-Hoşbulduk-

1 Mayıs 2009

Neden yazıyorsun sorusuna "rahatlamak" için diye cevap verdiğimde dürüst olduğumu düşünüyordum.Aslında öyle değilmiş,sadece yazabildiğini yazıyormuş insan,bir de benim gibi sosyal hayatına bile gizem katabilen birisi okuduğu tüm kişisel,özel bloglara rağmen gün geliyor özelini yazmaktan kaçabiliyormuş.

Kısa bir ara verdiğimi biraz geç bildirmiş oldum,kapıda kuyruk 45202 tane okuyucum olmasada varolanlara saygım sonsuz,şimdi de geri döndüm.Diyelim ki Kayhan'ın dediği gibi blog sendromu olsun bu durum veya insanın hayatındaki sıkıntıları blogundan çıkartması olarak adlandıralım.
Ara verme nedenim,akabinde gelişenler biraz komik biraz kaygılı durumlar hepsini tek tek anlatacağım başka bir yazıda.Artık vaktimiz var :) Herkese teşekkür ediyorum,yazmamama rağmen ziyaret ettikleri için..

Olaylara baktığımda İyi ki de ara vermişim diyorum aslında.. Zira çok cici bir 23 Nisan yazısı planlayan ben yırtık sarı çizmesine bakmadan bayram kıyafetiyle oynayan çocuğu gördükçe nefret ettim 23 Nisan'dan.. Üstünde göstermelik parlak 23 Nisan kıyafeti altında o çizme,onu gösteriye o şekilde çıkartan öğretmen..ne işe yarıyorsunuz siz? insanların yokluklarıyla eğlenmek,devlet töreni yapmak,çocuklara popo sallatmak? Ya yanında ki çocuk lastik mavi ayakkabı amaaa yırtık değil,ohh çok şükür.. Bir tarafınız yiyorsa gidin devlet okullarında ki çocuklara piyano öğretin,saz öğretin,modern dans öğretin amaa yok taytları giydirip don-paça devlet töreniyle kutlanır 23 Nisan..

Silah kabzasını kafasına yiyen çocuğa hatta bebeğe(!) hiç girmek istemiyorum ama duramayacağım.O minicik yavrucak orada oyun oynuyor diğer bebek arkadaşlarıyla katil polis amcası da ona vuruyor.Bak hain polise bak sen!!!! Ama tesadüf müdür nedir etrafta bir çatışma var,terör örgütü yandaşları eylemde bu yaralanan yavrucak da tam da orada oyun oynuyor?? Polisin yaptığı ahmaklık,aptallık,kontrolsüzlük,nefretin getirdiği hırs,insanlıktan çıkmış katillerle uğraşmanın verdiği hayvanlık.. Medyanın bu iki yüzlü halinden nefret ediyorum..

İhmalleriyle ve şehit cenazesindeki sahneleriyle kanımı donduran Bostancı Çatışması.. Bitmek tükenmek bilmeyen Ergenekon silahları bombaları tüfekleri "ciddi ciddi darbe yapacakmış elemanlar yahu" dedirtten mühimmatları,tsk'nın "silahlar bizim değil" kıvranmaları... 9 şehit verip hiç vermemişler gibi davranmaları akabinde hemen kuzey Irak'ı bombalayan Türk uçakları"yıllardır bombalaya bombalaya dağ kalmadı nerenizle atıyorsunuz bu bombaları,hem 9 şehit olunca mı aklınıza geliyor" serzenişlerim...


işte 1 Mayıs Emekçisi??!!

Ve 1 mayıs.. Bostancı'da baskın yapılan örgütün flamasını açıp yürüyen köpeklere ses etmeyen emekçilerin bu mantıkla asla amaçlarına ulaşamayacaklarını,bu bayramı toplumla birleştirip,barıştıramayacaklarını gördüğüm bayram.. Bankamatiği çekiçle parçalayan o çocukla tanışıp,bu yaptığının emekçi haklarına faydasını sormak istediğim bayram.. Polise demir bilye atan zeka küpü insanların,bu zekalarını niye emekçi haklarını korumak için kullanmadıklarını merak ettiğim bayram.. Ayağındaki ABD menşei ayakkabı Nike ayakkabı ile nasıl tkp üyesi olduğunu merak ettiğim o dangalak gencin neyi,neden,nasıl savunduğunu bile anlayamadığım bayram.. Çelişkiler ülkesi vesselam..

33 yorum:

Jojee dedi ki...

gelmene çok sevindim...Bugün için aynı soruları bende sordum..1 mayıs, haklarını savunuyorsun ama nasıl ne elde etmek istiyorsun ve böyle mi elde edebileceğini sanıyrsun?Alıp konuşmak cevaplarını tartışmak istediğim çok konu var.23 nisana girmiyorum bile..
Kısa aranı anlıyorum drnsm:)

bi dost dedi ki...

yine ağzından öpesim geldi.

pkklı bebecik ve şerefsiz medya hakkında yazdıklarına katım katım katılıyorum.. ok, vurmasındı tabi ama polise linç kampanyası neden? Türklern kürtleri kışkırtması neden?

1 mayısa gelince, laf diyorum, palavra diyorum.. işçiymiş emekçiymiş, geçin o ayakları. 1 mayıs komünizmin ateizmin bayramıdır. şiddetin bayramıdır. kutlasın bahsettiğin zeka küpleri.

mr.zgr dedi ki...

23 Nisanla ile iilgili olarak değindiğiniz konuda sonuna kadar destek veriyorum...
o çocugu oraya öyle çıkaran o öğretmen ah bi karşıma çıksa neler lur Allah bilir...

Unknown dedi ki...

evet engüzelini yazmışsın kapatmışsın daha söze ne hacer "çelişkiler ülkesi vesselam"

absalom dedi ki...

üfürük relax...
bardağın dolu tarafı şöle oluyo fikrimce ;

aydınlanma çağı avrupada 1500 lerde başladı bana göre...milyonlarca insan katledildi...cadı avlarına çıkıldı...neredeyse 200 küsur yıl...rönesans sadece bir finaldir.

ne için?
şu anki sistemi yakalayabilmek için.ki hala sorunları var o sistemin.

demokrasiyi sindirmek öle kolay olmuyo demek istediğim...biz daha çok genciz...olacak yavaş yavaş...herşey bir anda güllük gülistanlık olsun istiyoruz ama...olmuyo maalesef.

ha kısa vadede olmaz...orta vadede de zor...ama eninde sonunda olacak...biz bu süreci, her sindirmeye çalışan toplum gibi sancılı atlatıyoruz...

ve herşeye rağmen...kazanılmamış...kazanmak için mücadele verilmemiş...tepeden indirilmek durumunda kalınmış demokrasimizin iyi gittiğini düşünüyorum...


olacak..
relax.
bunlar doğum sancılarıdır.

GunO dedi ki...

Hoşgeldin.
Özlettin.

delininbiri dedi ki...

öncelikle hoşgeldin, özlemiştik yazılarını..
1 mayısla ilgili söylediklerinin bir kısmına katılıyorum..ne yazık ki bu tip provokatörler hep oluyor ve 1 mayıs ruhunu yaralıyor..ama artık şu marka olayına falan takılmayalım diyorum ben..bu kapitalist düzende insanların marka olan birşeyi giymeyi reddetmesi mümkün müdür? ya da gerekli midir? bir insan emeği savunurken aynı zamanda marka giyince bunu baltalamış mı olur? bu küçük alanda bunu tartışmak ne derece doğru olur bilmiyorum ama ben marka giyinen sol görüşlü insanlara senin gibi bakmıyorum..bugün ben de ayağımda adidaslarımla sıhhiye meydanındaydım mesela..
ha bir de 1 mayıs için ateist ve komunistlerin bayramıdır gibi süper sığ açıklama yapan arkadaşı da tebrik ediyorum..biraz 1 mayıs tarihine baksa hiç fena olmaz bence..

umursamaz dedi ki...

hosgeldin..
yine bomba gibi bir geliş olmuş.. çelişkilerle dolu bir yazı, senin değil, 23 nisan ve 1mayısa ait celıskıler.

Belgin dedi ki...

Hosgeldin Prensesim, iyiki geldin:)

foodbynil dedi ki...

yine mi beykoz ya:) hoşgelmişsin üfürüüm

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Hoşgeldin,boş gelmedin prenses,ellerine sağlık.sevgilerimle...

beyaz mendil dedi ki...

Çok güzel yazmışın,yüreğine sağlık hayatım.Sevgiler

stickman dedi ki...

sürekli kafamda dolanan düşünceleri birebir okudum burda. peki nasıl olcak bu işler üfürükten prenses. 20-25 yıl önceki gazateleri araştırdım biliyomusun. bi çok gazetenin ilk sayfasını buldum. 20-25 yıl öncede şu anki gündemin aynısı var biliyomusun. nerdeyse manşetler bile aynı. 20 yıl sonra yine aynı şeyler mi devam edecek bilmiyorum ama bişeylerin düzeleceğine dair umutlarım tükeniyor artık.

Lucas Corso dedi ki...

Sahalara fırtına gibi döndün doğrusu :)

23 Nisanlarda çocuklara tek tip giyinsinler diye soğukta palto giydirmeyip okul kıyafetiyle 1 saat kortejde bekleten hocaları ve okul müdürleri var bu ülkenin,protokolde paltosuyla oturup "yahu bu ne rezilliktir" diyerek olaya el koymayan büyük(!)leri var.

Saçmalıklar ülkesi diye ekleyesim geldi.

Adsız dedi ki...

tam gediğine her zaman altın vuruş ..!!

bana bak,özlemişim seni prenses

ella dedi ki...

hoşgeldin canım. çelişkiler ülkesi lafı tam oturmuş, bayıldım.

Pervane dedi ki...

hoşgeldin canım :)
eğitim şart deriz ya, öylesine söylediğimiz pek çok laf gibi, eğitimi verenlere bile güvenemezken nasıl yerine gelir ki o şart?...

Sevgiler..

insomniac dedi ki...

Hoşgeldin Leydim :)

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili Prenses,Hoş geldin, sefalarla geldin..

Yine ülke gündemine ilişkin sorunlar ve çelişkiler üzerine saydırarak başladın, geri dönüş yazına.

İyiki döndün ve iyi saydırarak başlıyorsun. Sen yapmazsan, ben yapmazsam, o yapmazsa kim yapacak?.. Olayları eleştirmezsek, olduğu gibi bırakıp akışına terkedersek nasıl düzelecek bu bozuk düzen? Üstünü örterek, hasır altı ederek, aman bize ne diyerek rahatımızı bozmazsak, elimizi taşın altına koymazsak, kim gelip düzeltecek bu çarpıklıkları, bu düzensizlikleri?

Her ne kadar, senin yazındaki görüşlerin ve yorumcuların bakış açıları bir biri ile tam olarak örtüşmese de, aynı çizgide olmsa da, bu farklı bakış açılarıyla da eleştirilerde bulunmak, bizi doğruyu bulmamızı, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlar. En azından bunu engellemez.

Sana ve diğer yorumculara, görüşlerine katıldığım veya katılmadığım herkese fikirlerini belirttikleri için, teşekkür ediyorum. Herkes fikir ve görüşlerini korkmadan ifade etmeye devam etsin.

Sevgiyle kalın, hepiniz..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@jojee:drns:)
artık kaba kuvvetten çok zeka iş görüyor,bunu anlamaları gerek.. katılıyorum canım..

@bi dost:sende gerginsin belli,izleyip duruyoruz yapacak birşey yok.. 1 mayıs ateistlerin bayramı saptamana katılmıyorum fakat bu bayramı hakkıyla hak sahibinin kutladığına da asla inanmıyorum..

@mr.zgr:bende en çok öğretmene kızdım,bu görüntüye mahal verdiği için..

@funda:katılmana sevindim canım..

@absalom:hmm.. katılmak isterdim.demokrasi sancıları lafını doğduğum günden beri duyuyorum,muhtemelen ölürken de duyuyor olacağım.demokrasiye bu kadar uzak olmadığımızı düşünüyorum,yani insanların cadı avladığı dönemde biz çok farklı işler peşindeydik.kendimizi bu açıdan hafife alıyoruz sanki biraz.

biz geriye doğru gidiyoruz,bir yerde hata yaptık,ama nerede???

Üfürükten Prenses dedi ki...

@GunO:Hoşbulduk..

@delininbiri:marka olayına ben takılmıyorum,dürüst olmak gerekirse ilgili markaları da kullanıyorum.AmA ayağımda o ayakkabılar ile "kahrolsun amerikan emparyalizmi" diye haykırıp yoldaki arabaları yakmıyorum.. insanın bir inancı var ise bunu hayatına yansıtır.. çok yakın arkadaşlarım var ki 15 yıldır coca-cola içmeyen kişisel bir tepkidir bu,coca colayı çökertmez ama kişiyi de çelişkiden uzak tutar..

Gençlerimiz bilinçsiz bir kısmı kullanılıyor,neye inandığını niye bağırdığını bile bilmiyor..


@Pırıltılı Cadı:hoşbulduk,teşekkür ederim..

@Belgin:Hoşbulduk,iyi ki :P

@perikizi:hoşbulduk canım..

@neslihan:sevgiler,saygılar bizden..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@beyaz mendil:teşekkür ederim canım..

@stickman:sürekli tekerrür bir adım ileri gidemiyoruz,umutsuz olmakla haklısın..

@Trivium:eklemene katılıyorum,yorum için teşekkür ederim.

@adsız:sağol be hacı :P

@owl:hoşbulduk canım..

benim de sözüm var dedi ki...

Ya inan ödüm badi badi olmuştu gelmezsen diye. Sevindim geldiğine. Okudum, onayladım. Seviyorum seni.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@beyaz mendil:teşekkür ederim canım..

@stickman:üzücü ki bir adım öteye gidemiyoruz,yılladır hep aynı şeyleri tartışıyoruz.bu kadar hızlı değişen bir dünya'da nasıl yerimizde durabiliyoruz anlamak güç..

@Trivium:katılıyorum eklemene,teşekkür ederim yorumun için..

@adsız:sapol be hacı :P

@owl:hoşbulduk canım..

@pervane:devletin bütün birimlerini sıfırlayıp yeniden kurabilsek keşke tek tek..

@Altuğ:fotoğrafın altına işte 1 mayıs emekçisi yazmam zaten konuyal dalga geçmemden kaynaklanıyor.
bahsettiğin gibi yakan,yıkan o şahsiyetlerin emekçilerle alakası yok.. biz böyle inanıyoruz yani peki öyleyse sevgili emekçiler,işçilerimiz bu pislikleri kendi içlerinden temizleyecekler..
yoksa bu insanlarla anılmaya devam edecekler..

1 mayıs dendiğinde teröristlerin banka parçaladığı,araba yaktığı bayram olarak kalacak..

@insomniac:hoşbulduk :)

@Arzucum:çok güzel yazmışsın.. beni senin gibi insanlar okuduğu için çok şanslıyım.. her türlü düşünceye saygım sonsuz,bu şekilde ifade eden herkese bayılıyorum..

teşekkür ederim,iyi ki varsın..

@Allemdurik:badi badi oldun demek,bana benimle kafa yapıyorsun gibi geldi ama :P öptüm seni bir de seviyorum :)

@

Amélie Poulain dedi ki...

O kızın resmini görmek çok kötü yaptı beni. Gözlerim doldu bir an...

Ama sen iyi ki döndün. =)

Yağız Gönüler dedi ki...

Değerli burçdaşım, çok güzel ve özel bir yazı olmuş bilhassa son paragrafı. Kendi blogumda da belirttiğim gibi zavallı bir ideoloji olan anarşizmi, bol ingiliz ve fransız filmiyle gençlere kanalize edince böyle meydanları birbirlerine katıp, halkın verdiği parayla yapılan yollara köşelere büstlere fevkalade zararlar veriyorlar. Ama malesef üstlerinden converse, adidas ve nike eşofmanlarını çıkarmayı unutuyorlar bunları yaparken..

Adsız dedi ki...

"Ayağındaki ABD menşei ayakkabı Nike ayakkabı ile nasıl tkp üyesi olduğunu.." - absolutely!
"1 mayıs emekçisi!!" - güzel..

GeCe dedi ki...

hoşgeldinnn
doğrusu bloguma özel şeyleri yazarken ben de düşünüyorum iki kere ki herşeyi de yamıyorum zaten ancak senin özgür yazılarına hayranım malesef siyasi ve gündem konularında yorumlar yapacak kadr cesur değilim, diğer yandan ilgilenmediğim için de çok umursamıyorum neyse ama az çok fikrim var tabi

şu 23 nisan fotosunu görnce doğrusu bana özellikle çekilmiş sömürü resmi gibi geldi zira kıyafetler belli ki yeni bir ayakkabıyı eksik bırakırlar mı?

1 mayısları da oldum olası sevmedim çünkü eylem yapmak için forsat kollayan grubun esaretinde malesef amacıyla hiiiç alakası yok. bu grup çok farklı bir toplanma dahi olsa yine olayı kendilerine döndürür

asprin dedi ki...

çok güzel olmuş tebrik ederim

Adsız dedi ki...

canım yine harika yazılarla döndün. ne iyi ettin.. :)

seni mimledim yeni ve çocuklarımza faydası dokunacak bir konuda. Katılım gösterirsen çok sevineceğim. Lütfen bloguma bi bakar mısın?

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Hoşgeldin prenses. Yazdığın herşeye tamamen katılıyorum. Hele 23 nisan saçmalıklarına... Sen o çocuğa iyi bir eğitim verme, aç bilaç bırak, hatta bir süre sonra okutmayıp kocaya ver sonra da çocuk şenliği diye buz gibi havada protokolün karşısına dikip oynat. oh ne ala memleket.

benim de sözüm var dedi ki...

Ne kafası ya, samimi ve gerçektim. İncindim ama:( Badi badi kısmı anneannemin icadı.

öğretmen dedi ki...

Sİz öğretmen olmayı ne sanıyorsunuz ya! Herhalde hepiniz yılda 30 40 çocuk giydiriyorsunuz? Varsa okadar paranız buyrun benim öğrencilerim de var ihtiyacı olan. konuşan çok hele bu sitede. acaba o çocuğun üstündekşi kıyafeti kim almış ki? ne güzel görünüyor, o kıyafeti giydiğinde ne kadar mutlu olmustur. siz bardağın boş tarafına bakanlar, diğer taraftan bakmayı deneyin. Ve sizden ricam "öğretmenlik" kutsal bir meslektir. Değer verin. Biz ÇOĞUNUZUN hayatında GÖRMEDİĞİNİZ GİTMEDİĞİNİZ YERLERDE İMKANSIZLIKLARLA ÇALIŞIYORUZ.
SUSUZ ELEKTRİKSİZ. sorun ne biliyor musunuz biz derdimizi kimseye anlatmıyoruz,

Related Posts with Thumbnails