Gözlerini Sımsıkı Kapat - John Verdon

8 Mart 2012

Yahu benim bütün hayatım bitti şu kpss yüzünden.Kitap okumaya,dvd izlemeye,böyle özgürce avm gezmeye herşeye herşeye hasretim.Eğer ders çalışmıyorda bunlardan birini yapıyorsam vicdanım o kadar rahatsız ki haz da almıyorum.Amma John amcam farklı ilk kitabı Aklından Bir Sayı Tut beni nasıl heyecanlandırmıştı malumunuz. O günden beri ben ikinci kitabı bekliyorum desem yalan olmaz.Hemen çevirmiyorlar ya şu kitapları deli oluyorum.İngilizcem polisiye romanı okuyacak kadar iyi olsaydı keşke..

Kahramanımız azıcık depresif,eşiyle sorunları olan dedektif Dave Gurney,dedektifimiz ilk kitaptaki vakayı çözdükten sonra gidip ücra bir yere taşınıyor.Eşiyle olan sıkıntıları hala devam ediyor.Bence boşanmalılar çünkü birbirine bu kadar uyumsuz bir çift görmedim.Adam işine aşık arada kafasını karıştıran başka neşeli kadınlar var,kadın örgüydü,bahçeydi işleriyle meşgul tamam olabilir naif bir hayat ama sürekli bir trip atıyor,laf sokuyor yahu adamla evlenirken manav mıydı adam? bence sıkıcı bir tip.Kitabın bu yönü gereksiz gerdi beni keşke bu kitapta boşanmış olsalardı dedim.Yazar ittirme bir evlilik yürütmüş uzun süre veya hala yürütüyor eminim..

Düğün günü başı kesilerek öldürülen bir kızın cinayetiyle başlıyor roman.Potansiyel bir katil var elbette şaşırtmaca usüldendir.Aile zaten hepten kopuk bu kafası kesilen gelin nemfoman,annesi ondan beter,baba üvey bab, koca adayı nemfomanları tedavi ettiğini iddia eden ama aslında egosu yüksek bir manyak uzman.. Aslında John Verdon bildiğimiz birkaç hikayeyi birleştiriyor ama işte üslup dediğimiz birşey var ki sayfaları ışık hızıyla geçmenizi 566 sayfayı okuduğunuzu bile farketmemenizi sağlıyor.

Şimdi ben bu kitabı okuyorum zat_ı muhterem de sordu ne okuyorsun ? Dedim işte gelinin başı kesildi,vücuduna bakan bir açıyla yerleştirildi,kız nemfomanmış anneside ondan beter bir üst seviye nemfomanmış falan.. Hoppala! Manyak mısın diyor bana,okuyacak başka kitap yok mu genelde kadınların okuduğu şöyle şirin tatlı aşk kitapları falan var onları oku ! Başıkesik gelinin romanını okumak zorunda mısın ? "Görüntünün içinde başka psikopat bir ruhun var gibime geliyor" diyerek tırstı :) İyi de oldu,tırssın :P

Nereye geldik ya Allah'ım kitap anlatacağım hemen kahve dedikodularına bağlıyorum anında.Dilerim John Verdon üçüncü kitabını da yazar ama inşallah kitabın kapağını değiştirmeyi akıl eder,üçüncü kitapta eşini boşar ve neşeli kadınlardan birine takılır,bu sefer konu kadın bir katil olabilir mesela ne bileyim böyle fikirlerim var ileten olursa sevinirim.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim bi arkadaşım da elinden düşürmüyor. Kapakta neden 4 sayısı yok ve 2 tane 8 var biliyoemusun? :)

bu sahilde dedi ki...

ben de KePeSeSeye çalışıyorum. Bu süreçte film izleyememek, roman okuyamamak işin en sıkıcı kısımları. Aklından bir sayı tut heyecanla başlayıp hüsranla bitirdiğim bir kitaptı. Ilk 300 sayfa konu bir adım bile ilerlemiyor. Sonra bir çırpıda konu bağlanıp bitiyor. Ortaokul seviyesi bir kitap. Ne yazık ki Ben10 gibi çizgifilmlerle büyüyen bir neslin üreteceği eserlere maruz kalacağız. O basit şeyler hoşumuza gidecek zamanla

Adsız dedi ki...

Kapak düzenlemelerini kitabı çeviren yayın evi yapıyor.

Hakan KARA dedi ki...

Polisiye serisine daha güzel ve daha oturaklı bir şekilde devam ediyor yazar. Dave GURNEY gerçekten zekasıyla bir çok kişiyi kendine hayran bırakacak biri. :) Güzel bir kitaptı.

Related Posts with Thumbnails