Hamilelikte 16. Hafta

12 Ocak 2014
Dr randevusunun akabinde minnoşun 12 tane pozunu içerek ultrason görüntüleriyle aileme koştum diyebilirim.Tam 9 günlük bir iznim var.Hamile olduğumu öğrendikten sonra ailemle görüşmemiştik.Müjde almak gibi birşey denirmiş buna galiba ama ben açıkca nazlanmak istiyordum. Tam hayal ettiğim gibi olmasa da yine de bana iyi geldi.

Karnım bir çıktı pir çıktı . Hamile pantalonlarına merhaba dedim. Fakat bu bildiğimiz bir pantalonun ben kısmını düşük bel olarak düşünün devamını da esnek bir penye bundan ibaret ! Ama fiyatlar hamile giyim üzerine kurulmuş firmalarda herhangi bir pantalonun 3 katı civarı ve genelde kalitede sıfır. Bilindik birkaç marka var evet mesela lcw ama öyle korkunç ki modeller onları giyersem istifa falan etmem gerekebilir.Dar kesimler  giyiyorum işe giderken de aslında pek uygun değil ama hala ütülü kumaş pantalon kıvamına gelemedim.Neyse ki devlet kurumlarında kılık-kıyafet devrimi gerçekleşti herkes artık daha özgür !  Biraz araştırınca h&m ve c&a 'nın hamile reyonlarını farkettim.C&A nın tarzı lcw aratmasada beni ilgilendiren pantalon kısmıydı ve skinny bir hamile pantalonu buldum. H&M ise daha şık ama onu da her mağazada bulamıyorum.Yani her mağazada hamile reyonu yok. İndirimden birkaç parça edindim. Şimdilik idare edebilirim ama pantalon ihtiyacım devam ediyor.

Karnım kaşınıyor çılgınca akşam eve gelip karın kaşımak en büyük zevklerim arasında. Sanırım genişliyor genişledikçe çatlayacakmış çatladıkça oldukça çirkin bir görüntü oluşacak. Bir sürü krem kocakarı ilacı yağları vs tavsiye edildi.Ama kullanmayı düşünmüyorum .Çünkü ya çatlıyormuş ya çatlamıyormuş yani çatlayacaksa kaçış yok biraz cilt yapınızla ilgili galiba.Sadece nemli tutuyorum vücudumu kremleniyorum aklıma geldikçe..

Folik asit kullanımını bitirdim. Dr yeni bir vitamin ve demir hapı verdi. Demir hapı aç karnına alınıyor.Her sabah evden çıkmadan alıyorum midemi zorluyor farkındayım ama yapacak birşey yok. Bir sabah uyandığımda bacağımda korkunç bir kasılma hissettim. Kımıldatamıyordum öyle ki acıdan ağladım.Zat_ı Muhterem 20 dk ovdu geçti ama kasılmanın verdiği etkiyle 3 gün üstüne basmakta zorlandım.Dr bunun üstüne magnezyum verdi. Aslında erkenmiş ama rahim de birtakım kaslardan oluşuyor bacağın kasılırsa rahiminde kasılma ihtimali var bunu istemeyiz dedi.Öksürdüğümde hapşırdığuım zaman oluşan sancılarım ve bel ağrımdanda kurtuldum magnezyumla.

Benim için çok sıkıntılı bir gelişmeyi daha farkettim bu hafta. Dişlerimi sıkmaya başladım yine.Benim ki diş gıcırdatma değil uykuda dişlerimi çok sinirlenmişim gibi sıkıyorum.Sabah uyandığımda ise baş ağrısıyla uyanıyorum.Zaten hamileliğin kendine özgü ara ara yoklayan bir baş ağrısı varken sabah güne böyle başlamak tam bir çile!

Haftalar artık çok çabuk geçiyor. Bu durum bazen beni çok mutlu etse de bazen de korkutuyor.

30.12.2013

3 yorum:

firdevs dedi ki...

Hamile pantolonuna cozum ( tabiiki basenler filan kendini salmadiysa :p ) partik annede gormustum. normalde giydigi pantolonun bel bolgesine kalin penye parcasi eklemisti.

Bende de anemi cikti.Surekli agriyan basimin ve deli gibi carpan kalbimin sebebi buymus.Yarin gidip ilaclarimi alayim insallah banada iyi gelir.

Tembellikten kendi bloguma yazamiyorum , hamileliklerimiz ayni donem nasilsa :p buraya not olarak yazmamda umarim bir sakinca yoktur :D

Adsız dedi ki...

maşallah :)

bu arada belki kitapseversindir diyerek gebelikte okumadığım için eseflendiğim bir kitabı sana önermek isterim.

Tracy hogg & melinda blau isimli yazarlara ait yeni annelere mucize çözümler isimli kitabı çok faydalı buldum ama geç keşfettim. umarım sana da faydası olur :)

Ebru

Üfürükten Prenses dedi ki...

@firdevs : ama firdevscim benim normal pantalonlarımın zaten tam da beli olmuyor. yani fermuar kısmı kapanmayacak mı o halde. tam nasıl yapıldığını anlamadım. feda edeceğim birkaç pantalon var tam anlayabilirsem teziye götürürüm o yapar ya da.. 2 tane daha edinsem beni götürür .yaza zaten tayt vs giyerim iş dışında.

geçmiş olsun kansızlığını neden bu kadar geç öğrendin ki canım.testlerde çıkmadı mı yada sonradan mı oldu acaba ?

bu arada takibini buradan yaparsın elbette bende çok mutlu olurum :))

@ebru:hemen baktım kitaba yorumlarda çok güzel.ilgine çok teşekkür ederim eminim çok faydalı olacak. bir kaç kitap aldım ama onlar hep gebelikle ilgili. ilk fırsatta edineceğim.

Related Posts with Thumbnails