Renksiz Olmak..

25 Ağustos 2008

50.doğumgününü kutluyormuş.. ne 50 yıl ama.. bu 50 yılın yarısına yetişebilmeme rağmen birçok skandalını okudum..ucube oldu esprileri,çocuk sapığıymış iddiaları,milyonlar satan albümler,müslüman mı oldu imana geldi söylentileri..

biri küçükken michael jackson dediğinde hemen aynı hareketleri yapan garip bir kitleydik..ağzımızda anlayamadığımız o meşhur melodi..ayak parmakları ucunda bir ileri bir geri..meşhur ay yürüyüşü..bir dönem herkes kendini m. jackson sandı.. ben dahil :P dünyada 100 milyon satan başka bir adam var mı bilmiyorum ama olsa bile bu kadar popüler olacağını sanmıyorum..

Alman Bild gazetesi M.jackson'ın doğumgünü şerefine yukardaki fotoğrafı uyarlamış..Eğer jackson tenini beyazlatmak adına girdiğin operasyonları olmasaymış böyle bir adam olacakmış..ne fark ederdi acaba diye düşünmeden edemiyor insan,hiçkimse değiştirdiği teni yüzünden 100 milyon satamaz..müzikal bir deha,hatta gelmiş geçmiş en büyük pop starı olduğu inkar edilmesede herkesin derdi bunlardan çok değiştirmeye çalıştığı bedeni oldu..

bir insan neden yüzünün rengini değiştirmek ister? bunu kişisel komplekslerden çok sosyal bir yara olarak ele almak gerek.. Abd'nin siyahlara yaptığı zulüme bu denli tanık olmuş bir adam muhtemelen parayı vurunca ilk ve en büyük ezikliğinden kurtulmak istedi.. ve rengini değiştirdi.. siyahilerin o kocaman burunlarına sahip olmakta abes olacaktı onu da imha etti..öyle ki düştü düşecek izlenimiyle her gördüğümüzde kaygı veriyor insana..hantal,iri duruşundan ,bonus saçlarından kurtulmak istedi..belki de onu o yapan tüm değerlerini sıfırlamasına rağmen halen ayakta durmayı başardı..

utanmak,bedeninden,geçmişinden utanmak acınası bir durum..öyle ki milyonlarca hayranla amerika önüne diz çökmüşken böylesi detaylara girmek çok daha ilginç.. ırkçılığın beyinlere nasıl kazındığını beyaz adamın,siyah adamdan çok daha kaliteli olduğu amerika gerçeği..şimdilerde ona buna eşitlik kavramı üzerinden medeniyet satan bir milletin tarihe kazıdığı karalekeyle yüzleşmesi m.jackson..

bir simge,bir duruş ve maalesef kaybedilmiş bir ada..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails