Sobeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

26 Eylül 2008
hani miniciktik herkesin anket defteri vardı.. sınıftaki herkese o defteri doldurtturur sonrasında da onları okur eğlenirdik..sanırım amaç birbirimizi yakından tanımaktı! işte o yıllardan kalma bir sobeyle karşı karşıyayım..

sevgili babegazelle beni sobelemiş..

bu sobe beni geçmişe götürdü.. öyle ki,bu entresan anketlerden yaptığım bir arkadaşımın evine gittim bu yaz.. ve derinlere gömülmüş olan o anket defterini çıkardık ortaya.. denemenizi hiç tavsiye etmem,korkunç gerçeklerle yüzleşiyorsunuz! muhtemelen ilkokul 5. sınıf hadi olmadı hazırlık sınıfı,ikisinden biri..

soru: gitmek istediğiniz üniversite?
odtü-hukuk???
teknik üniversitede hukuk okuma arzusuna bakın hele :P

soru: en sevdiğiniz sanatçı?
ati!
ati kim Allah aşkına kim ati?? kabus gibi ya? müzik zevkimin içine edeler..

hoşlandığınız biri var mı?
var ama o bilmiyor,bu anketin sahibi biliyor..bilmiyorum belki o da biliyordur..dün sınıfın kapısından baktı gitti duygu bana bakmaya geldiğini söylüyor.. ama bence kardeşine bakmaya geldi..
çok karışıkmış kafam :P

"bu anketin sahibi"anket içinde en çok geçen kelimedir o dönem.. bu anketin sahibini çok seviyorum,bu anketin sahibi bugün ağladı.,bu anketin sahibi çok gıcık vb gibi.. inceden bir dokundurma:)
neyse sobeye dönelim başlıyoruz...

Soru 1:İsminiz?
bu soruya benim daimi okuyucularımın çattttt diye cevap vereceğini umarak cevap verme nezaketinde bile bulunmuyorum..ben çok merak ettim diyen arkadaşlar azıcık kurcalarlarsa blogun içinde bulacaktır..

Soru 2: Nerelisiniz?

hmm,nereliyim..aslında oldum olası beni gerer bu nerelisin mevzusu.memleket üzerinden yakınlık kurmak isteyenler bana hep ilginç gelmiştir.."heyyttt be hemşehrim" diyenler genelde sonradan güzelce canınızı yakarlar.. yılda sadece bir kez gidip gitmediğim bir şehre oralıyım demek ne kadar doğru bilmiyorum ama sivaslıyım.. hatta koordinat vereyim tam çünkükimileri karadenizli olduğumu iddia ediyor..orduya 30km kadar bir mesafede aile büyüklerinin mezarlarına sahiplik eden,tahminlerime göre kimsenin 70 yaşına gelmeden kasabanın içine kabul edilmediği bir yerliyim..

Soru 3: Yaşadığınız Yer?

enteresan bir şekilde anketin berbat ilerlediği hissiyatı içerisindeyim.. ben nerede yaşıyorsam orası benim yaşadığım yer. komik bir cümle mi oldu ,hayır? yaşadığım yer..her zaman yaşadığımı hissettiğim yer olmuyor.. bazen ruhum başka yerde ben başka yerde oluyorum..uzunca bir süredir bir yerde yaşayan herkese ara ara olur bu hisler.. değişik şehirler de geçti ömrümün son 5-6 yılı ve ben hala nerede yaşayabildiğimi öğrenemedim..?

Soru 4: Mesleğiniz?
bu soruya bloggerim diye cevap verip,anketin bütün havasını kaçırmak vardı ama neyse.. akademik eğitimiyle kamuyu yönetemese de ailesini,arkadaşlarını ve en önemlisi sevgilisini hatta becerebilse kendisini yönetmeye çalışan bir idareciyim..ek olarak pek merak ettiği ilişkiler üzerine halkla ilişkilere kafayı takmış bir çakma halkla ilişkilerciyim..


ama gerçeklere gelirsek ki acı; ev kızıyım.. bir de mülakat analiz uzmanı,ik yöneticisi profili çıkarma yeteneklisi..

Soru 5 : Hobileriniz?
hobi sorusu da komiktir ya,bunlar tamamen yurtdışından ithal laflardır. ne bileyim bizde hobi dedin mi? erkekler futbol oynuyorum,halı saha maç yapıyorum der kızlarda benim gibi takı yapıyorum,işte müzik dinliyorum,kitap okuyorum falan gibi aslında pek de bişeye benzemeyen şeyler söyler.. ülkenin sosyo-ekonomik yapısı hobilere pek uygun değil..


hobi dediğimiz şey kendini eğlemekse; benim hobim kavga.kavga ettim mi rahatlarım ben,iletişim yani daha açık bir dille.. hobim insanlarla iletişim kurmak.. daha yakın olduklarımla da kavga etmek.. kavga ederek birbirini tanımak yakınlaşmak..



Soru 6: Evli misiniz?

değilim,henüz biri kendini bu yanlış düzene kurban etmedi.. ya da bıktım artık bu hayattan kendimi ehlileştirmek için kendimi bir manyağa adayacağım,onun bana yaptığı işkencelere dayanarak budaya ulaşacağım falan diyen bir budistte çıkmadı.. çatt diye evli misin diye sorulur mu ya? önce duygusal ilişkin var mı falan diye sorar insan.. ne kaba anket bu özel ilişkilere bu kadar keskin çizgilerle bakılmaz ki Aaaa!

Soru 7: Kaç çocuğunuz var?

Soru çocuğunuz var mı demiyor,kaç çocuğunuz var diyor? olmak zorunda yani.. bu anketin yapıldıı ülke artık neresiyse.. aile menfumundan uzak zannımca evli değiliz dedik türkiye'de yaşıyoruz efendi,ne çocuğundan bahsediyorsun?

dedik ya biri daha kurban etmedi kendini diye,önce bir kurban etsin..akabinde bebe kıvamına geliriz..

Soru 8: En sevdiğiniz yemek?

aha da benim sorum :P kaç sorudur ilk kez heyecanlandım yahu:P en sevdiğim yemek,sırf bana özel benim için yapılmış bir yemek..artık kim yaptıysa niye yaptıysa nasıl yaptıysa önemli değil.. yeter ki sadece benim için yapılmış olsun..ahh ahh işte sevgilin kafayı çalıştıracak 10 puanlık uzman sorusunu kapacak ama nerde??

Soru 9: Sevdiğiniz müzik türü nedir?

ati'nin tarzı! ati nasıl bir müzik icra ediyorsa ben onu dinliyorum ayy çıldırıcam ya.. hayatımdan çıkartmalıyım atiyi!

Soru 10 : Nerelere gitmek istersiniz?

buna benzer bir soru ilk satırlarda bahsettiğim defterde de vardı.. ve nedense ben japonya diye cevap vermişim o zaman! ya bir insan bu kadar mı çözemez kendini japonya ne alaka hala onu bile çözemedim.. cevaba gelirsek sıcak ülkeler.. sıcak olan bütün ülkelere gitmek istiyorum.. benim kıstasım tamamen meteorolojik değerler...

benden bu kadar,bende şu masum arkadaşı sobeliyorum masum cadımız ve kuzucuğumuz .. kolay gelsin..


15 yorum:

efsa dedi ki...

:))) ben de yakinlarda denemek icin arkadaslarima bir kac soru gondermistim.
gelen cevaplarda biri su: beni ilk gordugunde ne dusundun?... Bu kiz sapik dedim diyor yaaa :))(hayir nerden bole bisiy dusunduyse) ama cogunluk guleryuzlu ve samimi bulmus beni.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@efsa sapık mı dedi ya!
ayy çok güldüm ya :P
bunu bende yapabilirim sevdim bu fikri..

efsa dedi ki...

soru kalibini gondereyim diycemde nasil mesajlasiliyor bilmiyorum buradan. o nedenle susuyorum ve seni hazirlanacak sorularla basbasa birakiyorum. zaten yakinda bunun yazisinida yazarim bende :)) cok komik seyler cikti

MeleBek dedi ki...

üfürük:)) ikimizde kuzuyu sobelemişiz

babegazelle dedi ki...

ati kim ya hakkaten ahaha bu arada ilk soruda höö nası yani ben düzenli okuyucuyum ben nie bilmiorum oldum iki saat araştırdım buldum ama sonra ;)meraklı milletiz huyumuz kurusun

yabani kuzu dedi ki...

evet yha üfürükümünkini sonadan gördüm ama cvpladım sobenizi:D

babegazelle dedi ki...

prenseeees niye küsüyosun bana bebişim yaaa:(((( bak senin için edit yaptım post'a ;)

RaMa dedi ki...

aha bende sobelenmiş yane ama burdan sona anladım bu sobe olayını benimde bu soruları cvplamam lazım (: sıra geldi mimi anlamaya (:

cigarette smoking man dedi ki...

her yerde bu mevzu dönüyor ve nedense okuduğum her blogda nerelisin bölümünde ordu geçiyor.

osuruktanteyyare dedi ki...

yine firardasın anladıım kadarıyla :P
ii bayramlar

Üfürükten Prenses dedi ki...

teyyare;
döndüm şekerim.. bilgisayarım bozuktu..

magnum ;
nedir yani ordu civarında bişey mi var dersin? bu arada buraya yazdığın yazıyı koyu yazmayı nasıl beceriyorsun?? ayy hepsini bir arada öğretsen olmaz mı ;)

me(ke)lebek;
kalplerimiz birmiş ;

rama;
cevaplarına bakacağım en kısa zamanda merak ettim..

babegazelle;
ben kaprisli bir kızım uyarmış olayım ;) bu arada ati kim halen öğrenemedim,şaka gibi ya..

kuzu;
sobelendin evett hemde duble ;)

PuCCa dedi ki...

ahahaha atiyi hatırlıyorum mavi parlak bi gömleği vardı.. yakışıklı gibi hatırlıyorum ama o dönemlerde her erkek yakışıklı geliyodu bana :ppP

Üfürükten Prenses dedi ki...

ohh beee!!!!
hatırlayan biri çıktı..
pucca renkli gözlüydü bu eleman değil mi mavi gözleri vardı azıcık kıvırcık saçları vardı..
ne saftirikmişim yahu!!
az kalsın hayali birine hayran olduğumu düşünecektim,,,

PuCCa dedi ki...

evet evet mavi gözlüydü..kalın dudaklıydı hatta azcık.. bende beğenirdim ergenken :PpP

Üfürükten Prenses dedi ki...

aha da puccayla zevklerimiz aynıymış:P

Related Posts with Thumbnails