"Binmek" ve Tecavüz

17 Ekim 2008

bu aralar çok gerginim her duyduğum olay beni daha da geriyor niyeyse kahramanlarda hep erkek..son zamanlarda biri magazinsel biri de oldukça ciddi iki haberle karşılaştım..

ilk paylaşacağım magazinsel olanı;türkiye'de magazinin şöyle bir misyonu var.. toplumun içindeki bireylerin gerçek düşüncelerini bize iletebiliyor..özetle: demet akalın denilen bence kafası birazcık az çalışan arkadaş ibrahim tatlıses'in uçağını kiralamış.. ve "leş gibiydi" demiş.. i.tatlıses denilen doğal yaşam elemanı da "demet benim nasıl iyi bir "binici" olduğumu bilir" demiş?

olayın özü de şöyleymiş d.akalın istanbul'a ilk geldiği dönem bu dağ insanıyla beraber olmuş,muhtemelen ünlü olmak için kullanmış,sonra da nasılsa artık dost olarak devam etmişler hayatlarına bugüne gelmişler.. burada tartıştığm bu kadının namusu değil,bizden ahlaklı olabilir,dünyanın en ahlaksız kadını da olabilir.. burada anlatmaya çalıştığım i.tatlıses'e benzer erkeklerin ne kadar da sığ seviyede yaşadıkları..

i. tatlıses denilen doğal yaşam insanının yaptığını,yapabilecek bir kadın tanımıyorum. yani kendisine kırıcı sözler söyleyen bir erkeğe "vakti zamanında benimle yatarken böyle demiyordun yavrum" demez hiçbir kadın.. hayır hayır toplumsal baskı yüzünden değil sadece bu kadar beyinsiz olmadığı için demez.. çünkü lan yatıp kalkmamızın ne alakası var bu konuyla diye düşünür.. erkeler (bu dağ insanı türünde olanlar) bir kadınla birlikte olmayı ona zarar vermek,binmek,kullanmak,onu küçük düşürebilecek ayrıntılara sahip olmak olarak düşünürler.. köşeye sıkışınca tek meziyetleri becerileri işe yarayan tek uzuvlarını ortaya koyar .."bakııııın benimmmmmmm cinsel organım var,şu kadını da bindimmm,helal olsun değil mi bana,tam erkeğim haaaa".. derler..eee sonra? ne oldu yani "bindin" sonuç ? hem binmek ne demek?
cinsellliği,kadın erkek ilişkilerini en ufak bir tartışmada ortaya dökmek zekamla ezemediğimi belaltından vururum mantığıdır..zaten elde edemediği kadına o..pu der bu tip erkekler ama ilginçtir hemen elde ettiklerinde de o..pu derler.. bir erkek bir kadınla tartışıyorsa o kadına ilk hakaret kötü kadın olduğudur,çünkü bir kadının kötü kadın olması böyle onursuz bir adamın iki dudağındaki "bindim" lafındadır.. insan hiç düşünmez mi? benim de kız evladım var,yarın bir gün kocasından boşansa kocası da eski karısı için "çok bindim ona " dese? ne olur,bu nasıl bir pislik düzeyidir?

ama yok erkekleri böyle yetiştiren hep bir grup beyinsiz anneler var.. yazın teyzemi ziyarete gitmiştim oraya gelen bir kadın çocuğunu severken " kızlara nasıl k.yacaksın oğluşum diye soruyor oğluna, el kadar bebe de öğretilen el haraketiyle cevap veriyor! işte böyle k.yacağım diyor, anne de gülmekten ölüyordu.. bir kadın,erkek çocuğunu neden böyle yetiştirir sizce? donmuş kalmış,o sinirle herkesin içinde kadını yerin dibine sokmuştum,teyzem de çok sinirlenmiş hemen ortamı terketmiştik.. böyle anneler oldukça bu adamlar da olacaktır..

ikinci konuda : bir yasa tasarısı önerisi..
öneriye göre evlilik yaşı 14'e düşürülecek.. eğer 14 yaşında bir kıza tecavüz edilirse bu kamu davası olmayıp,isteğe bağlı dava olacak.. ve yine 14 yaşında kıza tecavüz eden adam evleneceğim derse suçlu sayılmayacak!!!! yani kendisine tecavüz edilen kızımız artık olarak evlilik işkencesine maruz kalıyor.. o zaman herkes hoşlandığı gözüne kestirdiği elde edemediği kapatması yapacağı ergen kıza tecavüz etsin! tecavüz eden evlilikle ödüllendiriliyor adeta..kabus gibi..bana tecavüzcüsüyle evlenmek isteyen bir kadın gösterin? bu nasıl bir psikolojik yıkımdır..
14 yaşında bir kızın bir erkekle isteyerek veya istemeyerek beraber olduğunu hangi değerlendirme yöntemi değerlendirebilir? bu yaşlarda ilişki isteyerek bile olsa çoğu kez tecavüz kabul edilmelidir,zira akıl henüz istenilen,mantıklı kararlar alabilecek seviyeye gelmemiştir..

ayrıca; eşine tecavüz eden erkeğe uygulanan hapis süresi 7 yıldan bir yıla inecek.. bu tasarıyla tecavüze uğramış 14 yaşındaki birey anne-babası eğer şikayette bulunmazsa kendisi bireysel olarak henüz değerlendirme yapamadığı için şikayette bulunamayacak.. yani anne-baba duyulmasın edilmesin diye düşünürsü kamu davasından da çıkan durum oldukça meşru hale gelecek..

gerekçe de cinsel birliktelik yaşının 14'lü yaşlara düşmesi.. yani diyelim ki 10 yaşına düştü bu sefer 10 yaşındakiler mi evlenecek. bu yaşın 14'lü yaşlara düşmesi zaten sosyal devlet kapsamındadır.. bunu engellemek devletin asli görevidir.. engellemek yerine neden düzenlenmeye gidiliyor anlamış değilim.. milletin işi gücü yok sübyancı pislikleri koruma yasaları üzerine mi çalışıyorlar? bu yasa kimi koruyor.. tecavüzcüyü !
kuralların zalimin yanında olduğu başka bir ülke var mı Allah aşkına?

14 yorum:

Unknown dedi ki...

magazinsel aldığın olayı bir tek cümleyle özetleyeyim...
aklı yitik olan hemcinslerimin kafaları sadece bel altına çalışır... "fubtol" ve "cinsellik"
extra bişey beklememek lazım. ama burda ibraam ın sadece ve sadece "aşırı doğal yaşam insanı, hatta insansısı" olmasıdır olay...
bir diğeri bu yasa tasarısı olayını senden öğrendim haberlere bakmıyorum pek bu aralar, saçma olurdu ya, cezaların caydırıcılaştırılması gerekirken yapılan düzenlemelere bak, gözüme kestirdiğim ama evlenemediğim birine tecavüz edersem onunla evlenebilirim yani... eski türk filmlerinde de tecavüz eder, ailenin adı çıkmasın diye evlendirirlerdi, şimdi bu görevi devlet "baba" üstlenmiş... devlet zaten iyi bir "baba" değil, erkek evladı olan "vatan'a" sahip çıkmıyorken, kız çocuklarına sahip çıkmasını beklemek daha bi saçmalık üff prensesciim...
teşekkürler bu iki hassas konuyu yorumlamama ön ayak olduğun için...

Adsız dedi ki...

demet memet olayini gecte

bu 14yas olayi bence bizamanlar cok yakin dostlari olan vakit gazetesi olan subyanci sahibini kurtarmakla pek bir ilgiliymis gibi geldi bana

umarim kendi 14yasindaki kizlari,torunlari boyle bir gunahin vebalini cekmezler umarim..

Pilli-Cadi dedi ki...

prenses icim kapkaranlik oldu yahu
en cokta su kizlara nasil koyacaksin diyen anneye deli oldum ya aslinda tek o anneye deli olmadim, bu düzeni kurup devam ettirene deli oldum. Böyle bir kisir döngü var evet. Ebeveynleri tarafindan verilen egitimi nesillerce devam ettirmeyi seven tipler. Yahu dünya gelisiyor, artik anneler babalar böyle yetistirilen cocuklarin hastalikli beyinlere sahip olduklarini bildikleri icin degistirmeye calisiyorlar, ama bunun yüzde orani o kadar az ki. Yüzde yüz olmadigi sürece böyle hastalikli, cinselligi, erkekleri, kadinligi tamamen yanlis yorumlayan nesiller gelismeye devam edecek.

babegazelle dedi ki...

o kadar güzel herşeyiyle anlatmışsın ki sadece sonuna dek katılıyorum eklicek bişe bulamadım

tuba dedi ki...

ayağa kalkıp alkışlayasım geldi şu yazını yeminle!
ibrahim tatlıses'in nasıl bir ''şey'' olduğunu hepimiz biliyoruz da demet akalın'da da nası bi mide varmış aklım şaştı.

mr.paradise dedi ki...

birde argoda "itelemek" diye bir kavram var...ya varya erkek olmaktan bazen utanıyorum iyimi cıks cıks cıks yani :)

gwen dedi ki...

herşeyden önce sinirlenmeye kalkmadan neye sinirlenmemiz gerektiğini hassasiyetle irdelememiz lazım.
sonuç itibariyle altyapı, üstyapıyı belirler; ki altaypı dediğimiz şeyin özünü -her iki durumda da- devletin kendisi oluşturuyor.
geldiğimiz noktada bir erkek karısına tecavüz ettiğinde 1 yıl hapis cezası alıyorsa (ki anayasa incelendiğinde bu tecavüz, vajinaya penisin sokulması değil de yabancı bir cismin sokulması oluyorsa cezanın daha da az olduğu görülüyor) bu ne tecavüze uğrayanın, ne de tecavüz edenindir. yine 14 yaşında tecavüze uğradığı için "peşkeş" çekilen gençkız bile sayılmayan sübyanlar sözkonusu ise; burda suçluyu ne tecavüze uğrayan, ne tecavüz eden , ne de peşkeş çeken babalar arasında aramamalıyız. zannımca "binme" mevzusunda ise binilen ya da binen suçlu değildir.
Burdaki tek gerçek suçlu; geçmişten bugüne, kadınların bebekliğinden mezarına kadar kadın cinselliğini tabu ve hatta adet kanını dahi "kirli" göstererek kadının kutsallığını unutturandır...

SMİLENA dedi ki...

prenses bir ricada bulunacağım lütfen daha büyük harf seçebilirmisin.yani yazı tipini değiştirebilirmisim.çok küçük harfler ve çok zor okunuyor.senin yazılarını okumaktan keyif alıyorum ama böyle minik olunca okunmuyor.dikkate alırsan bu isteğimi sevinirim.hoşça kal

daksit dedi ki...

iboyla demeti salla zaten onlar malın önde gidenleri de bu hükümet kendini ne sanıyor anlamadım, nasıl bir yasa tasarısı ya, insan böyle bir şeyi düşünmek için bile utanmalı, bunu önce kendisine hakaret olarak algılamalı.ben böyle bir yasa tasarısının onaylanabileceği ihtimalini düşünmüyorum, kimsei düşünmüyorlarsa kendi kızlarını düşünürler bence. Zaten kendilerinden başka kimseyi düşündükleri de yok, aman ne biliyim ya çok güzel anlatmışsın zaten, okurken sinirlerim tepeme çıktı valla. :)) ellerine sağlık. :)

chocolate's lover dedi ki...

ufff ya pazar sabahı içinyorum yapılacak kötü bir konu ama bu adamdanda nefret ediyorum bu kanunlardan da...Lanet olsun.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@serzeniş meraklısı:
bir erkek olarak böyle bakabiliyor olman çok hoş,tşk ederim..

@kanim:
üzülmezi diyorsun değil mi?
ağızlarında din-iman,hayatlarına bak ya! mide bulandırıcı insan..

@pilli cadı:
o anneyi orada boğmadığıma şükür etsin..deli etti beni de..
aile eğitimi herşeyin temeli maalesef kötü örnekte olduğu gibi aileler büyük kısmı oluşturuyor..

@babegazelle:
tşk ederim canım..

@t.u.b.a:
utandım yahu ;)

@mr.paradise:
argo lugatım o kadar geniş değil,ilk defa duydum.. böyle bir zihniyete sahip olmadıkça utanmana gerek yok mr,paradise..

@gwen+cats:
çok güzel özetlemişsin.. kesinlikle katılıyorum.. hoşgeldin bu arada:P

@smİlena:
yazılar doğru düzgün okunmadıktan sonra ne kıymeti var ki? kesinlikle dikkate alacağım ama.. küçük harfler bana temanın sürprizleri biras da.. biras büyük yapınca da kocaman oluyor.. sanırım yazı tipimi değiştireceğim ..tşk ederim canım..

@abraxas:
çok içten yazmışsın ya :)
geri çektiler zaten canım böyle bir mallık kabul edilseydi bu ülkede yaşamak gittikçe zorlaşacaktı.. yakında tecavüze uğrayan kadına da ceza vermeye başlarlardı..niye erkeği tahrik ediyorsun diye?

@chocolate's lover:
canım pazar yazısı değildi bu,üzgünüm :(

Vladimir dedi ki...

İki olay da birbirinden iğrenç. Evlilik yaşını 14 e çekmek isteyen zihniyetinde magazien malzeme ayılar kadar cinsellikten ne anladığını gösteriyor. Mesel binmek olayı. Bİnmek guru duyulacak bir şey. Ortada anlatılacak bir şey. "ben buna binmiştim, iyi binerim." bana ne kime bindiğin ne yaptığın hıyar olduğun belli. Hıyar binmiş bana ne? Adi herifler bunların cümlesi de.

Unknown dedi ki...

harika bir yazı prenses yazının altına imzamı atıyorum. bu tip erkeklerden o kadar çok varki piyasada sadece ünlüler değil emin olabilirsin. Hele o bahsettiğin ana(!) türleri yok mu? ıyy tiksinç ötesi kara cahil tipler :/

Üfürükten Prenses dedi ki...

@vladimir:
haklısın adi herifler bunlar..

@çileklisüt:
çok teşekkür ederim katıldığın için.. keşke sadece ünlüler olsa toplumun büyük bir kısmı bu zihniyette..

herkes anne olamıyor işte,fırtlatmakla olmuyor..

Related Posts with Thumbnails