"Cumhuriyet"

29 Ekim 2008

  • televizyon kanallarının sağ köşesine iliştirilmiş bir bayrak..


  • sabah,öğle,akşam bütün sohbet programlarında ellerinde bayrak dillerinde 10.yıl marşı bağırıp,tepinen,göbek atan bu ülkeye zerre katkısı olmamış kadınlar ve erkekler..


  • cumhuriyet nedir sizin için diye sorulduğunda düğmesine basılmış gibi "Türkiye laiktir laik kalacak" diye ne söylediğini bile tam anlamayan tipler...

  • "cumhuriyet annesiyim,kadınıyım ben" diyen akciğerlerine kadar açtığı göğüslerini gösteren 65 yaşındaki sanatçı kadın..


  • "şeriat aslında gerçekten oturtulduğunda daha özgür bir platform sağlayabilir" cümlesini kurabilme hakkını bile yarım yamalak götürebildiğimiz cumhuriyetten aldığını düşünmeyen zavallı zihniyet..


  • buz gibi havada tören alanında poposu donan ertesi gün hastalıktan kırılan,onları acımadan bekleten bürokratların ne mal olduğunu daha minicik halleriyle öğrenen zavallı öğrenciler..


  • bir gazete adı,sırf adı bu diye onlara molotof kokteyli atacak aciz zihniyete sahip düşmanları olan,sırf adı bu diye cumhuriyetin tek sahibini kendisi sanan bir gazete..


  • balkona astığımız bayrak( gerçi bu sene hiç indirmedik şehitlerimizden :( )


  • bir bayan olarak,ne olursa olsun varolan ya da varolmayan bütün haklarımızı sağlayan ve bir şekilde koruyan rejim..


  • kuyumuzu kazan onca ülkenin haritada böldüğü yarısını kürdistan diye hayali,kıçımın ülkesine peşkeş çektiği bir toprağı birleştiren unsur..


  • anayasanın ilk maddesi ve değiştirilmesi teklif edilemez maddesi..


  • mozoleye bıraktığı çiçekle bütün sorumluklarından kurtulduğunu sanan onlarca vekil,bakan,bürokrat..


  • 100.yılını gururla biraz da korkuyla beklediğim,elimde bir bebe "işte bunun için çalışacaksın" demek istediğim değer..


  • bir gün yıkılacaksa,şahit olmamak için kendimi bu dünyadan yok edeceğim kavram ..

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.. Hakimiyetimiz Baki Olsun..

7 yorum:

babegazelle dedi ki...

100.yılında ben de kucağımdaki bebeye hala bazı değerler aşılamaya devam etmek cumhuriyet neferi gibi yetiştirmek istemiyorum.Tehditsiz temiz bi demokrasiye doğsun doğacaksa istiyorum.Korumaya değil,ileriye götürmeye uğraşacağı bi ortam olsun istiyorum.Dileğine katılmamak ne mümkün hakimiyetimiz baki olsun!!!

Unknown dedi ki...

hayatım boyunca sahip olduğum/olabileceğim en büyük değerin farkında olmayan insanları ne güzel anlatmışsın...
Nice 85 Yıllara, Değerini Bilen Bir Toplumla!

yabani kuzu dedi ki...

Bölmemek ve bölünmemek üzere hakimiyetimiz baki olsun prensesim.Daha nice 85lere...

Adsız dedi ki...

10 numara bakış açısı olmş, nice yıllara - "inşallah"

Üfürükten Prenses dedi ki...

@babegazelle:
alırız bebeleri,ellerine bayrak veririz.. marşlar söylesin oynasın yavrular.. bizde bugünleri hatırlar,"vayy bee 15 yılda ne kadar yol aldık".. helal olsun bize deriz..

inşallah :(

@serzeniş meraklısı:
değerini bilen toplum mu? hani nerede? ancak atılan havai fişeklerle gurur duyar bu toplum!!!

@kuzucum:
kıyamete kadar varolacağız biliyorum.. ama ne adla,ne sıfatla onu bilemiyorum.. ezelden ebediyete giden bir milletiz biz..

@bızbız ve bıtbıt:
tşk ederim ;)nice yıllara "inşallah"

Unknown dedi ki...

umutsuz yaşanmaz prenses :))

Adsız dedi ki...

eskiden, ortaokulda felan anlamazdım cumhuriyet kutlamalarının, "laiktir laik kalacak" sözlerinin anlamını. zaten bütün çaba anlamayalım, nefret edelim diyeymiş. insan kaybedince bazı şeylerin değerini anlıyor. dönem dönem cemaat ortamlarından arkadaşlarım oldu. herkese insani değeri ile bakarım. inancı ya da hayat seçimleri beni çok az ilgilendirir, ancak cemaat insanlarının akıllarını abilere ablalara nasıl kiraya verdiklerini gördükçe hep irkildim. bu insanların hepsi nasıl aynı fikirde olabiliyor mesela? Okudukları kitaplar, gazeteler aynı. düğmeye basılmış gibi bir anda aynı kelimeler, aynı cümlelerle konuşuyorlar birbirini hiç tanımayan insanlar. Aynı anekdotarı ankatıyorlar. Bir de toplantılarına "sohbet" diyorlar. Sohbet insanların karşılıklı konuşmasıdır. Onlarda ise abla/abi konuşuyor diğerlerine onaylamak düşüyor. Bu kitleleri görünce anlıyor insan neden Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri kapattığını. Acı olan ise kendilerini ait hissettikleri oluşumun Türkiye düşmanı denetimsiz bir organizasyon olduğunun farkında olmamaları. "devletşn egemenliğini" tanımayan bir oluşum cemaat(ler). Hani uğrunda binlerce şehit verdiğimiz devlet var ya.
. Evet cumhuriyetten önce kul idik cumhuriyetle yurttaş olduk, Koruyabilsek keşke.Keşkeden başka birşey yapabilsek keşke.

Related Posts with Thumbnails