Her Kıza Bir "Cedric" Kampanyası..

3 Ekim 2008
sevgilim "Cedric" gibi olsun istiyorum.. ama sarışın olmasın ne bileyim pek bir itici gelir bana sarışın erkek..zat_ı muhteremi sarışın düşünemiyorum,kaç,kaç kabus gibi :P şimdi genelleme yapmak ne kadar hoş olur bilemiyorum ama kadınsı da gelir bana sarışın erkek.. mesela leonardo Dicaprio işte brad pitt,matt damon falan gibi bir sarışın erkek akımının baş gösterdiği dönem bana hiçbiri hoş gelmemişti ben aynı dönem keanu reeves'le ilgileniyordum..

Cedric bir çizgi film karakteri bilenlerden ziyade bu kıymetli karakterimizi bilmeyenlere tanıtmak istiyorum.. sadece 8 yaşında,aşık ve aşk için yapıp yapabileceği hiçbirşeyin sonu yok..Chan adında bir kıza aşık ona aşkını kanıtlamak,anlatmak için çevirdiği her dümen hüsranla sonuçlansa da pes etmiyor.. ideal sevgili..

ilişkilerde kadına ve erkeğe düşen rollerin yavaş yavaş değiştiği kanaatindeyim.. kadın koşar erkek kovalar,kadın vazgeçer gibi olur erkek yine bin takla atar falan..bu gibi şeyler kalmadı.. kendimden yola çıkmaktan ziyade çevreyi şöyle bir kolaçan ettiğimde böyle bir ilişkiye sahip birilerini göremiyorum..hani krocan adamlar var: "ya benim olursun ya toprağın" türünde ama onlarda üç-beş gün sonra elde edince hevesleri geçen kadınları döven,iplemeyen tiplerden..bahsettiğim şey bu değil..

eşitlik diye bir tarafımızı yırtıp durmamız işe yaramış gibi görünüyor..artık eşitiz!!! önceden kaçar vaziyette olan kıymetli halimiz yerini idare etmeye programlanmış kadın türüne bıraktı.. erkekler mi sabırsız oldu kadınlar mı çok cıvıklaştı bilemiyorum ama birşeyler değişti.. 5 sene peşimden koştu,sürüm sürüm süründü,kapılarda yattı,babamdan dayak yedi pes etmedi sonra evlendik hala burnum havadadır diyen kadın hikayeleri de yok artık.. artık ilişkiyi ayakta tutmak için kadından beklenen şeyler kapris yapmasından çok daha fazla..


ama cedric başka..belki de henüz büyümediği için böyledir.. oldukça verici..doğu incim,üzümlü kekim diye hitap ettiği chan'la sürekli ilgileniyor.. onun ilgi alanlarına saygı duyuyor,ilgili görünmeye çalışıyor.. hayalindeki erkek olmak için çeşitli yollar deniyor,özel beğenilerini takip edip onu şaşırtacak sürprizler yapıyor,onu etkilemek için arkadaşlarıyla ilgileniyor.. vs vs.. bir erkeğin hepsini birden yapamayacağı bütün güzellikleri aynı anda sunuyor.. gece yatağa yattığında chan'la aşklarına dair çoğu hayal ürünü tesbitleri insanın aşka inancını arttırıyor..
cedric gibi sevdiği kız için onca saçmalık yapan biri muhtemelen ilişkiye başlandığında aptal bulunacaktır bunu hissediyorum.. ama özellikle bu aralar..cedric'e ihtiyacım var.. benim için saçmalıklar yapılmasına,peşimden fellik fellik koşulmasına,"yaşadığımız şeyin ne kadar kıymetli olduğunu hissedemiyorsan o kadar da değer vermiyorsun" diyen biri yerine en azından ara ara kaybedilmeyecek kadar kıymetli olduğumu hissetmek istiyorum.. bugün üçüncü gün mü bilmiyorum.. artık "prenses" lafını hiç duymuyorum..
8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok güzel*
24 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat bomb.k..
*cedric said that..


24 yorum:

Zulapha Kaphali Iku dedi ki...

al benden de o kadar...ama sanirim beraber gecirilen sure uzadikca, ilgi katsayisi kuculuyor :(

Adsız dedi ki...

şarışın antipatin sarışınlardaki pigment eksikliğinden kaynaklanıyo olsa gerek benim hipotezime göre.. biz(yani ben) sağlıksız ve zayıf gözüküyoruz esmer olanlara bilinçaltında..

aynı şeyin tam tersi de oluyor, ben de bissürüü esmerşını karakuru bişiy olacak görüyorum :) ayırt bile edemiyorum hatta .. çinli gibi geliyolar bana :D

tamamen genetik kodlarımızın bilince yansıyan seçimleri yani..

bilimsel açıklama uzmanınız:
Artificial

Pilli-Cadi dedi ki...

ben de bayildim o cedric'e.

bu arada prenses diyince aklima avrupa yakasindaki kubilay geliyor:)

bu aralar noluyor herkesin ask hayatina bilmiyorum ama bildigim, 1.5 sene sonra ask filan kalmiyor hala birbirinizi seviyorsaniz ne mutlu size.

Vis-à-vis dedi ki...

prensesssssssssss!!!

cok sevdim ben bu kampanya fikrini! opunce resimdeki gibi yanaklari kizaran cedric istiyorum ben cunku :)

sanirim bu sefer basari ile gonderebilicem yorumumu :)

Adsız dedi ki...

bende senın benımle ılgılenmenı ıstıyorum sımarık prensesın kanısı olarak buna hakkım yok mu??

3 gün mü 5 gün mü daha fazla mı oldu..

bana bir kani nbr ya diyen yok!!

osuruktanteyyare dedi ki...

cedric dediin ama hiç izlemedim ama kız arkadaşı çok şanslıymış beaaa :P
tüm ilişkiler aynı bu hale gelmeye mahkumdur ne yazıkki

babegazelle dedi ki...

ben de isterim cedric gibi aşık kim istemes,peşimden kosulsun balböceim denilsin ama malesef günümüz kadınlarının yaşadığına animasyon dünyada en güsel örnek pucca gelio,garu diye bi sevgilisi var oğlan kaçıo bu garibim kovalıo,bulduu yerde kıstırıp öpüo ama oğlan gene kaçıo gene kaçıo:))))

Unknown dedi ki...

bende cedric gibiyim ama değerimiz bilinmiyo sanırım, o yüzden elimdeki değerleri gün geçtikçe gevşetmeye, değişime hazırlanıyorum... canım yanıcağına, yansın, kırılıcağıma kırılsın anasını satayım!.. yoksa zaten boka sarıyo, bi yere gittiğin yok, ama bi ton yol kateder hissediyosun kendini... berbat bi durumdayım lahn?! niye yüzüme vuruldu şimdi bütün bunlar...

miracsaral dedi ki...

Cedric tabi pek sevimli ve henüz saf olduğu için çok masum bir velet ama yıllardır 8 yaşında olma gerçeğide ayrıca mevcut.

Hâ birde, insanların muhabbet kuşlarına bile "aşkım" diyebildiği bir zaman zarfında yaşıyoruz. Prenses olmak ya da olmamak mühim değil, prenses gibi hissettirilmek mühim.

efsa dedi ki...

ben sanmıyorum ki (artık bu konuda umudumu yitirdim çunku) cedric gibi ilgisi maksimum da kalan biri olsun.

SMİLENA dedi ki...

benim oğlum tam bir cedric hastası hatta şu anda onu izliyor ve o da onun gibi aşık.Hatta bazen onu örnek alıyor desem....ben biraz babasına da seyrettirsem iyi olur.sende seninkine seyrettir:)))

La Loba dedi ki...

yok yok cedric olmaz sarışın olacaksa David Wenham gibi turuncuya yakın olsun madem.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@iku;
aynen öyle süre uzadıkça ilgi azalıyor ama aksine artması gerekmez mi? daha çok emek verdiği birine daha çok kıymet vermez mi insan?

@arti;
sanırım sarışınsın :P sarışın erkekler soluk benizli dediğimiz türden oluyor evet,bilimsel açıklaman için teşekkürler..
esmer de sevmem zaten siyah saçlı,beyaz tenli olacak,ühüü,sevgilimi özledim beni artık sevmediğini düşündüğüm sevgilimi..:(

@pillicadı;
kubi selin'e prenses diyordu değil mi? şimdi hatırladım bizimki o tür bir prenseslik değil(di)
1.5 yılı geçti dönem dönem hala birbirimizi çok sevdiğimizi düşünüyorum ama böyle durumlarda bitmiş bir ilişkiyi süründürüyormuşum gibime geliyor..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@perhaps;
o kadar zaman sonra geldin canım ya,hoşgeldin..çok sevindim inan..sende bir cedric vardı yahu:P di mi? onunla idare et sen :P

@kani;
kasap et derdinde koyun can derdinde:P hiçbiryerde yoksun ki kani n'ber diyeyim,özledim yavrucum..

@osuruktan teyyare;
izle bi ya,bak çok seveceksin.. bütün ilişkiler tükenmeye mahkumdur gibi bişey söyledin galiba,inanmak istemiyorum:(

Üfürükten Prenses dedi ki...

@babegazelle;
pucca dedin ya diyorum ki pucca'nın garu diye sevgilisi yok siğil var pekmez var Allah Allah garu'yu kaçırmışım ben :P hiç öteki pucca gelmiyor aklıma..prensesliğimi yitirmek bana saftiriklik kattı.. inşallah cedric'i sen bulursun cicim..

@serzeniş meraklısı;
cedric gibiyim diyen bir erkekle ilk defa karşılaşıyorum,burcun ne ki senin?

@hiçkimse;
hikayeden "prenses" diyordu yani bana bu adam,iyice gaza geldim ben ya:(

Üfürükten Prenses dedi ki...

@efsa;
dedim ya cedric'de ufak diye bu kadar aşık,azıcık gözü açılsın chan falan tanımaz gider kendini rus kızlarının koynuna atar:P

@smİlena;
dilerim oğlun cedric gibi olur,daha çok izlet:P onun gibi erkeklere ihtiyaç var..

@laloba;
hoşgeldin laloba.. david wenham kadınsı değilmiş evet,demek ki turuncu da fena olmuyormuş..

Unknown dedi ki...

oğlak burcuyum, yükselenim kova. :P cedricin burcu neydi yahu? :D:D
ben değer vermek, önemsemek anlamda söylemiştim :P nerelere gitti yahu, o da ne olursa olsun chane olan saygısı ve sevgisinden zerre kaybetmezdi değilmi :) kör aşık olmak zoor...

Sycorox dedi ki...

Şimdikiler aman bu olmasa başkası olur mantığıyla yaklaşıyorlar...
Benimde bir sevdiğim var ama Cedric olurmu bilemem:(
Keşke olsa:)

RaMa dedi ki...

seni çok iyi anlıorum prenses valla...
ama her erkeğin içindeki cedric tavlayana kadar görev başında ondan sonra el ense yapıp yatmak erkeklere kolay geliyor...
ben bugn bende artık çabalamasam die sordm ama cvp alamadım...
gerçi senle hemen hemen aynı şeyleri yaşadık sende bilirsn ne demek istediğimi...
ama ben cedricten vazgeçtim birinci yılımıza girceğeim zşu günlerde ilk aylardaki sevgilimi istiyorum sadece...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@serzeniş meraklısı: boşver sen kör aşık olmaya devam et.. sevmekten kime zarar glemiş,kıymetini bilmeyenler utansın..

@sycorox:
yolun başındaysanız eğer cedric kıvamında tutmaya çalış,sonradan olması çok zor:( iyi şanslar..

@rama:
erkekler ne çok değişiyor dğeil mi?
çantada keklik oldun mu,böyle biraz da sadakatli bir tipsen hemen bu elimin altında zaten diyip,ya aldatıyorlar ya da iyileri helal süt emmişleri de böyle ilgisizleşiyorlar..
amannn kendi haline bıraktım tavsiylerinle :P

Kriptograf dedi ki...

cedric benim favori 8 yaşındaki çocuk modelidir. bkz 10 ve 12 yaşlarında da favori çocuk modelim vardır...

yanlız unutmayalım cedric'e akıl veren bir büyükbabası var(muhtemelen annesinin babası) cedric'e öğüt veren adam o, kısacası tecrübe konuşuyor.
yoksa cedric odasının penceresinin ışığında günlüğünü karalayarak mumyalaşan bir ergin olabilirdi...

Fasulye dedi ki...

üstelik büyükbabası ve babası gibi kötü örneklerle yaşamasına rağmen cedric'in böyle olması biraz tezat ama güzel değil mi :)
8 yaşında bir cedric mi istersin diye düşündüm okurken :) acab ayetişkin cedric seni açar mi? :) sanmam...

Amélie Poulain dedi ki...

Kesinlikle, kesinlikle, kesinlikle...

Hiç Cedric yok çevremde. Sanmıyorum ki bir erkek bir kızı o kadar sevsin, her gece onu düşünsün, kendini ona beğendirebilmek, gözüne girebilmek için onca şaklabanlık yapsın. Şimdilerde erkekler faydalanmak için kızların peşindelermiş gibi geliyor bana. Elde edemediklerinde de hiç uğraşmıyorlar 'birisi gider, beşi gelir' felsefesiyle. Belki de gerçek duyulan şeyin aşk olmadığından. Hatta bundan ki erkeklerin aşkına olan inancım bitti. Çevremdeki kızların çoğun baktığımda erkek arkadaşları onlar için çok önemli, hayatlarının merkezinde. Ama erkekler için kız arakadaşı genelde 'olsun işte biri, çıkayım dolaşayım, keyfime de bakayım' oluyor. Ve ben artık bundan inanmıyorum, güvenmiyorum hiçbirisine. Biri değiştirir mi bir gün bu inancımı? Bilmiyorum; ama keşke değiştirse. Ama değiştirir gibi yapıp da tümden yoketmesin inancımı, beni bana bıraksın.

Üfürükten Prenses dedi ki...

öyle bir değişir ki inancın...
off dersin hayat buymuş,ben hiç mutlu olmamışım bugüne kadar..
teslim olursun ve tam o anda vurur!!!

dilerim böyle olmaz en cicisinden bir cedric bulursun canım :P

Related Posts with Thumbnails