Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi-The Curious Case Of Benjamin Button

31 Mart 2009

Allah'ım film hiç bitmeyecek sandım,sandım ki ben salonda öleceğim,sonra beni yer gösterme parası almak için gözünün içine içine bakan görevliler bulacak,bu kız para vermemişti,kalsın burada,"anıt mezar olur film izlerken ölen sinema şehidi" diye bırakacaklar beni..

Konuyu defalarca duydunuz o yüzden özet geçiyorum..Hayatına tersten başlayan bir adamın hikayesi bu,yaşlı bir bedende doğan Sayın Düğme,zaman ilerledikçe bedensel olarak gençleşiyor fakat zihinsel olarak da küçülüyor.Ve en nihayetinde yine bir bebek olarak fakat yaşlanmış ruhu ile hayata sevdiği kadının kollarında onun bebeği olarak veda ediyor. Karmaşık gibi görünüyor ama filmde öyle detaylarla anlatılmış ki anlamamak mümkün değil,hatta zaman zaman daral gelebiliyor detaylar yüzünden..

Film yaklşaık 3 saat sürdü,aralıksız 13 saat film izleme rekoruna sahip biri olarak,daraldım bunaldım,kaçmak istedim.. Konu fantastikti fakat oldukça dağınık işlenmişti.Bu kadar ilginç bir konuyu böylesine kasvetli hale getirmeyi başarmak da bir başarı sayılabilir..Şunu söylemeliyim ki bu filmde brad pitt oynamasaydı bu kopardığı tantanayı asla koparamayacak,oscar için de insanların gözünde bu kadar büyük bir aday olmayacaktı.

Film sinema için çok uzun ve dikkat dağınıklığına neden olacaktır,evde izlemek isterseniz de amannn tv'de yaprak dökümü vardı,bunun sonu belli diyerek kapatacağınızı düşünüyorum.Belki bundan 40-45 yıl sonra tekrar izleyebilirim,o zaman şu yazdığım cümlelere acı acı gülebilirim hayatta olursam yani.. Ve belki "bu filmi anlamak hatta çoğu insan gibi gözyaşlarına boğulmak için ölümü beklemen gerekiyormuş üfürük" diyebilirim..

Kesinlikle İzlenmeli.. Ama doğru zamanlama yapılamalı,sanıyorum ben hakkımı yanlış bir zamanda kullandım.

10 yorum:

pRncfRn dedi ki...

Bu kadar mı sinema zevki zıt olur ya :DD


Gözde Filmlerimdeki son 3 filmi izlemeni öneririm Prenses.

Yesari dedi ki...

:)))) ben evde izledim...kuzenlerime wc sonra şöle dediğimi hatırlıyorum "noooluurr beni beklemediğinizi söyleyin...lütfen beklemedikkk diyiim"...ben çok bunalmııştım kiii düşün evdeydimmm...sen iyi sabır taşı çıkmışsın...

kırmızılı dedi ki...

yok canım bu filmi izlemek için düzgün bi zaman,teeyyy çok önce bikaç hafta kadar ben yazmıştım bu filme dair de allaam darallar geldi bana izlerken,evde izledik bide mutfakla oda arasında mekik dokudum resmen,yemediğim içmediğim şey kalmadı :)
özetle sıkıcı bi film,oscarlık falan da değil...

Peri dedi ki...

enteresan olduğu kadar işlenişindeki kasvetle ve süresinin uzunluğu ile zor izlenen bir film bence de...
bir de sadece Pitt değil, tüm oyuncu kadrosu ile kendini izlettiriyor diyebilirim, haklısın kıyda köşede kalmış oyuncular oynasaydı bu filmde bu kadar ses getirmezdi...

Böcek dedi ki...

çok merak ediyordum bende..
en iyisi evde izlemek ama..sen böyleysen ben kesin kriz geçiririm salonda:P

ayça dedi ki...

bu filmde ben çok sıkıldım sanırım ben bi garibim

Robin Goodfellow dedi ki...

ya ben sevdim filmi ama ben de allahım bu bitmeyen bir film dedim
zodiac ta da aynısı olmuştu pehh

Unknown dedi ki...

Filmi sevdim ama bir o kadar da sıkıldım hatta filmi evde izlediğim için son dakikaları hızlı sardım :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

Hepimizin aynı fikirde olması mucizevi bir tesadüf olamaz değil mi :P

bu arada prncfrn,bebişim gerçekten bu kadar zıt mı olur iki insanın film zevki :P "farklılıklarımızla biziz,biz"

nasıl laf ettim öyle ya :P

cansu dedi ki...

ben filmi sevmiştim. çok hareketli bir film değil ama yine de keyifle izledim...

Related Posts with Thumbnails