-Çanakkale Zaferi-

18 Mart 2009
Bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Masal seviyoruz biz.. Daha kaç zaman önce,öyle ki dedelerimizin anlattığı bir mücadeleyi sanki 1534 yıl önce yaşanmış gibi ağda gibi uzata uzata sakız kıvamına getiriyor.. Sömüre sömüre,ağlaşıyoruz,ama bir de yalan ağlıyoruz.. "oyy bugün şehitler için duygulandım hani çanakkale'de ölmüşler ya yıllar önce,içim acıdı valla bebişim "diyerek ağlıyoruz..Televizyonlarda çıkarttıkları şehit annelerinin acılarıyla reyting kovalayan şerefsizlerle,sabah resmi kurumlarda,okullarda,üniversitelerde zorla yapılan toplantılarda iki ağlak-sümkürük gözyaşıyla malı götürüyoruz.. Olayın masalsal kısmı,şehitler ölmez vatan bölünmez nidaları,"biz kii çanakkale'de hede hödöö yapmış milletin torunlarıyız "cümlesine sığınan bürokratı.. her yıl bu muhterem günlerde bildiğin tiyatro yapıyoruz..

Elinizi vicdanınıza koyun,öğretmen olun,anne olun,baba olun,üniversiteye giden öğrenci olun,ev kadını olun,ne olursanız olun... koydunuz mu? tamam ..soruyorum ,nedir 18 mart? "çok kötü fena,savaş,kan,mücadele,muhteşem türk tarihi,şehit,destan,kurtuluş savaşı,gittik gezdik piknik yaptık orada çok da güzeldi" var mı başka cevabınız? bundan ibaretiz değil mi? öyleyiz.. biz yediğimiz ekmeğin nereden geldiğini bile merak etmeyen,hiçbirşeyin peşine düşmeyen,bizim için ölen insanları yıllar sonra sadece şak şaklayan,gazilerimize verdiğimiz 200ytl'lik maaş ile acilen ölmelerini ima eden insanlarız..

Bundan 3-4 yıl önce Çanakkale Zaferi üzerine duygulandığımı gören bir aydın kılıklı şahsiyet(yrd.doçent) : "Ne garip kazandığı savaşlarla,döktüğü ve kaybettiği insan sayısıyla gurur duyan başka bir millet yoktur galiba,bize niye barbar dediklerini şimdi anlıyorum demişti.." bu ülkenin ekmeğini yiyerek,bu günlere gelerek,belki de hür olarak aldığı nefesi,kariyerini,varlığını,benliğini,özgürlüğünü,namusunu bu barbarlara borçlu olan bu insana,yaşımdan ve o zaman ki öğrenci kimliğimden istediğim cevabı verememiş,sadece "belki de bize çok saldırdıkları bizi rahat bırakmadıkları,topraklarımıza göz koydukları için savaşmak zorunda kalıyoruz,bizi bu kadar savaşçı kılan düşmanlarımızdır" diyebilmiştim..

Ne zaman bu ülkenin bölünebileceği yıkılabileceği ihtimali kafamı kurcalasa,müthiş bir korku sarıyor beni.. ben ülkemde eli silahlı adamlar kol gezerken caddelerde yürüyemem,başka bir bayrak altında yaşayamam,ne kadar berbat,kötü,çirkin,eksik de olsa bu ülkede özgür yaşamaya alışmış,bu bilinçle doğmuşum.. Hiçbir türkü cehennemin dibinde de olsa,özgürlüğünden men edemezsiniz,bizim zaferlerimizin en büyük nedeni budur? Hayal edin bakalım,camdan bakın ve başka bir ülkenin sömürgesi olduğunumuzu,işgal edildiğimizi,topraklarımızda yabancı olduğumuzu hayal edin,bunu kaldırabilir misiniz..?

İlkokulda öğretilen belirli gün ve haftalar gelmeden,elimizi başımızın arasına alıp düşüneceğiz.. Ya bu ülkeye hizmet etmiş insanlara,değerlere saygı duyup sahip çıkacağız,ya da defolup gideceğiz.. Çocuklarımıza kafalarını kıra kıra,döve söve bu tarihi hakkıyla öğreteceğiz,niye bu ülkeyi sevmeleri gerektiğini aynı yaşta 14 yaşında şehit olan 90 yıl önce yaşamış kardeşini anlatacağız ama bunların bir masal olmadığını farkettirerek..

Şimdi rica ediyorum,kafanızda tam olarak ne olduğunu bilmediğiniz noktalar var ise,açın herhangi bir siteyi ve Çanakkale Savaşını ayrıntıları ile öğrenin,inanın en azından bizler için ölerek,bunu hakediyorlar.. En azından okuyup gurur duyacağımız,insansak gözlerimizin dolacağı bir tarihi yazmışlar.. Biz de bu tarih üzerinde yaşıyoruz..

26 yorum:

Belgin dedi ki...

Prensesim, her sözüne katiliyorum, sen cocuklarin 18. Marti bilmelerini, ögrenmelerini istiyorsun. Bu zamanda Canakkalenin yerini bile bilmeyenler var ülkemizde..simdi söyletme beni deli, deli.
Milleti almis bir Avrupa, Amerika hayranligi, nerdeyse TÜRK oldugundan utananlar var burada. Türk olduklari anlasilmasin diye ne taklalar atiyolar bir bilsen.
Hadi daha fazla söylenmeden gideyim surdan...

ella dedi ki...

bende senin gibi düşünüyorum prensescim. bizim gibi özgürlüğünü korumak için savaşan ve bunu en iyi şekilde başaran bir ülke yok bence. amerika için tek birşey söyleyebilirim, insanlarının ortak bir kültürü bile yok. adı üstünde amerika birleşik devletleri. bizim ülkemizle,kültürümüzle ve mücadelemizle kıyalanamaz bile.

gribulut dedi ki...

harika bir yazı olmuş canım ya. resmen oturtmuşsun. ama edebiyattan öte geçemeyen bir ruh hali var bizim millette, düşünmek neden sonuç ilişkisinde birşeyler çıkarmaz zor geliyor insanlara

Hayalmeyal dedi ki...

Yazdıklarına baştan sonra katılıyorum.

O doçentmidir nedir, okumuş doçent olmuş ama adam olamamış. nereden geldiğini, aslını unutmuş. Ne demişler "Okumak cahillik alır Eşşeklik baki kalır"

Başka ülkenin gemenliğinde yaşamaktansa ölürüm daha iyi, gerçekten bu düşünce içerisindeyim.

Kendi blog`umda da bahsettim burada da değinmek istiyorum. Çanakkale zaferi`nin ve Milli Mücadele`nin nasıl kazanıldığını bilinmesi için herkesin DİRİLİŞ ve ŞU ÇILGIN TÜRKLER kitaplarını okumalarını isterim. Eğer daha önceden ŞU ÇILGIN TÜRKLER`i okumadıysanız ilk önce serinin DİRİLİŞ kitabını daha sonra da ŞU ÇILGIN TÜRKLER`i ve son olarak da henüz çıkmamış olan serinin üçüncü kitabı olacak olan CUMHURİYET`i okumanızı isterim ki bu Vatan`ın nasıl kazanıldığını, ne kadar zor şartlar altında mücadele edildiğini ve Şehitlerimize ne kadar şükretsek az geleceğinin bilinmesini isterim.

Allah`ın Türk milletini korumak için, Atatürk`ü bize gönderdiği için, sonsuz kez şükretsek yetmeyeceğini bilinmesini isterim.

TuBiKKo dedi ki...

Prenses yine çok güzel değinmişsin...Ortaokulda ilk sahneye çıkışım 18 MArt günü çanakkale türküsünü söylemek içindi...gözlerimden inen yaşları unutamam söylerken..keza şehitliği gezerken de aynı duygular hep...Hepsini bilirim neden olmuş niçin olmuş..Okumaktan en çok keyif aldığım kitaplar ülkemin tarihi ile ilgilidir..VE evet seninle aynı fikirdeyim ne kadar kötü olursa olsun bu ülkeden başka bi yerde başka bi bayrak altında yaşamayı asla sindiremem içine...Keşke herkes duyarlı olabilse böyle...Senin bu duyarlılığını ve açık sözlülüğünü çok seviyorum ve böyle de kalacağına inanıyorum...ellerin dert görmesin

Elalemin Akıllısı dedi ki...

Milli Eğitim, çocukları toplayıp otobüs otobüs Çanakkale'ye götürüp, şehitliği aylak aylak gezdirip, iki kelam da olsa konu hakkında bildiklerini aşılamaya bile tenezzül etmeyen öğretmenlerle, sistemi yürütmeye devam etsin..

Ne kadar daha özgür alırız bu nefesi bilmem..

Cimbakuka dedi ki...

Çocuklarınızı kardeşlerinizi mutlaka çanakkaleye götürün.

Çimenlik Kalesini mutlaka gezdirin, içerisinde yapılan canlandırma da gözlerini doldurun bırakın ağlasınlar.

Nusret mayını gezsinler, karşıda ki DUR YOLCU'yu kazısınlar kafalarına ne demek olduğunu.

Şehitliğe gitsinler tek tek gezsinler oraları.

Çanakkale;

Şu anda buradaysak herşeyi o na borçluyuz.

Huzur içinde yatın.

Sende nur içinde yat Ulu Önder...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Üfürükten prenses, bu yazının altına imza atma kalıyor bize. sen öyle güzel yazmışsın ki.
Öğrenci kimliğinle de olsa iyi bir cevap vermişsin yrd. doçente. ne kadar çok göz var üzerimizde.
Tarihi okumak günümüze de farklı bakmamızı sağlıyor.

Adsız dedi ki...

ben bu muhteşem yazıya, sana yürekten katılmaktan başka diyecek söz bulamıyorum...
-flamenko-

GeCe dedi ki...

empati yeteneğimiz ne kadar güçlü olsa da hiç birimiz o günleri gerçekten anlayamayız yaşamadık bilmiyoruz ancak bazı kitaplar (yorumlarda yazılan) ve Gelibolu filmi (bu film mutlaka seyredilmeli gerçeklere dayanan bir belgesel) insana idrak ettiriyor. o kişilerin gösterdikleri özveriyi biz gösterebilecek miyiz ilerde yurdumuzın sınırına dayanlar olursa o cesaretimiz var mı

malesef şartlar çok değişti şimdi cepheye gitmek değil son yağacağımız şey, çünkü göğüs göğüse savaş yok. tek yapabileceğimiz çok çalışmak, bilimde ilerlemek, zeki gençler usta siyasetçiler yetiştirmek günümüzdeki savaşlar bunları gerektiyor

Adsız dedi ki...

Yzınız bi harika o kadar inca bir yerden değinmişsisniz ki sizi tebrik ediyorum.Bu ülkede tarih dersleri bir savaşın ya da anlaşmanın maddelerini ezberletmekten ibaret oldukça yeni yetişen çoçuklar bırakın Çanakkale'yi Atatürk'ü bile unuturlar..

Adsız dedi ki...

yorumum yayınlanmıyor

efsa dedi ki...

En azından bizim tarihimizle guru duyacağımız bir geçmişimiz var. Bayrağımızı özgürce dalgalandırmak için ne mücadeler verildiğini hatırlamak için eşsiz bir örnektir Çanakkale! Başta Ulu Önderi, Ardından tüm şehitlerimizi elimizden gelen en iyi şekilde anmak bizim görevimiz. Çocuklarımıza geçmişi bir kenara koyup, gününüzü kurtarın demek yerine. ondaki anlamları anlatmak, verilen emekleri, dökülen kanları boşa çıkarmamak için.
Evet çoğu zaman gündelik hayatımıza dalıyoruz, ama bu asla Türk olmakla gurur duymamıza engel değil, onları saygıyla anabileceğimiz bir tek gün bile yaşıyorsak şurada ne mutlu bize, nur içinde yatsınlar.

Ya anzaklar bile taa yenizellanda dan geliyorlar. Bizse iki adım yere gitmiyoruz çoğu zaman...

aahmetcelebii dedi ki...

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor!
Bir hilal uğruna Yarab! Ne güneşler batıyor.

Mehmet Akif'lerimiz vardı bizim, yazmak için yazmıyorlardı, alalade değildi hiçbir sözleri, ruhlarını döküyorlardı kağıda.
Anlamak için onları okumak yeter sanırım bazı şeyleri.

Birde 57. alaylarımız vardı bizim, dönmeyeceklerini bilerek gidiyorlardı cepheye. Birtanesi bile dönmemişti gerçektende.

Birde gencecik doktorlarımız vardı sınıflarını boşaltan, onların birdaha sınıflarına dönemeyecek oluşuydu Çanakkale.

İnsan çok üzülüyor şu halimizi görünce..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@belgin:evet türk olmaktan utanır olduk,umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama içim acıyor..

@owl:işte bunu söylediğinde ırkçı oluyorsun,küreselleşen dünyaya uymuyor oluyorsun.. sağol yorumun için canım..

@gribulut:ancak piyes yaparız biz,bizim için şehit olan 200.000 kişiyi piyesle anarız..

@Eser Sevinç:bloguna ulaşamıyorum eser,bunu belirtmek isterim öncelikle.. kitap mı,biz mi? şaka yapıyorsun değil mi,okur muyuz hiç Allah korusun !!!!!

@Tubikko:aynı duygulara sahip insanları tanımak bana büyük mutluluk veriyor.. yalnız değiliz,umut ediyorum yalnız değiliz.. teşekkür ederim,sen bana ve yazdıklarıma bence olumlu baktığın için böyle görüyorsun canım,teşekkür ederim..

@Elalemin Akıllısı:öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor.. yani branşı önemli değil her öğretmen zaten vatanı için çalışıyor,bu bilince sahip olması ve öğrencilerine ulaştırabilmesi gerekir..

@Cimbakuka:Amin.. piknik yapar gibi değilde,anlayarak yaşayarak gezmeleri dileğiyle..

@Çocukla Çocuk:teşekkür ederim canım..kimliğimizi nereden geldiğimizi unuttuk,üstümüzde birşey bir ölü toprağı var sanki,anlayamıyorum.. haklısın..

@Flemenko:çok teşekkür ederim,beğendiğinize çok sevindim..

@GeCe:çok güzel bir noktaya gelmişsin.. haklısın gün savaş günü değil,yine savaşmak zorunda kalıyoruz,bir kaç namussuzla ama .. gün çalışma günü,çalışmıyoruz GeCe.. hiç çalışmıyoruz hemde..

@Adsız:evet yakında Atatürk'ü de unutacaklarını sanıyorum yani öyle işte bir savaş kahramanı olarak kalacak muhtemelen.. sevgili adsız yorumları ara ara internete girip yayınlıyorum,size özel bir gecikme değildi,sevgiler..

@efsa:çanakkale bir geçn için muhteşem bir örnek,ama bunu ona anlatacak anne-baba,öğretmen birisi lazım.. yok!! yok!

@ahmetçelebi:200.000 kişi.. ya Rabbim,bu insanlar bizim için öldüler,tek sefer bile düşündüklerini sanmıyorum,sorumluluğum herneyse yerine getirmediğimi düşünüyorum..

Trevanian dedi ki...

Biz neyi içselleştirdik ki Çanakkale'yi içselleştirelim.Yapacağımız en fazla hatırlaMIŞ, oarada şehit düşmüş gazi olmuş insanlara umursaMIŞ, orada yapılan fedakarlıklardan mahcup olMUŞ gibi davranmak.. Kullandığın "Tiyatro" tanımı cuk oturuyor bu duruma.

Aynı tiyatroyu 17 Ağustos depreminde de yaşamıştık.. Herkes, her kurum duyarlıyMIŞ gibi rol yapmıştı.

19 Mart geldiğinde Çanakkale'ye dair hiçbir şey olmayacak gündemde, zihinlerde, vicdanlarda... Pop kültürü işte, en yakın şenlik 23 Nisanda...

Millet 18 marttan ne anlıyor buyrun izleyin;

http://benaslindayokum.blogspot.com/2009/03/canakkalede-ruslara-kars-yaptk.html

benim de sözüm var dedi ki...

Ya kusura bakma ama müsadenle o yrd doç'a bi hössssst demek geldi içimden. Bu kadar.

Hayalbemol dedi ki...

Çanakkale’de şehit düşenler, şimdi birbirlerini yiyerek dış güçlere yardımcı olan bir toplumu görseydi, eminim yürekleri parçalanırdı. Bu arada, o yrd. Dç’e ben de katılmıyorum. Çünkü bu millet, stratejik konumdaki ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı koymak için ellerinde ne varsa, sonuna kadar gitmek için uğraştılar. Sonunda ortada neredeyse asker kalmayana kadar savaştılar. Bizler ölen insanlar için gurur duymuyor, insanlarımızı köle durumuna düşürmemek için kendini savunan, bu uğurda öleceklerini bile bile hiç çekinmeden kendini önlere atan bir millet adına övünüyoruz. Barbar kim? Amerika’yı, Avustralya’yı yerlilerinden eden, Afrika’yı sömürgeleştiren, tüm dünyayı parasıyla ve dilinin üstünlüğüyle ezen, silahsızlanmadan bahsedip sonuna kadar silah tüccarlığı yapanlar mı? Yoksa biz mi? Aslında ben, yıllardır üniversitemde susmayarak, bir dönem sular seller götürmüştüm. Benim tek şikâyetim, arkandayız diyerek arkama sıvışan, sonra da görünmeden kaçanlardır. Maalesef, yılar geçtikçe daha bir korkak millet oluyor, kendi öz benliğimizden uzaklaşıyoruz.
Çok güzel bir yazı olmuş üfürükçüm, düşüncelerinle daha bir prensesleştin benim için, kelimelerine sağlık.

Adsız dedi ki...

onlarla gurur duymayı bi kenera bırakıp artık onlara layık olmaya çalışmalıyız,o toprakları gezerken gerçkten altınızda binlerce kefensiz yatanların varlığını hissedecksnz,burnunuza kan kokusu gelecek,toprağa basarken incitir miyim diyeceksiniz,onlar bu topraklar için bir an bile düşünmeksizin canlarını vatan uğruna seve seve verdiler,imanla cesaretle cenabı hakkın yardımıyla mucizeyi başardılar,ruhları şad olsun hepsinin...bzm ecdadımız topraklarını ancak kanlarıyla teslim etmeyi kabul gördüler,onlar o toprakları ancak kanlarıyla aldılar öylede verdiler ama yazık şimdi biz ne haldeyiz,düşman kurşunu yakmamştr canlarını şimdi biz deşip geçiyoruz,o kdr laylom yaşıyoruz ki bize dokunmayan yılan hep bin yaşasın,göz göre göre yiyorlar,biz at gözlüklerimzle dolaşıp,eyvallah ediyoruz...yazık ki ne yazık...

K®HAN dedi ki...

bu kahramanlıkların değerini bilmeyen amerikaya bir baksın lütfen.
dünyanın en büyük sinema sektörünü kurmuş,
çakma kahramanlar üretip duruyorlar.
tarihleri utanç dolu ne yapsınlar?
ve ben onların ajanlarının çokluğunu
ve istihbaratının kuvvetini
kahramanlarının azlığına bağlıyorum.
korkuyorlar.

ben ne geçmişimden utanıyor,
ne de geleceğimden korkuyorum.
ve çalışıyorum
torunlarımız da utanmasınlar...

ve gurur duyacaklar.

K®HAN dedi ki...

ha bir dakika,
Eser Sevinç için daha önce yazdığım birkaç cümleyi yinelemek isterim.

"ŞU ÇILGIN TÜRKLER....

sensin çılgın!

çılgın
n. lunatic, crazy, mad, frenzied, insane, demented, crackpot, bats, nutty; nut, nutter

lunatic
i. deli, çılgın

crazy
s. çıldırmış, çılgın, deli, mecnun; derme çatma; salak, aptalca; karmaşık

yıllardır hindi(turkey)lik yaptık,
böyle derme çatma; salak, aptalca bir şey görmemiştik.
şimdi bu kitabın içinde ne yazarsa yazsın koca bir sıfırdır.
HAYATI GÖRÜNENDEN İBARET SAYAN BİRİ İÇİN
yaptıklarımız ancak çılgınlıkla açıklanabilir evet
ama sunulamaz."

son söz;
onu Allah gönderdi de koskoca orduyu yoldan mı topladık?

"ordunun zaferini bir başa vermek
ve o başın kusurunu koskoca bir orduya yüklemek,
binler hayırları birtek hayra indirmek
ve bir tek kusuru binler kusur yapmaktır."
hani bir hikaye var cebindeki saat onu korumuş...
cebinde saat olmasaydı kahramanların önüne düşecek hiçbir kahraman bulunmaz mıydı?
yok mu olurduk?

evet diyorsan eğer,
heryere o cep saatinin heykelini dikmek lazım öncelikle.

eğer tüm bu kahramanlık payesi bir tek askere verilecekse
O ancak meçhul asker olabilir.
ki kucağında yaralı düşman askerini taşımak gibi bir insanlığı
bu dünya bir daha görmemiştir.

öyle büyüktür ki yaptığı iş; yıllardır kaidesi boş durur da,
heykeli hala dikilememiştir.

Cem Akkılıç dedi ki...

2009 Blog Ödülleri aldatmacası!

BLOG ÖDÜLLERİ ADI ALTINDA YAPILACAK OLAN YARIŞMAYI (yarışma denilirse tabi) ANLAYABİLMEMİZ İÇİN 2008 DE DÖNEN ''DOLAPLARA''(!) BAKALIM.


ASLA KAZANAMAYACAĞINIZ ve NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR YARIŞMAYA KATILARAK, BİRİLERİNİN SİZİ SÖMÜRMESİNE İZİN VERMEYİN. GEÇEN YIL YAPILAN YARIŞMADA KİM NE KADAR OY ALDIĞINI BİLE ÖĞRENEMEMİŞTİ.

BİNLERCE EURO KAZANIP DERECE ALAN BİR KAÇ BLOGCUYA DEMO VİSTA KAKALAMIŞLARDI!

DİKKAT : ALEXA RANKINIZ 200.000 DEN AŞAĞI DEĞİLSE, BU YARIŞMAYA KATILMAYINIZ. GEÇEN YIL ZATEN KENDİ ARKADAŞLARINA DERECE VERMİŞLERDİ. Amaç katılımı artırıp, sponsorlara şirin gözükmek çünkü.

BLOG ÖDÜLLERİ ALDATMACASI

TÜRK BLOG YAZARLARI sitesinden bir sahtekarlığı ortaya çıkarttığım için kovuldum. Çok memnunum orası ayrı tabi.


2009 Blog ödülleri adı altında yapılan sahtekarlığın ve küfürbaz wolkanca'nın hakkındaki kanıtlı ve belgeli yazılar için ;
http://cemologyonuncukoy1.blogspot.com/2009/02/2009-blog-odulleri.html


Cem Akkılıç Cemology Onuncu köy

* * *

Blog Ödülleri hakkında yazdıklarımdan dolayı gelen yorumlardan bazıları;
Ciddi ve çok takip edilen bir wordpress blogcusu yazılarım ve yorumlarım için; ''son zamanlarda duygularıma bu derece tercüman olan başka bir yorum daha okumadım'' demiş ve kanıtlı, belgeli yazılarıma destek olmuştu. TIKLAYIN.


Birçok blog yazarı 2008 Blog Ödülleri adı altında yapılan sahteciliğe dikkat çekmiş, bunlardan Bildigim.com sitesi, ilgili yazımın tamamını alarak okuyucularına duyurmuştu. Altta bulunan linkte, konuyla alakalı yazılarımı alıp yayınlayan blogcu arkadaşlardan bir tanesinin yayınını bulacaksınız.

http://bildigim.com/webmaster-ipuclari/blog-odulleri-aldatmacasi.html#more-66

Unknown dedi ki...

Dün birşey dikkatimi çekti. Bloxoo üzerinde surf yaptığımızda yani blogları dolaştığımızda hiçbir blog bizim Trafiğimizden yaralanamıyor. Bütün trafik katkımız o bloglara değil Bloxoo ya gidiyor. Daha önce bu böyle değildi arkadaşlar.



Mozillanın Sparky eklentisini indirip kurduğunuzda hangi blogu gezerseniz gezin trafik hep aynı kalıyor. Yani bloglara katkı olmuyor.



Bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Adsız dedi ki...

çok yerinde bir tespit olmuş sahiden biraz daha duyarlı ve nerede yaşadığımızın farkında olmalıyız.

Dardy dedi ki...

siyasi partiler otobüs otobüs insan taşıyor çanakkale'ye her 18 martta...bilmem ne partisi bilmem ne şehri kadın kolları, gençlik kolları, şu kolu bu kolu bla bla...hepsi de elit sayılabilecek insanlar. aklım almıyor, bunlar için turlar düzenleyeceğine doğudaki bir okul öğrencilerini alıp getirsene şu memlekete, görsünler, öğrensinler ve o havayı solusunlar. tamamen rant elde etmek için kokoş hanımefendilere otobüs kaldırıyorlar. yahu zaten imkan sahibi hepsi.

yüreğine sağlık, bu tip yazılar okuyunca umutlanıyor insan (:

çanakkale'de doğmuş büyümüş ve halen daha yaşamakta olan biriyim ayrıca bir şehit torunuyum da. gün gelir devran döner ama biliyorum ben (:

sağlıcakla..

Güllerevurgunum dedi ki...

"Ne garip kazandığı savaşlarla,döktüğü ve kaybettiği insan sayısıyla gurur duyan başka bir millet yoktur galiba,bize niye barbar dediklerini şimdi anlıyorum demişti.."

bu gerizekalı olduğuna şüphe olmayan şahsiyetin TR sınırları dışında hiç bir varlığı olmamış galiba. bütün milletlerin Çanakkale benzeri savaşları olmuştur. Bütün milletlerde bu savaşlarla övünürler. Ya da yaslarını tutarlar. bizde bu tür savaşların daha fazla olması ise sadece dünyayı yönetme iddiasında olan bir halk olduğumuzdan kaynaklanıyor.

Sonuçta biz maya ırkı değiliz ki dünya bizden 16. yüzyılda haberdar olsun.

Related Posts with Thumbnails