-Erkeklerin Kadınsal Hassasiyetleri-

16 Mart 2009
Evlilik teklifi alan arkadaşım büyük bir mutlulukla anlatıyor.. teklifi kabul etmiş,altı aydır birbirlerini tanıyorlar.. yaşları da ilerlemiş durumda,dışardan bakıldığında da ideal çift görüntüsündeler .. fakat arkadaşımın kafasını kurcalayan birşey var.. evlilik teklifinin ardından edilen sohbetlerinde beyefendi şöyle buyurmuş:

"Merak etme bizim evliliğimiz boyunca asla ayak tırnaklarımı keserken beni göremeyeceksin,ama sende dikkat et bende seni ne bileyim burnunu temizlerken görmek istemem.bizim evliliğimiz farklı olacak,birbirimize olan saygımızı(!) hiç yitirmeyeceğiz "

Bunun üstüne yanımızda bulunan diğer arkadaşımız kahkahayı patlatıyor,yeni doğum yapan arkadaş,eşinin doğum öncesi ve sonrası desteğini anlatıyor,"öyle ağırlaşmıştım ki tuvaletimi bile eşim yaptırdı ve temizlerdi,senin ki seni boşar herhalde böyle bir durumda" diyor..

İki ayrı yaklaşımdan hamile eşine tuvaletini yaptıran adama daha yakın hissettim kendimi.. Öteki adamın ise yeni bir iş sözleşmesine madde ekler tavrını düşündükçe onunla evlenmek üzere olan arkadaşıma acıdım..


Erkekler kadınlaşıyor dediğimizde herkes kırıtan ,ne bileyim pedikür yaptıran,kendine bakan adamlara çemkiriyordu..oysa kendine bakan erkekleri destekliyoruz :) bahsettiğim şey böyle birşey değil.. bu kadar ince düşünen erkek olur mu yahu? erkekse biraz pis olacak adam,sen temiz ol diye beynini yiyeceksin,iyi yemek yapamayacak,yapsa bile mutfağı dağıtacak,çamaşırlarını ortaya atacak sen saldıracaksın düzenli ol diye.. yere birşey dökülmesini falan sorun yapmayacak umursamaz olacak,dağınık,pis ve düşüncesiz :P


"sizin de ne istediğiniz belli değil" diyen erkekleri duyar gibiyim..Hemcinslerimi bilemiyorum ama ben hiçbir zaman kadınsı hassasiyetleri olan bir erkek hayal etmedim.Mutfaktan çıkmasın,azıcık ütüsüz kıyafet giydiğimde beni eleştirsin,alsın ütülesin,temizlik konusunda benimle yarışsın,yemeklerimi bir uzman edasında eleştirsin bunlar bana göre değil..


Ne verirsem yiyecek,gömleğini ütülü gördü mü şükür edecek,elinden birşey gelmeyecek ki benim yaptıklarıma "muhteşem" olmuş diyecek.. Kıyafetim nasıl dediğimde gözünün ucuyla bakacak,oran -buran görünüyor diye adet yerini bulsun diye eleştirecek,güzel olmuşsun diyecek,"ayy ben olsam kırmızıyla siyah giyerdim ne bileyim bu uymamış pek,hem bu sene gri moda" falan türünde muhabbetlere girmeyecek..Ancak ben nazlanınca veya zor günlerde elinden gelen herşeyi yapacak,en azından "şunu yap bunu yap" diye yardım istediğimde çaba gösterecek bir adam..

Sevdiği adamla geğirme yarışması yapan dostlarım da oldu,salya-sümük kendimi yerlere attığımda,erkeklerin her durumu tolere edebilmesi,bizim gibi her adımızı kontrol eden bayanları farketmeselerde rahatlatır..İşte bu doğallığı kaybeden erkekleri,benliklerini kaybetmiş olarak görüyorum.Üstelik evlilik "herşeyi" paylaşmak değil midir?


Yaratılışın getirdiği özellikleri yadsımak kendimizi kandırmak olur sanırım.. Ama ilişki de saygıyı burun temizle aktivitesi ile bağdaştırmak ise hayatı paylaşmak değil de sanki bir ev arkadaşlığı kıvamında bir evlilik yaşantısını öngörüyor.. Evlilik nedir,ne kadar yakınlaşılmalıdır,böylesine hassas bir erkek sizin de canınızı sıkar mı,yoksa böyle adamı bulmak çok mu zordur,hemen kapılmalı mıdır?

38 yorum:

Yesari dedi ki...

hahahahahaaaaaaaa...güzel yazı olmuş...yine geldik mi Türk kızları manifestosunda - "maço erkek sever" maddesineee...katılıyor muyum? tatrışmalı:)

Belgin dedi ki...

Prensesim, ne bileyim senin anlattigin su kadinsi erkekten ben de hoslanmadim.
Esim zamani geldi, yemek yapti, zamani geldi cocuklara bakti, zamani geldi temizlik yapti, ben hastalaninca.
Erkek gene erkek olmali ama esi calisiyorsa ve ya hastaysa ona yardim etmeli, edebilmeli. Evlilik anca ikiside ucundan tutarsa yüren bir kurum, yükü sadece birine yüklersen, imkani yok yürümez, yürüsede kisa vadeli olur.
Ben böylesini buldum, Allah kendine es arayanlara yardim etsin,isiniz zor:)
Sevgilerimle

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

ehueheu:)

yaşasın benliklerini kaybetmemiş öz/hakiki öküzler!

[mimlemiştim seni. o işten kaçış yok; gireceksin yatağa:P]

^zeynep^ dedi ki...

bu adam saygiyi baska birseyle karistiriyor belli, istemeyiz öyle koca!

efsa dedi ki...

Her zaman dediğim istedim şey "erkek erkekliğini, kadın da kadınlığını bilecek" bu böyle olduğunda herkez kendini biliyor. kimse kimseye car car ötmüyor.
Ben kim ne derse desin bir erkeğe sıgınmayı seviyorum. o beni koruyacak kollayacak. yanımda olduğunu hissedeceğim. Erkekte o gücü hissedeceğim en başta. Yoksa saygı duymadığım bir adama asla sevgi besleyemem ben.

evlilikte adı üstünde saygı sevgi paylaşım. Hayatı, o anı paylaşmadıkça neyi yürüteceğini sanıyor o adam acaba. Paylaşım olmadan o saygı o sevgi nereye kadar götürülebilir.
neyse şimdi çıkmalıyım, aklıma gelirse ekleme yaparım.

Hayalbemol dedi ki...

Yalnız yaşamamış erkeklerin birçoğu, ailesinin erkeğe yatkınlığı nedeniyle pek iş yapamaz. “Aman oğlum sen yapma kadın işine elini sürme”. Bazen hak vermiyor da değilim ama durumu abartmamak lazım.
Öncellikle, her cinsin hemen hemen her işi yapabildiği bir devirde yaşıyoruz. Biri işsiz kalırsa, diğeri tüm giderleri sahiplenebilmeli. Yani erkek işsiz kalmış ve evde dolanıyorsa, ütü de yapacak, çamaşır da yıkayacak. Kadın da erkek işsiz kaldı diye ezilip büzülmeyecek, eşinin her konuda ona destek olduğunu bilecek. Paylaşımdır bunun adı, yoksa bir yastıkta kocamak nedir ki!
Ben bir konuda iddialıyım: Yani eminim hiçbiriniz öyle koltuğuna uzanıp maç seyrederken meyvesini, çayını, çorbasını isteyen erkek istemezsiniz.
Kimin ne olduğu zaten arkadaşlıklar içinde belli olur. Uzun süreli arkadaşlıklarda, evde birlikte takılmayı öneriyorum. Bu demek değil ki eve girer girmez hemen yatak fantezisi kurulsun. Yani ikili olarak evde neler yapabiliyorsunuz? Dışarıdaki kadar evde mutlu musunuz? Hayatınızın büyük bir kısmını, evde birlikte geçireceğinizi düşünürseniz, çok mantıklı.
Uzun bir dönem yalnız yaşadığım için, her türlü ev işini bilirim. Hatta kız arkadaşlarımdan daha fazla bildiğim şeyler vardır. Tabi bu biraz merakla ilgili. Lezzeti hissetmek isterim. Yeri gelir bilmiyormuş gibi yaparım. Diyelim yemeğin tuzu fazla konuyor, yağı çok veya soğanı yeterli değil. Sonrasında yemek sofrasında, mutlaka kadına teşekkür ederek, “sanki” derim, “bir dahaki sefere biraz az yağlı yapsak, daha mı sağlıklı olur?” Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali.
Tek çekilmez yanım vardır, özellikle sevdiklerime çok çabuk gürler, çok çabuk sakinleşebilirim. Ne yapalım, her insanın içinde bir psikopat olabilir :) Önemli olan, bu durumu abartıp aparkat kroşe ağız burun dağılmasın. Kadına el kalkmaz kanaatindeyim. (bunun da istisnaları olabilir tabi)

aahmetcelebii dedi ki...

Gözlemlerime dayanarak söylemeliyimki kadın kadın olmaktan uzaklaşıyor zamanla. Sanki biraz daha özgür olmaya çalışıyor her geçen gün ve erkeklerle, dahası eşleriyle yarışıyolar "dediğim dedik öttürdüğüm düdük" hususunda. Ayrılıkların başlıca sebebide bu sanırım.

Anlattığın olaya ise yorum yapma gereği duymuyorum. Beyefendi saçmalamış. Kıza yazık olmuş..

Bursada Moda dedi ki...

Kusura bakma canım ama onların evlilikleri sürmez gibi geliyor bana. Tabi arkadaşın böyle bir adamla evlenirse. Bu ne demekmiş ya benim yanımda burnumu temizleme saygımızı yitirmeyelim. Sadece gülüyorum böyle insanlara...

MANUKYAN dedi ki...

dusunemıyorum bıle arkadasının tuvaletteyken cıkardığı gazın pek saygıdeğer kocası tarafından duyulmasını.. of da ne offf.. ceketini aldığı gıbı evı terkeder bıde mektup bırakır;
osurdun ve ben bunu duydum..boşanıyoruz.. ahahahah

öykü dedi ki...

Kesınlıkle cok guzel bır yazı olmus...

Evlılıklerın bu kadar cabuk bıtmesının tek nedenı aslında.. sanırım bu basta bahsettıgın olayların benzerı olaylar..
Insanlar aynı flört devresındekı gıbı devam edecek zannedıyor ya da ıstıyrolar
Flortte evet.. en guzel en şık en mukemmel halımızle karsı karsıya gelıyrouz cunku hazırlanıyoruz suslenıyoruz o sekılde bırbırımızın karsısına cıkıyourz. Oysa hayatın gercek yuzu bu degıl kı
Orda her tur halımız dogallık..Ve bun a ragmen sevgı var.. Yanı daha dogrusu buna ragmen sevgı var ıse...
dıyelım..
O zaman dogru ınsaanla bırlıkteyız
Uzun lafın kısası bu anlattıgın ornektekı adamdan:)) hayır gelmez.. en ufacık bı ekslıklıgınde bırakır gıder .. Evlılık hayat arkadaslıgıdır.. Evcılık degıldır..

robin dedi ki...

gerektiğinde birbirinin ayağını yıkamak lazım ya :D :D

Adsız dedi ki...

ahahahahahahaha super olmus, evlilige bakis acim genisledi sankim:D

TuBiKKo dedi ki...

valla öyle güzel bir noktaya değinmişsin ki bu defa yorum yapmadan geçemeyeceğim.(böyle de terbiyesizim okuyup okuyup kaçıyorum ama ne yapayım çok yoğun bi hatunum ben :P ) neyse parantezi kapatıp konuya dönelim: bahsettiğin iki örnekten ikincisi kesinlikle bana uygun olan.zaten de aynen öyle bi modelle evliyim,aksine ben de katlanamazdım asla.NE o öyle benden titiz olacak,benden güzel yemek yapacak hele de pantolonu tek çizgili ütülerse oyyy...Ben heralde kafa göz dalardım öyle bir kocaya..evet evlilik gerçekten herşeyi paylaşmak; tamam pislik içinde iğrenç yaşanmalı demiyorum ama bazı şeyleri görmezden gelmek ya da doğal karşılamak da bu işin bi parçası...benimki yemek yapmayı bilmez ( he bilir de doğası gereği işine gelmez),ben zorlamadan temizlik yapmaya yardım etmez ve en büyük zevki de çoraplarını sağa sola bırakıp benden azar işitmektir.Ama biz kadın milleti olarak çok uçlarda yaşayanlar haricinde böyle tip erkeklerle evli olmayı yeğleriz.Nedeni de sanırım biraz anaç yapımızdan ve en azından doğal ortamımız olan evimizde hüküm sürenin biz olmamız gerekliğini hissetmemizden..Allahım düşünemiyorum yaa ben öyle titiz bi adamla ezik ötesi bi ruh hastası olurdum heralde... :)

Bu post kıvamına kaçmakta olan yorumu burada bitirsem iyi olacak sankim...hadi başş başşşş :)

Kayhanoviç dedi ki...

Hassas bire erkeğin benim canımı sıkacağını hiç sanmıyorum (:

Sen kendi acından bakmıssın.
Erkek napsın
Biri ile evleniyor. Bir süre geçiyor ve kadın kabuk değiştiriyor. Adam işden geliyor. kadın oraya oturma yeni yıkadım diyor. Adam sigara yakacak evde içme diye bağıran bir kadın. Adam cıplak ayakla dolasacak giy su terlikleri yerleri yeni temizledim diyen bir kadın. Adam gazete okuyacak. Etrafı dağıtma diyen bir kadın. Adam düşünecek. Lan bu aynen annem. Ben annem ile nasıl yatağa girerim. Sonra adam arayıs içine girecek. Sevgili bulacak. Sevgili adamı kapıda öperek karsılayacak. Adam tv nin basına oturduğu zaman kültablasını yanına getirecek. Evi istediği gibi dağıtmasına izin verecek. Gönlünü hoş tutacak. İtmicek hep kendne cekecek.
İşte karısını aldatanların profili benim görüşüme göre budur.
Erkeklerin kadınları bir zamandan sonra bu benim annem gibi lan diyişidir.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@yesari: yani maço sever mi diyelim,alıştırdılar mı desek :)

@belgin:bahsettiğin örnekler bir hayatı paylaşan çiftlerde olması gereken şeyler.. benim anlatmak istediğim ise,kadınlaşmış,herşeyden ben anlarım,ben bilirim diyerek,işimize karışanlar..yoksaaa,elbette yardımcı olacak erkek,hayat müşterek..
sevgiler canım,yine gel :)

@öküz:tövbe tövbe :) kim çıkarttı bu mimi ya,5posta mıydı ..kimse bana paslayamadı biliyor musun bunu :) ilksin sen ,tebrik ederim.. yazsam da kıvırırım haberin olsun :P

@Zeynep A.: hıh! evet istemeyiz biz,bize herşekilde bizi kabul edecek adam lazımdeğil mi?

@efsa:kesinlikle katılıyorum sözlerine.. ama bu bakış açısını "korunmaya muhtaç mısın" diyerek biraz yadırgıyorlar.. oysa korunmak değil bu,güçlü olup,bir başkasına ruhen güvenip teslim olmak,neyse anlamazlar bizi :)

@Hayalbemol:hmm.. aslında bahsettiğim şu:erkeğin kadınsal faaliyetleri bir kadın gibi benimsemesi.. işin özü bu! senin yemek yapmaya yeteneğin varmış mesela,ben birini tanıyorum ki(sevgilim) 8 yıldır yalnız yaşıyor bu adam ve hala makarna kıvamındadır.. daha ötesini taktik vererek,başında durarak yaptırabilirsin.. üstelik el bebek gül bebek de büyümemiş,yemek yapamadığı için düpedüz aç kalmış çoğukez :)

yani demem o ki ;elbette ortak bir yaşam paylaşıyoruz açıklarımızı kapatacağız ama yine de herkes yerini bilsin..

aynı evde deneyim yaşama fikrine ise tamamen katılıyorum,çok şeyi görebilir insan.. ama bunu böyle söyleyince niyeyse herkesin aklına sevişmek geliyor.. ne sevişgen bir milletsek!!

bir erkekten böyle güzel bir yorum gelmesi sevindirici,teşekkürler..

@ahmetçelebi:evet ahmet.. bunun için de ayrı bir yazılabilir.. kadınlarda erkekleşiyor ama bu biraz toplumsal baskıyı yıkmak için oldu galiba,yoksa kadının temasında sığınmak vardır.. nasıl değişti bu bilmiyorum..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@Bursada Moda:umarım sürer,gerçi arkadaşımın kafası oldukça karışık,bu lafa çok takılmış durumda..

@Manukyan:ayy çok güldüm ya,evet! aynen öyle olur muhtemelen..ama böyle ilişkiler varmış biliyor musun,karısını makyajsız görmeyen adamlar varmış mış mış mış :P

@öykü:aslında bu tip şeyleri kadınlar sorun eder ya! işte temiz ol,dikkatli ol falan filan.. erkek dikkat edince daha sorun oluyor galiba,ilişki başka evlilik başka.. gerçi evliliği henüz yaşamadım ama kaygısı bile yetiyor..


@robin:evet ya o ayak yıkama muhabetini de ne büyütürler.. yıkanır yani ne var değil mi ama?

@Dominatrix::P çok mutlu oldum,faydalı bir yazı oldu,vageçtin sanırım evlenmekten :P


@tubikko:çok benzeşiyoruz şekerim.. bu arada okuyup yorum yazmadığını biliyorum,efendiyim hiç sesimi çıkartmıyorum :) yine gel canım..

@kayhanoviç:yahu ben zaten evi dağıtan adam istiyorum :) benim derdim dağıtmayanla.. nerden sevgili buldun,karını terkettin falan ,korktum valla kayhan:)

Pervane dedi ki...

hep de sipariş veriyoruz di mi, erkek didiğiin biiyle olur biiiyle olur... :D
eh buluruz inşallah kendi beyaz atlımızı :)
yalnız evliliğin ilk zamanlarında illa ki bu yadırgama süreci olur gibi, her şey allı güllüyken birden ayakları kokan, yer yer terli bi adam, ya da evin neresinde nası gaz çıkaracağına karar veremeyen kadın :D
komik valla, ama alışıosun el mahkum, o ne öyle "tırnaklarımı kestiğimi göremeyeceksin", niye cicim? ayhan ışık mısın sen?

hadi o neyse, bu kadına grip olmak yasak mı yani, o da kylie minogue mu?

http dedi ki...

"evlilik ciddi bir kurumdur" mevzusunu yanlış anlamış... çok yanlış anlamış o arkadaş :))

bi dost dedi ki...

büyük konuşmamak adına son soruna cevap veremiycem fekat fikirlerimi paylaşmaktan da geri duramiyciym:)

böyle bir uyarıyı heriften almak koyardı bana açıkçası, "ne diyon lan yanında osuracak halimiz yok ya kro" derdim muhtemelen, ama ben de onun gibi düşünüyorum.. belki biraz kasardı filan ama, ay ben tiksinirim ya öyle herşeyi gözümün önünde yaparsa.. yok arkadaş, pis olmasn benim herifim.. burnunu temizlediğini görmiyim, yanımda öküz gibi geğirmesin, tuvaleti kokutmasın :P

bunlarla saygı ölçülür mü bilmiyorum tabi, saygı adı altında toplamıyorum ben zaten bunları, sadece tiksiniyorum hassasiyet meselesi napiim. diğer konularda katılıyorum ama sana, bişe bilmesin ki beğensin beni hıhı evet:)

TuBiKKo dedi ki...

prenses söylediğin yazını okudum..aynı aynı herşey hiç de farkı yok.en çok sinir olduğum laf ise şu aaa 59 gün mü az kalmış canıııımmmm...bitmiş bitmiş...içimden mal mısınız diyorum çok afedersin.Böyle bi saçmalık olur mu ya bi de bana sorsalar ya..Ayhh ben çok dertliyim bu konuda ya :)neyse paylaştığın için teşekkür ederimmm :)

Belgin dedi ki...

Gelirim tabiiki, gelmem mi hic:)

Adsız dedi ki...

böyle bi şartı koymak asıl bnce saygısızlık,yani tabi ki burnunu karştrsın vs demiyrm ama ailesinin yanında yaşrken çekinmediği hiç bir şeyi eşinin yanındada dvm ettireblr,artık siz onunla hayatı paylaşıyrsunuz,hayat bu insanlar ne durumlara düşüyor iyi gününde kötü gününde değil mdr,her daim hayatı paylaşmak değlmdr evlilik,böyle söyleyen bi insan hasta olduğunda,çeker gider...kesinlikte her konuda ahkam ksen önüne koyduğum yemek olsun vs burun kıvıran bu böyle değil böyle olmalı diye bilmiş bilmiş konuşan,her işime burnunu sokan bi insana bnde dayanamzdm yeri gldiğinde tabi ki bazı konulrda ellinden geldğnce yardm isteyeceksn hayat müşterek,ben para kazanıyrsam oda bana yardm edecek,ama her konuda ahkam da kesmiyecek,dipboyamı bana hatırlatmıyacak mesela,bana yemek tarifi verecek derecede olmuyacak
,yazıyıda çok keyifle okudum teşekkürler,böyle sosyal konulara değinmeniz çok gzl,sevgi ve selamlar...

Kayhanoviç dedi ki...

Hakikaten kendimi çok olumsuz gördüm (:

Adsız dedi ki...

Arkadaş H.O.M.O. olmasın düşündürücü bence, kız kendini yakmasın :)

GeCe dedi ki...

ancak okuyorum çok güzel bir yazı olmuş önce bunu söyleyeyim

doğrusu saygılı erkek banada sıcak gelmedi, eşi hamileyken yardımcı olan erkek belki mecbur kalmıştı ama her an herşey olabilir insanlar birbirine muhtaç kalabilir yani belki de o titiz erkeğin başına böyle eşine ihtiyaç duyacağı birşey gelecek. herşey kararınd aolmalı ne fazla cıvık ne de soğuk

ella dedi ki...

Ben yaşadığım bir şey anlatayım. Biz evlendikten üç sene sonra eşim çok ağır bir mide kanaması geçirdi midesine aspirin yapıştı. Ve on gün yataktan kalkamadı. Çok kötü günlerdi ona ben baktım ve benden başkasının onunla ilgilenmesini istemedi. Bende ona başkasının bakmasını istemedim. Evlenmeden önce bana kocanın altını temizlemesine yardımcı olcaksın deselerdi asla evlenmezdim ama ben bunu severek ve gülümseyerek yaptım. Yine olsa yine yaparım ve kimseye bırakmam çünkü kocamı seviyorum. Sevgi böyle birşey büyük konuşmamak lazım, herşey her an bizim başımıza gelebilir gerçekten.

Adsız dedi ki...

herşeyi uluorta yapan insanlardan ben de hoşlanmam.
sağlık sorunlarında bu tür şeyleri hiç önemsemem ama keyfi olunca ıııh, cıkss.
genelde erkeklerin doğasında var bu davranışlar. bu arkadaş da tırnak kesmez, burun çekmez ama başka birşey yapar bence...

Unknown dedi ki...

insanların ihtiyaçları/beklentileri tartışmaya açık değildir bence, herkeş istediği eşi, istediği kriterlere uygun insanı bulmaya çalışıyor... :)
tamam bu amcam fazlasıyla garip olabilir ama :) olsun, o da öyle biriyle mutlu olucak belkide..

sadecefikra dedi ki...

evlencek adam mı kaldı, kimse evlenmek istemiyor artık. bir tane bulup razı ettilermi iyi kötü demeden sarılıyor bayanlarda. fazla tercih hakı yok artık. erkekler evlenmek istemiyor çünkü. ben dahil :D

çilekli süt dedi ki...

kusura bakmasında o amca :) başına hiç kötü şeyler gelmeyeceğini filan sanıyor galiba hayat öyle tuhafki hiç ummadığın anda yatalak olabiliyor ya da altına sıçacak hastalıklara yakalabiliyorsun :p birilerinin bunu ona anlatması gerek. ya da bir ömürlük düşünmüyor evliliği bak buda olabilir :p

GunO dedi ki...

Yaw prenses tam da bu sıralar evlilik hakkında deri derin düşünüyom sende kapak post yazmışsın. Belki bu sıralar bi akımdır, biz erkekler ayrılıktan çok korkuyoruz zaten ayrılık endişesi warsa bi erkek neden evlensin veya cocuk yapsın ki?

İşte bu ayrılık korkusunun güdümünde mükemmel evliliğin mantığını-formülünü arıyoruz. Henüz benden hoşlanan bi kız yok ben şu aralar benden hoşlanmasını istiyeceğim ve ilişkiyi evliliğe götürebileceğim model kızın kimyasını fiziğini hesaplıyorum. Kendime çok güveniyorum ya kimyayı fiziği matematiği tutturalım kızı tavlamak kolay diorum. Ancak tam bi formül bulup buna uyan bir kız buluyorum bu seferde hesaplamadığım bir kusur tüm planı bozuyor bu sefer yeniye bu yeni veriyide ekliorum bu böyle sürüp gidio anlıcan.

Yani bazı korkulardan muzdarip biraz yoğurt üfler olduk ama bunun sebebide biraz kadınlar nerde o samanlığı seyran eden hanımlar??

Kültür Mantarı dedi ki...

hoş tespitler, güzel yazı olmuş.

Feride Nizamettin dedi ki...

İlahi prenses sen beni güldürdün allah da seni güldürsün.
Ya benim de aklıma geldi bundan 4-5 sene önce oldukça feminist ve bekar bir kız arkadaşımla sohbet ederken ben eşime yemek hazırlamayı seviyorum, o kadar nefret ederim ama gömleğini ütüleyip onun da giyinip şık ve hoş görünmesini seviyorum demiştim. Kız benimle görüşmeyi kesti:))) Yetiştiriliş şeklimizden mi, yaradılışımızdan mı bilmiyorum ama evişlerine el yatkınlığımız daha fazla gerçekten de. Ben yemek yaparım seve seve ama o da sofrayı toplar, bulaşıkları makineye yerleştirir. Hele bir de üstüne çay demleyip getirip önüme koyuyorsa, o gazla 2 gömlek daha ütülenir:))))

K®HAN dedi ki...

"kusursuz davranmaya çalışmak" samimiyetsizliktir yapaylıktır.

ama "kusursuz olmak" değil....

ne varki,
kusursuz insan var olmadığı gibi,
özellikle erkek için kusursuz görüntü,
başlı başına bir kusurdur.

yazınızda detayı var.
kısa kesiyorum :)

K®HAN dedi ki...

"Erkeklerin kadınları bir zamandan sonra bu benim annem gibi lan diyişidir."

bu lafa söyleyecek söz bulamıyorum.
nasıl olsa annem okumaz diye böyle de sallanmaz ki,
bu kadar bayanlardan anne olan yok mu?
olmayan da aday değil midir?
kadınlar hakkında ne söylersen söyle
ama annelik....

Amélie Poulain dedi ki...

Sana katılıyorum.
Erkekler ve kadınlar birbirlerinden bu kadar farklı oldukları için bir uyum var aralarında.
anahtar-kilit.
Farklı özellikleriyle birbirlerini tamamlıyorlar.
İki türü de mükemmelleştirmek adına yapılan, 'erkek gibi kadınlar' ve 'kadınsı erkekler' yaratmaya çalışan çabalar hem yorucu, hem de saçma ve gereksiz.

katre_wınscare dedi ki...

saygıdan bahsedenede bak helee manyakmıymıs o herıf bee yazık olmus nan kıza :S kusura kalmasın o basbayaa eve gelınce ayaklarını yıkıycak bi köle arıyo saygıymıs pfff hamıle esıne ardımcı olan adamı tebrık ettım valla asıl mutluluk budur.. cok gusel yazmıssınn

QUBALI dedi ki...

sevgi farklı birşeydir (aşkyan bahsetmiyorum). sevgi sürdüğü süre zarfında eşler arasında böyle "önemsiz" sorunlar ortaya çıkmamalı. zaten çıkmaz da. kuruntu yapmaya ne gerek var ki. erkek dediğin pis mis olmamalı bence =) kendine bakmalı, çamaşırlarını, elbiselerini temiz tutmalı, genel temizliğe dikkat ettiği gibi davranış ve konuşma temizliğini de unutmamalı.
çocukken zamanı geldi çay da yaptım yemek de, bulaşık da yıkadım. üniversite yıllarında ise herşeyi yapıyordum :)
bunda "aşağılanacak" yada "maçoluk" birşey yok.

Related Posts with Thumbnails