Hamilelikte 10. Hafta

23 Aralık 2013
Bu haftaya damgasını vuran grip olmam oldu. Ben yılda bir defa temmuz ayında hasta olup yatak döşek yatan onun dışında her türlü saçmalıklarıma rağmen hasta olmayı başaramayan biyonik bir insanım,insandım. Ve fakat vücudun bebeği kabul edebilmesi için bağışıklık sistemimiz zayıflıyormuş akabinde hastalıklara karşı duyarlı bir hale geliyormuşsunuz.Bende de öyle oldu. Bir gece vakti zat_ı muhterem'e dondurma alır mısın dedim.Naz niyaz değil istikrarlı bir şekilde dondurma yiyorum yaz - kış , kaldı ki biraz beslenmeme dikkat ettiğimden beri çikolata abur cubur yerine sadece dondurma yiyorum .Aşerme gibi bir durum sözkonusu dahi değil. Zat_ı muhterem'e gramaj verdim. 250 gr  alır mısın dedim o beni yanlış anlamış olmalı ki 1,5 kilo almış. Sonra sen bu dondurmayı kucağına alırsın kusana kadar yersin. Üstüne miden bulandığı için ılık su da içemezsin sabaha bitik bir halde uyanırsın. Akabinde iki gün işe gidemezsin.Dr ilaç vermez, verdiği tek ilacın prospektüsünü okursun tatmin olmaz güvenmez onu da içmezsin. Portakal komasına girersin.. Bütün bir haftayı acınacak halde geçirirsin.

Dr bana henüz hamile olduğunun bilincinde değilsin derken haklıydı. Ben kısa süreli bir hastalığa yakanlanmışımda ha bugün ha yarın geçecek gibi davranıyordum.Kılık kıyafetim tipim değişmediği için bu durum duygularımı destekliyordu.Bu hafta değiştiğimi farkettim artık kendimi koruyorum dış dünyaya karşı. Birisi çarpmasın diye dikkat ediyorum mesela koştur koştur yürüyorum normalde yavaşaladım biraz da mecburen yorgunluk sebebiyle,sonra sakinleştim çok geriden geriden izliyorum herşeyi herşeye müdahil olmuyorum,tv'de kötü haberler izlemiyorum acıklı sahneler dramlar cinayetler kazalar vs.. Koruyorum işte kendimi mi bebeği mi bilmiyorum ama koruyorum..

Rüyalar.. Allah'ım ne rüyalar hemde. İş arkadaşını tabutta ölmüş görmek sonra tabuttan fırlayıp naber üfürükten prenses kandırdım seni demesi.. Alkolik bir tipi imana gelmiş hacca girmiş görmek.Kendini uçurumdan atlarken ama ölmüyorken görmek.Tuvalete giderken hırsızla karşılaştığını ve bıçaklandığını görmek.. Unuttuklarımda var tabii.Gecelerinizi böyle geçirseniz ne gündüzleri ne hissederdiniz ? Hamilelikle doğrudan alakalı mı bilmiyorum belki uykumun kalitesiz olmasından kaynaklanıyordur.

Omurilik ağrısı diye birşey varmış. Varmış yani hatta omurilik varmış ben yeni farkettim galiba ağrıyınca.. Bel ağrısı falan hikaye beşle çarpın çünkü ovulacak falan bir bölge değil.Bunu çocuk sahibi olan arkadaşlarıma söyleyince baya güldüler 8 aylık hamilesinde bebeği taşıyamıyorsun gibi omurilik ağrısı mı olurmuş diye ama .. Dr kabul etti oluyormuş ortalama 8grlık yavrum nasıl oluyorda bu değişiklikleri başarabiliyor hala anlamış değilim ama kendisiyle gurur duyuyorum :) Hep şikayet değil mi ya aslında öyle değil gıkım çıkmıyor.Şikayet yok serzeniş yok zat_ı muhtereme bile nazlanmıyorum  Sanki şikayet edince dertlenince beni duyacak gibi geliyor üzülecek gibi bilemiyorum garip garip hesaplar işte  ..


18.11.2013

8 yorum:

firdevs dedi ki...

Bu yorumu burnumu silerek yaziyorum :) Hamileler grip olmasinlar yaa ! demek istiyorum :)))

Ben de tatliyi yeni yeni yiyebilmeye basladim. Benimde tercihim hep dondurma yonunde oluyor.3. hamileligimde gebelik diyabeti cikmisti.Dogumla beraber diyabetim inine cekildi.Ama simdi ya bu seferde cikarsa diye temkinli davraniyorum.O yuzden 1 magnumla yetiniyorum :))))

8 gr lik yavrular annelerini yorgunluktan yataga seriyorlarsa , omirilik agrisida yaparlar vallahi :) Kafami yastiga koymadan uyuyabiliyorum ben :D Sonra bi uyaniyorum sabah olmus :)))

aslıhan dedi ki...

Hosgeldiniz.bi bloga yaptiginiz taze yorumu gorunce bloga da bi tiklayim, belki gelmistir dedim.gelmissiniz,hem de cogul olarak.tebrik ederim.allahim hayirla saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavruyu.ben de bu hafta itibariyle 8+ lardayim.paralel giden gebeligimiZde gunlugunuzu okumak daha keyifli olacak.sevgiler

BlahBlah dedi ki...

daha o abartı duygusallığın yok galiba, gayet iyi gidiyorsun hamilelik konusunda. allah aşkına salya sümük olma da en güzel hamile blogu diye seni seçelim. nolur nolur nolur

Afşar Çelik dedi ki...

Bebek bereketiyle geldi galiba? Ne zamandır yoktunuz? Allah sağlıklı hamilelik versin hayırlısıyla kurtarsın. Takipteyiz! :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@firdevs :günde 1 magnum değil herhalde :) Yazarken bile canım çekti çikolatası çok diye magnum yemiyorum ama böğürtlisini severdim aslında. Öyle boğazlı oldum ki kim ne dese canım çekiyor.

Çoook geçmiş olsun inşallah ben cvp yazana kada rçoktan geçmiştir.

@aslıhan:Takip etmenize çok sevindim :) Aslında ben şimdilerde 15. haftadayım.Aslında öndne giden birileri olması daha güzel oluyormuş ben d eonlaır takip ediyorum. ne yaşayacağım diye yakın zamanlarda minnoşlarımız olacka inşallah sağlıkla doğarlar. Yorumlarını duygularını fikirlerini bekliyorum hep :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@blahblah: söz vermeyeyim de hedefim neşeli tatlı bir hamilelik geçirmek :)

@afşar:evet kesin dönüş yaptım bebek beni heyecanlandırdı bende paylaşmak istedim.Teşekkür ederim ilginize ..

Adsız dedi ki...

8,5 aylık kızım var ve o dönemleri yani senin şu yaşadıklarını özlüyorum, inanamıyorum kendime ama özleniyormuş yahu.

deseler inanmazdım ama keyfini çıkarmak lazımmış. darısı 2. ye artık.

çok şekersin, çok hoş anlatıyorsun yaşadıklarını :)

Ebru

Üfürükten Prenses dedi ki...

Masallah prensese :) sen buyutmussun artik kizi :) ikinciyi dusundugune gore hersey yolunda ben hep tek cocuk dusundum cok korkagim galiba :/ ayrica yazdiklarin icin tesekkur ederim 💚

Related Posts with Thumbnails