Hamilelikte 8. Hafta

18 Aralık 2013
Arkadaş şu hafta işlerini ezelden beri anlamadım hamileyim hala anlamıyorum. Kadın bana diyor ki 8. haftadasın sonra diyor ki 7 + 2 sin sonra diyor ki aslında şöylesin özünde böylesin. Yahu bunun adam gibi bi ölçümü yok mu ? Bir kere o 40 hafta hesabı nedir bölüyorum dörte oluyor 10 ay ..10 ay hamilelik hesabı mı olur lan ? Neyim ben , fil mi utanmasa 52 haftaya tamamlayacalar.Kaçıncı yüzyıldayız hala gebeliğin bilmem kaçıncı zamanda olduğunu tahmin edemiyorlar tutturmuşlar kimsenin anlayamayacağı bir takvim.Erken doğarsa erken doğmadı zaten 9. aydasın geç doğarsa yok geç doğmadı zaten 9. aydasın.. Aynı yalan üstünden devam..

Herneyse yazılar hep geriden gelecek ben haberi size geç vereceğim için ama bunu yayınladığımda kaçıncı haftadayım bilmiyorum ama ş anda  yukarıda belirttiğim günlerdeyim.Bu hafta yenilikler haftası mide yanmalarım ilacı kullanmasam da geçti. Kendiliğinden geçti ve fakat korkunç bir gaz üretimi söz konusu.Kendimden nefret etmek üzereyim.Bulantı yok...Sabah bulantısı bir klasik ve fakat 2 aya yakın süredir hiç yediklerimi çıkartmadım.Çevremde aynı süreçleri yaşayanlar sürekli öğürgen bitkin bir haldeyken ben hala normal seyrediyorum.

Bulantı psikolojik demişti birisi biraz ukala bulmuştum ama haklı mı acaba ? Biraz işkolik bir tipim ve bulantım olsa çalışamam .Çalışamazsam işler aksar bu yüzden bulantılarımı kontrol ediyor olabilirim.Yani şunu gözlemledim ki yine çokbilmişlik olarak algılanmasını istemem totosu rahatta olanların daha çok midesi bulanıyor ? Tabii yanlış bir tahlil de olabilir.Ciddiye almayın!

Fakat aynı şeyi uyku için söyleyemeyeğim 2 ay olacak ve ben hala inat ve ısrar ile saat 21:00 sularında uyuyorum.Gece kavramı yok benim için gece kuşağı diziler talkshow film falan yok..Uyku var. Ve bu arkadaş çocukluğunu 4 saat uyku ile geçirmiş annesine kan kusturmuş eşiyle fazla uyuyor diye kavga eden bir arkadaş..Bir uyuyorum ki dünya yansa umrumda olmuyor.

Yemek işleri bir garip.Aslında canım hiçbirşey istemiyor.Hiçbirşey yemeden yaşansa dünya harika bir yer olurdu falan gibi düşünüyorum.Ama buna rağmen süte başladım ahaha sigaraya başladım gibi oldu ama tövbe bismillah süt hergün içilir mi Allah'ını seven söylesin.Sıcak sütü kessen içmem de pastorize soğuklarından aldım bir de sanki İstanbul'da süt mafyası oluşmuş gibi öyle bir stok yaptım ki baktıkça baygınlık geçiriyorum.

Sabah kahvaltım  muz+süt+çubuk kraker ve iş yerinde iki canlısın geyiğinin getirdiği tüm güzellikler :P Öğlen yemekhanede yiyorum.Yemiyorum desek de olur galiba karbonhidrat düşmanlığımdan ve Karatay Diyeti aşkımdan bahsetmedim size ama o yüzden protein yiyorum.Yemekhaneleri bilirsiniz.. Köfte+pilav , tavuk +makarna ,türlü+börek gibi menüler oluyor genelde.Ve ben hep karbonhidratsızsa ana yemek +salata +çorba üçlemesiyle geçiriyorum.Doymuyorum belli ama zaten doymak gibi bir arzumda yok bu aralar.Akşam ise tam bir sürpiz ruh hali durumu.Geçen gün kafayı yemiş gibi semizotu istedi canım hemen gittim aldım.Ve sanırım yarım tencere yedim.Bir önceki gün patates istiyordu canım fırında soslu falan yaptım onu yedim.Ondan önceki gün ise sadece çubuk kraker yedim.İlk aylarda biraz şımarıklık olur gibime geliyor.Sonra sadece faydalı besinlere yükleneceğim.

Bu hafta ruh halim nasıl ? Ailem,arkadaşlarım beni ruhsuz buluyor.Ama söylemiştim ben agucuk gucucuk bir tip değildim.Sonradan da olamıyorsun demek ki.. Ruhsuz değilim ama makulum.Yani evet hergün ultrason fotoğrafına bakıyorum.Seviyorum onu benimle yaşıyor.İkimizin parçası Allah'ın mucizesi benim için dönüm noktalarından biri.Ama ayaklarım yere basıyor bu kötü birşey mi bilmiyorum.Zaman zaman hamile olduğumu unutuyorum ağrılarım oluyor sırt ve kasık o zaman hatırlıyorum aniden.Zaman zaman hep onu hayal ederken buluyorum kendimi..Herşey çok yeni tek emin olduğum iyi ki geldiği ..



04.11.2013




6 yorum:

Hamdi Vizyonuyok dedi ki...

hele bi otur soluklan yeğenim

çokomelike dedi ki...

Yaaa çok merak ediyorum bu süreci ve yaşadığın heyecanı :) Dün en yakın arkadaşımın bebeği oldu, benim gibi sevindim, sana ve tüm yakın hissettiğim bebek sahiplerine böyle hissedicem sanırım :) Değişik bi tipim :P Demem o ki, sağlıkla gelsin :)

IrmiksizRevani yim ben :*

firdevs dedi ki...

Gecen doktor kontrolum vardi.Son adet tarihimi sordu.Soyledim ve gebeligin 12.haftasinda oldugumu soyledi.Sonrada aslinda gebelik su zaman baslamisda bebek simdi su ka... diye devam ederken daral geldi.Ben zamani gelince dogar nasil olsa diye dusunuyorum :p Tabii 4. gebelik olunca boyle seyler pek takilmiyor :p

Unknown dedi ki...

bende 23 .cu haftadayım bende yenı yenianlamaya başladım desem yeridir:) bıde gec döllenme olmuş dıyor dr biri bana 1 hafta geriden dıyor ötekı dıyorkı 3 gun var geriden gelmiyor tam zmaanında yoksöyle yokböylee pazartesigünü ayrıntılı ultrasyonum var bakalım bı atlatsaydık sü dönemii...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@melike: bende bu süreçte ne yaşayacağımı çok merak ediyorum :)O yüzden hepsini buraya yazacağım unutmamak adına.İnsan sevdiği insanların mutluluklarını paylaşır değişik değil özel bir insansın bence öpüyorum seni kocaman canım benim..

@firdevs :Oyy maşallah tebrik ediyorum seni 4. gebeliğin için. Benim için hayal gibi geliyor.
Bu arada aynı dönemdeyiz.Haziranda değil mi doğum?

@derya:Ayrıntlı ultrasonu çok merak ediyorum.Bu hafif renkli tüm detayların görülebildiği değil mi? Seni de tebrik ederim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Benim dr gidip de tarihimin haftamın değişmediği olmadı öyle bir garip bu hafta hesabı !

Unknown dedi ki...

evett tum detaylarına bakılıyor organlarına tek tek bakıyormuş dr yarım saat fılan suruyormus ıns. hersey normal cıkarr diyorum ...

Related Posts with Thumbnails