Olimpiyat İşkencesi

21 Ağustos 2008

olimpiyat fırtınasına karşı koyamadım.. aslında ilgi alanıma girdiğini söyleyip azıcık küresel söylemlerle gerçekten güzel bir yazı kondurabilirdim..ama uzağım.. dünyanın güneşe uzaklığı kadar hemde..olimpiyat ifadesinden aklımda kalan yanda görülen renkli halkalar..kocaman bir organizasyondan bunu çıkarmamı sağlayan güzel ülkemin beden terbiye üst kurulu çalışmalarıdır.. ergenlik çağının verdiği hormonel gazla bir dönem voleybol olmana gafletine düşmüştüm.. bana yıllar sonra bıraktığı spordan biraz anlayan birinin" sen ergenlik çağında spor mu yaptın ama bıraktın galiba popona bakınca( büyük de biraz :/ ) öyle gördüm " ifadesidir.. yarıda bıraktım,lisans başvuruları yapılacağı sırada benim ders çalışmam gerekti,spora boş uğraş olarak bakan baba profili devreye girdi..yazın vakit geçirdin işte kışın ders çalış,yorulursun dedi.. öyle kaldı...

olimpiyatlara böylesine uzak kalmamın bir diğer nedeni de galiba oraya gönderdiğimiz sporcuların hep aynı alanlarda yarışması durumu.. boks,güreş,halter.. her normal bayanın ilgisini çekmeyecek türden hep aynı sertliğe dayalı sporlar..şöyle estetik bişeyler bekliyor insan..ne bileyim uzun atletizm olsun,jimnastik olsun hadi en azından okçuluk falan..

yakın zamana kadar olimpiyatlarda hep aynı alanlarda başarılı oluyoruz,ithal sporcularla olayı idare ediyoruz,kendi gençlerimiz nerede yakınmaları bu sene yerini "ayy bi altın bile alamadan bitecek şu olimpiyat" telaşına bıraktı..durum o kadar vahim..bir ara nette dolaşan bir mail vardı,olimpiyatların istanbul'da yapıldığında neler olacağına dair komik bir yazı(*bakınız) ama beni bu öngörülerden daha çok güldüren bir açıklama geldi yakın zamanda..

başbakanımız olimpiyatlardaki başarısızlığımıza dem vurdu ve halihazırda herkesi kendine hayran bırakan rekortmen ABD’li yüzücü Michael Phelps'i örnek gösterdi..o da insan bizim sporcumuzda insan..neden biz başarılı olamıyoruz konusuna değindi.. verdiği en ilginç tavsiye basketbol potası konusuna fazlaca takılmasıydı,her mahalleye basket(kendisi böyle diyor) potası konulsa herşey başka olur dedi açıklamasında..bizim mahallede bulunan pota ve spor alanlarını düşününce halen içlerinden nba oyuncusu çıkartmamış olan mahalledeki çocukların gerizekalı olduğuna karar verdim.. başbakanımız spor da bile kadrolaşmanın sonuçlarını bize böyle anlattı.. olimpiyat yatırımı olarak da mahalle arasına konulacak bir basketbol potası çözümünü buldu.. diliyorum ki tüm belediyeler bu düşünceyi takip edecek bizde 2012 olimpiyatlarında hiç olmazsa basketbolda harikalar yaratacağız..

*2020 istanbul olimpiyatları senaryoları:

  • İstanbul Olimpiyatları görkemli bir törenle açıldı...Olimpiyat meşalesine gaz verilmesi unutulduğu için yaşanan bir buçuk saatlik gecikme süresinde,Gülben Ergen ve İsmail Yk dönüşümlü olarak konser verdi...Uygur kardeşlerin esprileriyle süslenen konser sonrasında çeşitli kafilelerden 459 sporcu Türkiye‘yi terk etti.
  • Olimpiyat köyüne yolcu taşıma konusunda çekişme yaşayan Bakırköy ve Şirinevler hattı dolmuş şoförleri taşlı sopalı meydan kavgası etti,17 kişi yaralandı..
  • Kürek yarışları için Boğazda mücadele eden sporcular,panama bandıralı bir şilebin altında ezilme tehlikesi geçirdiler..Spordan sorumlu devlet bakanıyla boğaz geçiş yetkilileri canlı yayında birbirlerini haysiyetsizlikle suçladılar...Kürek yarışının birinciliği panama bandıralı şilebe verildi...
  • Bayanlar maraton dalında sporcuların yanlarında koşan,ilaçlı meşrubat ikram etmeye çalışan,ambulans süsü verilmiş minibüsle maratonda fenalaşan bayan atletleri kaçırmaya yeltenen 6 kişilik bir çete yakalandı.
  • Olimpiyat köyü içindeki minik caminin mahyasına "Yaşasın olimpiyat" yazdırılması din adamlarını birbirine düşürdü... Bir kısım uzman "spor cana can katar,toksin ve mikrobu atar,bu slogan caizdir" derken karşı görüşte olanlar "hristiyan icadının reklamını yaptırmayız,olimpiyat iyi bi şey olsaydı 4 yılda değil,her yıl,her an yapılırdı" şeklinde konuştular
  • Yüzmede 200 metre kelebek dalında yapılan yarış sırasında havuza atlayan iki temizlik görevlisi hakkında soruşturma açıldı....Görevlilerden yaşar optikoğlu "ne vaa bunda?* bi zararımız olmadı ki insancıklara,azıcık çimiveedik...gosgoca havuzun nesini paylaşamıyonuz?..bu memleket bizim deel mi gızannem" şeklinde bir savunma yaptı...
  • TEM otoyolunda yapılan bisiklet yarışları yolun bozukluğu yüzünden zincirleme kazayla sonuçlandı...Sözde ilk yardım ekipleri tarafından bisikletlerin 42 tanesi çalındı.
  • 2020 İstanbul olimpiyatları görkemli bir kapanışla planlanandan 8 gün önce sona erdi...Türkiye 2024 olimpiyatlarına da talip olduğunu açıkladı... Yaklaşık 250 ülkede sporun yasaklandığı öğrenildi.

Dünya'da bu senaryoların gerçekleşebileceğini bildiği için bu yazıya gülen başka bir millet yoktur..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ülkemizde spor akademisi seçmelerinde bile neler yaşandığı aşikarken umarım bu olimpiyat komitelerimi artık kim belirliyorsa hangi ülkede olucağını bize böyle bir sorumluluk daha doğrusu"sorumsuzluk"yüklemez yoksa çok insan telef olur çokkkk..

Bri; dedi ki...

:):):) ay çok güldüm yahuu....
bizim ülkede olimpiyat olmasını düşünemiyorum açıkçası ama f1 olmasınıda düşünemiyodum..ne biliim imkansızları başaran bi ükle olduğumuzu düşünürsen yapabiliriz belkim:)aslında biz madalya aldık bence;
her mahalleye pota koyup olimpiyatta başarılı olucağımızı düşünen başbakanımıza bi adet en değerlisinden altın madalya takılması bence en uygunu..

Üfürükten Prenses dedi ki...

kaç madalya ile döndük ona bile dikkat etmedim yahu,bu kadar soğur mu insan spordan :D

Related Posts with Thumbnails