Tek Çocuk Musun,Böğğğğ!!

10 Ekim 2008
karar verdim uzunca bir süre kimseyle tanışmayacağım hadi tanıştım diyelim kendimi tüm şeffaflığımla ifşa etmeyeceğim.. zaten ben insanlarla konuşurken herşey nasıl büyük bir hızla ilerliyor da muhabbet koyulaşıyor çözemiyorum.. diş günlerimden biri yine.. yine bir kayıp verdim.. kalsiyuma doymuş çenemin bana hediye ettiği parçayı dişçi koltuğunda bıraktım.. ama bu sefer yüzüm tamemen uyuştu çünkü daha önce de belirttiğim gibi uyuşamıyorum ve bu sebeple 3 iğne vurmak durumda kaldı.. şu anda sağ tarafımı tamamen hissetmiyorum..

tabii bu operasyondan önce yeni biri ile tanışma akabinde yaşanan olaylar silsilesi gelişti.. birisiyle tanışırken söyleyebileceğiniz şeyler sınırlı.. isim,yaş,iş,eğitim.. sonra tıkanıyor..aile mevzuları özel ve bazen dokunulmaz ..sormaya cesaret edemiyorsunuz ya da sorulmasından hoşlanmıyorsunuz.. ben mesela yaşını almış birine annesini-babasını soramam..kaybetmiştir de ben hatırlatırım diye kaygılanırım.. neyse ama bugün karşılaştığım çift böyle değildi.. hem anlatmayı seviyorlardı hem de dinlemeyi.. özellikle de aile mevzularını.. sıcak insanlardı beni de en salak ve korkmuş halimle gördükleri için muhtemelen tatlı buldular :P

konu nereden nereye geldi tam hatırlamıyorum ama tek çocuk olduğumu öğrendiği anda kadının cankıraş çığlığı eşine seslenişi bana acıyan gözlerle bakışı zihnimden gitmiyor.. "tek çocuk musun,böğğ,şimdi kusacağım" der gibiydi yüzü..

çiftin bayan kişisi:

"melihhhhhhhhhhhh,tek çocukmuş prensesssssss,ayyy kıyamam yaaaaa,cidden mi,tühhh tühhhh..yalnızsın yani hayatta,annen-babanı kaybetsen tek başınasın hayatta,ayyy çok fena yaaaa.."

üfürükten prenses:

Allah'ın cezası ablacım,senin kardeşin var da koyun koyuna mı yatıyorsun? ben hiç dişimi falan çektirmeyeyim bu konuşmadan sonra doğrudan gidip öldüreyim kendimi annemi babamı kaybetmeden (Allah gecinden versin) bu ne eziklemedir yahu !

çiftin erkek kişisi:

"ee peki şımarık mısın sen ? bi de bencil olur değil mi tek çocuklar,toplumla kaynaşamaz,genelde kendini beğenmiş,ukala olurlar.. vallahi çok üzüldüm kardeşim.. biz 5 tane yapmayı düşünüyoruz.. paylaşmayı öğrensinler,birbirlerine destek olsunlar diye"

üfürükten prenses:
ne güzel tabii yap beş tane iki-üç tanesi açlıktan ölür zaten bir kaç tanesini tam büyütebilirsiniz.. hadi açlıktan ölmediler hepsini okutamazsın,hepsini gezdiremezsiniz ,hepsinin istedilerini alamazsınız kendi başlarını yakacak işlere bulaşırlar azıcık büyüyünce.. zaten baktın geçinemiyorsun salarsın sokağa mendil satarlar..
çiftin bayan kişisi:
"bizim komşunun kızı vardı melis adı.. bir görsen nasıl terbiyesiz,nasıl şımarık.. burnundan getiriyordu ailesinin,yemediği halt kalmadı.. büyüdü daha çok tepelerine çıktı,erkeklerle böyle gece-gündüz gezmeler,kırdığı fındıklar,anneyi babayı takmamalar.. okulda da uyumsuzmuş okul değiştirdiler sürekli,paranın da kıymetini bilmiyormuş,kafasına göre harcıyormuş..kadın ağlıyordu hergün niye bir çocuk daha yapmadım diye? sen böyle değilsin değil mi?"

üfürükten prenses:
tövbe estağfurullah.. sabrımımı sınıyorsun ya Rabbim.. yok ben o kadar pislik değilim.. bizimkiler beceremedi beni o kadar pislik yetiştirmeyi,işte bazen uç davranışlarım olur kapris babında yoksa efendi bir kişiliğimdir ben.. bir de şımarık yetiştirilmedim sert bir adamdır babam ondan yani bahsettiğiniz kız gibi olmadım ben.. ama bunun tek çocuk olmaktan ziyade yetiştirilme tarzıyla alakası var galiba..
çiftin bayan kişisi:
ne kötü teyze,hala falan da olamayacaksın.. ayy çocuğunun da dayısı,teyzesi olmayacak.. inşallah çok çocuklu bir aileye gelin olursunda idare edersin durumu..
burçlar da önemli ya,burcun ne ki senin.. balık falansa ondan böylesindir.. tek çocuk gibi de durmuyorsun zaten.. tek çocuğa göre fazla güleryüzlü ve sıcaksın.. gerçi kişiliklerini de gizlerlermiş,sinsi de olurlarmış azıcık.. bir de kimseyi beğenmez,herkese notunu verirlermiş hemencecik.. ayy hiç kardeş istemedin be şekerim,hayat gider mi böyle?

Allaaaah burç mevzusunda geldiysek muhabbetin b.ku çıkıyor demektir.. burcumu da söylesem kadın tam düşer bayılır,yalan mı söylesem acaba..

üfürükten prenses :

akrep burcuyum ben!!! evet kimseyi beğenmem kolay kolay,notunu da çattt diye veririm değiştirmek için bin takla atmaları gerekir,ama bu da tek çocuk olmamla alakalı değil,savunma mekanizması diyelim.. kardeş istemişim 24 yıl boyunca sadece tek bir sefer.. 7 yaşında bir kez dile getirmişim.. bir faydası olmamış.. tekim hala..

çiftin bayan kişisi:

melihhhhh akrepmiş birde.. hiç de belli olmuyor ya,akrep dedin mi kaçacaksın.. aman aman.. hele bayanları,melih'in iş yerinde bir kız vardı akrep! valla yasaklamıştım melihle konuşmasını.. normal gibi gözüküyordu ama kızda bir cazibe vardı enteresan,fingirdek gibiydi biraz.. hem akrep hem tek çocuk,hayata geriden başlamak bu olsa gerek.. var mı peki erkek arkadaşın,nişanlın falan.. bilmiyorum ki tek çocukla miras yüzünden evlenir genelde insanlar.. anlattım ya melis de öyle olmuştu..anasının gözü biri çıkmış melis'le evlenmiş mirasa da el koymuştu..zaten başka türlü kim evlenir öyle sorunlu kızla..

üfürükten prenses:
valla eğer babam bizden gizli bir malvarlığı yapmadıysa,şirketimiz falan yok bana miras kalacak.. haa kalacak olanlara da göz koyacak adamla evlenmem merak etme sen..
konuşma içerden gelen "üfürük hanım,lütfen gelir misiniz" sesiyle son buldu,muayenehanede görevli her gidişimde beni baştan aşağı süzen o kara-kuru kızı ilk kez sempatik buldum..
tek çocuk olmanın artıları ve eksileri çok çocuk olmakla eştir.. çocuk adeti ne olursa olsun,yetiştirmede problem varsa çocuk da problemli oluyor.. zaten artık çocuk nitelendirilmesi için biraz yaşlıyım zira artık "genç bayan" olarak anılıyorum..
zaman zaman bu durumumu sorgularım.. en güzel cevabı zat_ı muhterem vermişti zamanında..
"yalnız kalacağım galiba hayatta "dediğimde.. ben varım ya.. ben senin herşeyin olurum.. abinde olurum,yaramaz erkek kardeşinde olurum ablan,kız kardeşin bile olurum :P demişti gülmüştük çok..
dilerim hiçbirimiz yalnız kalmayız kalabalıklar için de herkes için en büyük temennim bu..

8 yorum:

babegazelle dedi ki...

aman allahıııım seni en ii ben anlarım ben de bu anlattığın dünyada gururlu bi tek çocuk olarak varlığımı sürdürmeye çalışıorum çünkü üfücüğüüm.Hayır nie bu kadar insanlara batıo ki,tabii ne istiosan alınıodur sana,kardeşin yok sen anlamazsın,bencil tek çocuk tu kaka,fırsat bu fırsat böle düşünenlere bi de ben çemkircem üfücüüüm izninle bilip bilmeden insanları etiketlemeyin,tek çocuklu çiftler her zaman çocuklarını sıva kıçına başına şımartalım anasını satiiim mentalitesinde yetiştirmez,şahsen sölüorum hiç bi zaman aşırı şımartılmadım ben de diğer kardeşli çocuklar gibi gereksiz bişey için tutturduğumda bi sol yandan babamdan bi de sağ yandan anamdan enseye şaplağı yiyip susturuldum.Bu tamamen aile yapısıyla ilgili bişeydir para var imkan var çocuklarımız da buldumcuk diyen aile isterse 10 çocuğunu da aynı anda şımartır

RaMa dedi ki...

sen belaya çatmışsın valla (:
ben olsam döverdm valla ikisinide
ayh size ne manyaklara bak...
zaten bu ayatta ortanca oldun mu şanslısın
tek çocuk oldun mu senn başına gelenler yaşanıyor...
en küçük oldun mu ne kadar şımarık oldğun yaftası yapıştırılıyor
en büyük oldun mu da ilk göz ağrısısın kayılıyorsn derler..

daksit dedi ki...

ayy ne salaklar var şu hayatta, sen de tam adamına çatmışsın... bana niye hiç böyle tipler denk gelmezki, üff hayatıma azıcık atraksiyon girerdi pöfff :))

Pilli-Cadi dedi ki...

hobimdir tek cocuk olmak ama degilim bu yüzden de sevgili abicigimi genelde yok sayar öyle oynarim:)

üfürük canini SIKMA yahu kadinla adam pek normal degilmis zaten. Yalniz kalmak, bilmem birkac kardesle de yalniz kalabilir insan mesela ben hep yalnizimdir abimle tek düsüncemizin uydugunu, aile ici tek bir konuda bile yanimda oldugunu görmemisimdir.


ama insan sadece kalabaligi özlüyor, sevgülümün ailesini o yüzden cok severim, bagli ve kalabaliktirlar, yanlarinda kendimi cok iyi ve güvende sicacik hissederim. böle iste...

Adsız dedi ki...

iyide melihin karisinin butun teshisleri dogru lan niye kamoyuna gercekleri aciklamiyorsunki:p
ayrica melihin karisi teyzeyle melihhhhh farkli discilerdemi takiliyor niye devamli meliiihhh diye bagriyor ayrica sen dun aksam beni p.c gibi birakip gittin ve burada boyle uyuz yorumlar yapabilme meyilini bana verdin.
ps;birkac ayrica daha varda baymaya gerek yok.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@babegazelle;
sen de mi tek çocuksun.. gerçekten anlamışsın beni.. tek çocuk kavramına hala alışamadı insanlar.. kıskanıyorlar mı yoksa cidden acıyorlar mı karar veremiyorum?

@rama;
bugün de bir sakinim ki sorma gitsin.. kafama vur ekmeğimi al..

@abraxas:
ben çekiyorum bunları canım.. ben de huysuz uyuzum galiba bu sebeple çekiyorum böyle tipleri :P

@pilli cadı:
aslında ara ara bende kalabalık ailelere özenmiyor değilim.. böyle bir hengame.. karmaşa .. eğlenceli gibi duruyor.. birbirini çok seven,bağlı insanlar.. ama bu sahneler çoğukez filmlerde kalıyor galiba.. şanlısın sevgilinin ailesi öyleyse,keyifli bir hayatın olacak inşallah canım..

@kanim;
bugün çok özledim seni lan! ne söylesen kızmayacağım..
dün beni dizi izlemeye gönderen sendin..sen kaşındın yavrucum :P

Amélie Poulain dedi ki...

Prensen kızma ama gerçekten de tek çocuklardan sıklıkta problemli bireyler (problemli dediysek psikomanyak deli demiyoruz tabii =P) çıkabiliyor. Ama ben bunu bireylere değil senin de dediğin gibi ailelerin yetiştirme tarzına bağlıyorum.

Mesela tek çocuk olunca aileler çocuğun üzerine titriyor. Çocuğun her istediği yapılıyor/alınıyor. "Amaaan bir tanecik kızım/oğlum var benim, alıcaağğm/yapıcaağğm tabiiğğ..." deyip olayın b.kunu çıkarıyorlar. Çocuğu şımartıyorlar. Çocuk alışıyor tabi rahatlığa, her istedini elde etmeye, şımarıklık yapmaya, huysuzluk yapsa da birilerinin ona katlanmasına. E haliyle de sonra bazı sosyal problemler yaşıyorlar. Ama bu yüzden çocukları suçlamak, onları günah keçisi yapmak ne mantık? Anne-baba düzgün yetiştirememişse, 'görmemişin oğlu' muhabbetine çevirdiyse olayı çocuk ilerde üzse o anne-babayı müstehaktır.

Eeee u devirde çocuk yetiştirmek kolay değil.=)

Adsız dedi ki...

tek çocuk olmanın avantajlarıda vardır ama dezavantajı çok daha fazla
bilirim :)

Related Posts with Thumbnails