Bim Spor

21 Aralık 2012
Bugün cuma BİM günü ! Cuma günleri Bimde Aktüel ürünler başlığı altında çeşitli ürünler olur.Çoğu markalı bilindik ama elbette bilinen fiyatlarının daha da altında satılır.Bu cuma günü aksiyonlarından saç düzleştiricisi,teflon sosluk,yastık pedi,1000 parçalık puzzle,topuk törpüsü,isveç çikolatası gibi enteresan bir aralıkta aldığım ürünler mevcuttur.Bim sizin normalde pek aklınıza gelmeyen eksiklerinize dem vurur.Ulan aynalı duvar süsüne ihtiyacım var mıydı ki benim ? dediğiniz o anda evinizin duvarında aynalı duvar süsünü bulursunuz. Almayacaksanız da alırsınız.Ürünler talebe göre tekrarlanır,cuma günleri mağazanın önünde saat 08:20 civarı sıraya girilmeye başlanır.Kapı açıldığı andan itibaren iş ürün seçme ve kapışma yeteneğinize kalır.Şanslı ve çevikseniz amacınıza ulaşırsınız.

Bim alt ve orta sınıfın can damarıdır.Kimine göre pazardan bir liraya sucuk alabilecek olanaktaki kitlenin markete gidebilmesi kimine göre cebini düşünen orta sınıfın mantıklı alışveriş kaçamağıdır.Eğer, "bunlar aslında Birleşik İslam Marketleriymiş" mallığında bir insan değilseniz bütçenizi bir noktada sabitlemenize yardımcı olacaktır.Şimdi girmeyeyim diyorum ama Bimden sırf bu yazdığım mallık yüzünden alışveriş yapmayan kitle Migros'u herhalde İngiltere'de ezelden beridir gelen Oğuz Boyu Türklerinin kurduğunu falan sanıyor? Ya da Carrefour'un aslen erzicanlı fransız iş adamlarının ortak yatırımı falan olduğunu ? Hayır herkes mahalle bakkalından mı alışveriş yapıyor,geçiniz bu ayakları ..

Listeleri yazarken tek kriterim kalite ! Fiyat elbette çok önemli ama benim kriterim fiyat/kalite oranında kalitenin galip gelmesi lütfen buna göre değerlendirin.
Bim'den Neler Alınır ?
-Derya Tonbalığı; Arkadaş bendeki bu çocukluktan gelen ton balığı manyaklığı nedir bilemiyorum.Bu sebeple bütün markaları denedim.
-Holland Caramel Waflee : Kalori bombası ama insanın ömrünü uzatır yeminle.Starbucks'ta bir tanesini bu fiyata satıyorlar.

-Kavala kurabiyesi: Çok güzel,hep taze misafire bile ikram edilebilir boyutta ev tipi bir ürün.

- Power - B Pil: Henüz emsali bir ürün görmedim.Bimin pili dedin mi şöyle bir duracaksın,Duracell'den bile daha uzun süre giden bir ürün.

-Pirinç Osmancık : Evlendiğimden beri başka bir pirinç almadım,sıfır risk ile pilav yapıyorum.

-Kokulu Çöp poşeti: Portakallı ve limonlusu var galiba :) Gerçekten kokuyor,sağlam ve elbette ucuz.

-Blume Kağıt Havlu: Mutfakta kağıt havlu olmazsa ne yemek yapabilirim,ne yemek yiyebilirim,elim kolum bağlanır.Standart bir aileden kat ve kat fazla kullanılır bizde.

-Katmer : Önceden üçlü satılırdı ve daha uygundu şimdi ikili satılıyor.Kahvaltılarda güzel gidiyor.

-Patlamış mısır ve Dondurulmuş Mısır : Patlamak üzere hazırlanmış mısır da diyebiliriz.Çok güzel patlıyor.Bardakta mısır hadisesi için donmuş olanı güzel bir alternatif.Gdo falan derseniz susar kalırım ,hiçbir fikrim yok.

-Osmanoğlu Ekler : Kreması miss gibi süt kokuyor minik bir araştırma yaptım ki Mado ürünlerinin üretildiği pastane üretiyormuş.Mado ile pek iyi bir ilişkim yok ama yine de iyi bir referans,benim diyen bir çok butik pastaneye tur atlatır.

-Güldal Yağ Çözücü: Aklınıza gelip gelebilecek her türlü yağı çözüyor.Sprey şeklinde kullanışlı,Fiyatı çok uygun.

-Su böreği yufkası: Benim kurtarıcım oldu.Misafir mi gelecek veya yemek mi yapmak istemiyorum ilk aklıma gelen bu oluyor.

-Peynir Çeşitleri : Bir peynir delisi olarak hemen hemen hepsini denedim.Örgü,dil,hellim,lor,keçi peyniri hepsi gözükapalı alınabilir.Ancak kaşarlı telli bir peyniri var ki zirvede.

-Sebze: Yazın rağbet edilir mi bilmiyorum.Yazın hiç sebze almadım.Ama kışın benim iki can damarım var ; kiraz domates ve kapya biber.İkisinin de fiyatı kışın uçuşa geçiyor.Özellikle kapyayı 10tl bile aldığımı hatılıyorum bimde ise yarı fiyatına olur.




Bimden Neler Alınmaz ?
-Berk Çay: Başarısız, amaç sadece ucuza kaçmak olmuş.

-Sosis : Aslında et ürünleri de diyebiliriz gibime geliyor.Bim'de yaşanan bir sosis skandalı vardı gerçi aynı dönem Pınar içinde geçerli oldu.Keşke marka gözetmeden hiçbirini yemesek.Et ve et ürünlerini çok güvendiğiniz kasaplardan azıcık da paraya kıyarak almak en güzeli.Et ürünlerinin ucuzu ,uygunu ,makulu yok ,olamaz da olursa bir sorun vardır mutlaka.

Dost yoğurt: Şundan bir üç-dört sene önce belki güzeldi ama şimdi sulusüt.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Çok çok mecbur kalırsanız belki tava yoğurdunu alabilirsiniz.

Kedi dili biskuvi: Yine bir vakit  önce güzel bir üründü ama artık çok başarısız.Kedidilinden ne bekliyorsunuz hayalinizde nasıl bir tiramisu falan varsa bilin ki olmayacak :)

Dondurulmuş Pizza: Aslında yorumumu tam dikkate almazsanız da olur çünkü ben aslında bütün dondurulmuş pizzalardan nefret ediyorum.Bir şekilde bunu yemiş bulundum gerçekten öyle böyle değil çok kötü.

Bulaşık Deterjanı Tablet : Annem kullanıyordu o memnundu ama ben hiç memnun kalmadım.

Bilindik markalara ait ürünlerde var elbette.Fiyatları da piyasa altında.Elbette hiç denemediğim ürünlerde var.Tavsiyelerinize açığım. Bim'in muadili A-101 açıldı malumunuz ben aynı sıcaklığı oradan alamadım.Ancak Şok, en az Bim kadar uygun ve çeşit çok daha fazla.Üç mağazadada perşembe ve ya cuma günü yeni aktüel ürünler gelir.Bim'de ürün değişiminde veya iadesinde sıkıntı yaşamazsınız.Birkaç ürünü iade ettim,fişim de yoktu.Sorgusuz sualsiz geri alıyorlar iade etmek istediğiniz herşeyi.Bu hafta neler var derseniz Bim

7 yorum:

Beyaz dedi ki...

Bizim buralarda hakmar var o da iyi çevrenizde varsa denemenizi tavsiye ederim :)

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım bimden pek alışveriş yapmama ama haftalık indirimlere hep bakarım bu tavsiyelerinizi bimden alışveriş yaparken değerlendiricem

Zeyneb dedi ki...

Bir de Bol Bol Meksika sosu var, hafif acı, süper! :D

Yılmaz Barış dedi ki...

evet kavala kurabiyesi güzeli hatta edirnedeki keçecizade ve arslanzade ninkileri aratmıyor.. bademden kaçmamışlar..

caloroso dedi ki...

ben de BİM den cok alışveriş yapıyorum ve aynen dediklerine katılıyorum. bir tek mısırı denemedim o da GDO dan dolayı hiç yemediğimden. bir de pilleri bilmiyordum. Benim BİM favorilerim ise peynir çeşitleri, triplex gofret ve Osmanoğlu profiterol.

Unknown dedi ki...

Bim, ürünlerindeki kaliteyi koruyamıyor bence
Memnun kaldıgınız bir ürünü bir sonraki ay aynı kutu içinde ama bariz bir 'ucuza kaçış' ile üretilmiş bulabiliyorsunuz
Bu yüzden ben bim ürünlerine güvenemiyorum artık
Ya hep kalitesiz olsun ya da mevcut kaliteyi korusun
Ürünleri iade etmeyi hiç denemedim, belki bu iade esnasında sesimi daha iyi duyurabilirim

Adsız dedi ki...

dost yoğurt hariç katılıyorum. dost yoğurt bimin en iyi ürünlerinden biri. kıvamı da baya yoğun. bimin süt ürünleri herzaman iyi olmuştu.r

Related Posts with Thumbnails