Ben Yaptım,Oldu :D

27 Ağustos 2008



taaa
taaaaa taaammm..
fotoğrafta gördüğünüz ve telefonun azizliğine uğradığı için ne ki bu ki pek çıkartamadım ama dediğiniz şey..
benim eserim :P

ben yaptım,ben,ben,ben :P
zat_ı muhterem bencil olduğumu söyler durur haklı galiba neyse..
konumuzu dağıtmayalım zira önemli,bugün misafirlerim vardı..yaklaşık hmm 13 yıllık arkadaşım ve kardeşi geldiler bize.. bu kadar uzun zaman arkadaş olunca elbette misafirlik kavramları karışıyor..misafirde değillerdi zaten ama şu var.. bayanlar belirli bir yaştan sonra mutfak konusunda başarılı olma dürtüsü ortaya çıkıyor..bişeyler yapayım insanlar beğensin,yesin ,sevsin ve söylesin :) banka müdürü olan bir hanım veya kariyerinin zirvesindeki bir doktor hiç farketmez mutfaktaki başarısından övgü aldığında tüm iş başarılarını bir kenara atabilir..mutfak,kadınların çoğu zaman yakınsalarda kalesidir..

sabah erken uyandım,gözümü açtım markete gittim..bende böyle sapık bişey vardır.konuyla ilgili erzağım olsa dahi yine de alışverişe gider tek tek seçerim herşeyi.. almam gerekenleri aldım,arkadaşımı tekrar aradım bu arada..dedim ki dediğim saatte burada olmassan bundan sonraki tüm aktivitelerine geç kalırım,huysuzluk yaparım vs tehtid ettim..işe yaradı çünkü yakın zamanda düğünü var..vakitte çok önemlidir benim için..bir saat konuşulduysa geç kalındı mı delleniyorum..(kani,o gecikmem ististaydı,kitle ulaşım araçlarının durumu malum,üstelik ödeştik zuha efektli ikon) saygısızlık gibi geliyor,geriliyorum.. zor bir arkadaşım evet ama çok şükür çok sevdiğim dostlarım var..dayanabilen yani :P
neyse geldiler Allah'ım açlıktan ölmüş yavrucaklar,benim geç kaldınız tantanamı çekmemek için kahvaltı yapmamışlar,işlerini halletmekle uğraşmışlar..bende bilmiyorum melun melun bakıyorlar,normal altın günlerine has yemek ikram saati 14:30-16:00 saatleri arasıdır.. ben heyecanla bu saati falan bekliyorum,baktım açlıktan ölecekler hazırlayalım dedik..yedik nihayet ve sıra tatlıya geldi..

önce anlatayım adı Halley Pasta.. şimdi birileri "amannnn 5 saattir bunu mu anlatıyorsun ben onu serçe parmağımla yaparım" triplerine girecek..o şahsiyetleri taksim meydanında yarış yapmak üzere bekliyorum..çetrefilli yemek yapmaktan ziyade leziz yemek yapmanın daha mühim olduğunu ayrıca hatırlatırım..

içindekiler:

halley evet evet yanlış duymadınız halley :P halley pastasının içine halley koyuyoruz..bugün nasıl geyik bir ruh halindeyim anlatamam ya.. keşke sesli olsaydı şu blog,bütün maymunluklarımı yapardım :P kaç adet derseniz o sizin içinizdeki tatlı canavarına kalmış,o ne isterse ben abartmışım biraz.. 15 tane.. yok 16 mıydı ama yok yedim ben onu yapmadan önce 15,15 tane :P

kremşanti iki paket olacak,tek paket de olur ama daha az halleyle,beyaz olsun çünkü halleyler siyah ya o açıdan görsellikte önemli,ama ben çikolata severim,ağır olsun bayıltsın beni derseniz ülkerin halley yerine alpellanın çıkardığı kakaolu halley gibi bişey var onu da kullanabilirsiniz,yanına da kakaolu kremşanti kullandınız mı çikolata komasına girersiniz ,niye? çünkü..

üçüncü malzeme çikolata sosu hazır da alınabilir ama sıkın poponuzu yapın,zaten iki taşım kaynatınca oluyor("taşım" tamamen mutfaksal bir terim,sırf hava olsun diye yazdım :P)
ve isteğe göre içine ceviz taneleri veya muz gibi pörsümeyen meyveler de eklenebilir..

üzerine de kendi üretimimiz olan hindistan cevizini serptim,bu kendi üretimimiz olan hindistan cevizi ayrı bir yazı konusu olabilir,çünkü korkunç bir deneyimdi..

yapılışı:

halleyler güzel bir bıçakla 6 ya bölünür,daha iri yapılabilir ama o zaman yumuşamıyor pek hoş olmuyor..akabinde daha önceden hazırlanıp,soğutulmuş kremşantiyle karıştırılır.isteğe göre içine meyve veya kuruyemiş konulur.. sonra dondurma kaselerine aktarılır,tercihen dolapta soğuk bir gözünde bekletilir,donmayacak,donmaya yaklaşmış şekilde soğuyacak..öyle ki misafir kişisi ağzına aldığında "aaa bu dondurma mı" düşüncesine düşecek,sonra yanılacak!! bizim misafirler azıcık sabırsız olduğu için böyle bir aksiyon yaşayamadık :P bizimkiler ben halley pasta katalog çekimi yaparken yeme çalışmasına başlamışlardı ..
normalde pasta şeklinde yapılıyor,aluminyum folyoya sarıp,pasta moduna sokuyorsunuz ama ben kesmekti falan uğraşmamak için dondurma kaselerine koydum.. yedik ama bayılıyorduk,zira böyle dandik gibi dursada çok ağır bir tatlı oluyor..
afiyet olsun :P

1 yorum:

çiğdem dedi ki...

:) bir tarif en güzel böyle anlatılır...

açık söyliyim yazı çok uzun geldi sadece tarifi almak istedim ön açıklamayı falan okumak istemedim yazı içinde arıyorum malzemeler listesi yok. paragrafın birinde yakaladım sankim dedim başladım ama o kadar hoşuma gitti ki bi üst paragrafı da, bi üstünü de okuyim diye diye sondan başa gerileyerek okudum.

sonra hiç bişey anlamadığımı fakettim tekrar açtım baştan okudum.
nasıl ama
böyle yazıya böyle okur

Related Posts with Thumbnails