Terhis Oldu(k)

7 Kasım 2008
5 aralık 2007: otobüs seni aldı,gitti.. arkandan süresini bilmediğim bir süre ağladım.. arabada ağladım,arkadaşa gittim orada ağladım,uyurken ağladım,uyandım ağladım.. sadece ağladım.. ellerimde kokun vardı ama sen belirsiz bir şekilde yok olmuştun..

10 aralık 2007: anasayfam genelkurmayın sitesi,sürekli sonuçlar açıklandı mı diye bakıyorum.. sonucu okuyunca donup kaldım.. sana söylüyorum "şakanın zamanı değil" dedin.. inanamıyoruz.. uzun dönem,komando olarak gidiyorsun,ben en korkunç senaryoları yazıyorum..

12 aralık 2007: "teslim oluyorum bitanem" dedin.. teslim olmak ne demek o zaman öğrendim.. hayalimde "arkadan kapanan bir kapı,kapının önünde ben" vardım..ısparta dağ komando okuluna teslim ettim seni.."telefonumu alacaklar" dedin,"tamam artık koptuk" dedim.. "seni seviyorum" dedim,"ilk fırsatta arayacağım" dedin..

13 aralık 2007: sakınan göze çöp batar ilk aramanı duymadım,kendime saatlerce küfür ettim..kendimi cimcikledim hatta! yine ağladım,ağladım,ağladım..sen ertesi gün tekrar arayana kadar kendimi tükettim..


17 aralık 2007: sabah 7'de aradın,ben istanbul'a refuze edildim dedin.. bende ohh dedim.. 10 yaşında kırılan koluna şükür ettim.. iyi ki kırılmış dedim :P


20 aralık 2007: bunalmaya başladın,bunaldıkça beni yıpratmaya başladın.. eğitimlerin ağır,sana yapılan muamele çirkin.. artık herşey zorlaşıyor.. tuvaletten konuşuyoruz,,, daha kötü ne olabilir ki? büyük bir kavga.. uzun süren sessizlik,,,

28 aralık 2007: yemin töreni.. yalnız ben varım yanında..seni gördüm,fotoğraflarını çektim,gurur duydum..sarıldım,"berbat kokuyorum değil mi" dedin :) hem güldüm hem üzüldüm..elimi tuttun,öyle sıktın ki elimi.. o acı özlemimi hissetirdi bana..yakını gelemeyenlere üzülüyorum,çok sarılamayalım olur mu bitanem dedin.. içim acıdı.. pek sempatik komutanına yalvardım seni çıkartabilmek için,ailen gelemediği için çıkamadın.. alyansını gösterdi bana komutanın seni anlıyorum dedi,bak alyansıma.. ama izin veremem ısrar etmeyin dedi.. yıkıldık.. bişeyler içmeye gittik,telefon geldi,komutan aradı.. hemde benim telefonumu aradı,benim numaramı vermişsin çünkü.."bu günden itibaren 5 gün izinli zat_ı muhterem" dedi,o alyansı neden gösterdiğini o anda anladım.. içimden ve dilimden binlerce kere tşk ettim.. yılbaşını birlikte geçirdik..


23 ocak 2008: korkumdan senden gizlediğim bir sürü kötü detaya rağmen geldim.. geldiğini haber vermediler hissettim geldim sanki dedin.. birden kapıda belirdin.. 20 dakika oturduk o bahçede.."gazinodaki erler sana gıcık olmuş,avrupa yakası izlemişsin,televizyonun kumandasına el koymuşsun "dedin.. "sevgilimin yeri değil mi kafama göre takılırım" dedim.. "ne güzel gülüyorsun "dedin. 20 dakika bitti..


26 şubat 2008: artık acemiliğin bitiyor..kura çektin.. o kadar doğu anadolu,güneydoğu anadolu illerinin içinde.. tek bir ili çektin,zaten askerlik yaptığın şehri.. evine 1 saat mesafedeki o birliği çektin.. o gün senin için kimler dua etti,belki sonsuza kadar tanımayacaksın o insanları .. ama bil ki onların duaları neden oldu bu seçimine..

3 mart 2008: asteğmen oldun.. artık haftasonları tatil,akşamları evine geliyorsun..

20 nisan 2008 : ilk tatilini yaptın.. sinirlerin bozulmaya başladı yine.. eskisinden daha mı sertsin artık? ve birazda tahammülsüz.. yine de güzel seninle geçen bu 5 gün..

08 mayıs 2008 : asteğmen arkadaşının ölümünden çok etkilendin.. kafan öyle karıştı ki beni de korkuttun.. gencecik,taptaze bir mühendis,ödüllü bir kariyer,derecelerle dolu bir eğitim.. böyle bir kurumda böyle bir ihmal.. inancını sarstı,neye hizmet ediyorum dedin.. bıktın..

17 mayıs 2008: seninle birlikte giden kısa dönemler döndü,buruksun.. onlara bakıp iç geçiriyorsun.. geçecek sabret diyorum,tatmin olmuyorsun..


haziran2008 :denetimler..sabahlamalar,bağırmalar,çağırmalar,kavgalar,isyanlar,uykusuzluklar..olup olabilecek bütün denetimlerin senin dönemine denk gelmesi.. ettiğin salakça laflar,yeni öğrendiğin küfürlerin ağzıdan istemsiz çıkması,sonra utanmaların.. erkeklerin içinde hayvanlaştım demelerin,uzaklaşmam.. hatta kaçmam,sonra tekrar sana koşmam.. askerliğin en uzun en ağır en sıkıcı dönemi..

07 temmuz 2008: çok istediğin,en büyük hayalin o uzun ve keyifli izni alamadın.. 3-4 askerle araçla takılıyorsun..kendine trafik polisi diyor.. hala şansına verip veriştiriyorsun.. sağlam bir kavga ettik yine.. az kaldı askerlik tüketecek bizi..

15 ağustos 2008: iyi geldi tatil bize değil mi bu kadarı bile yeter.. artık iyice askerlik modundan çıktın.. o saçlarla hergün tugay komutanın karşısına nasıl çıkıyorsun hayret.. sivilden daha uzun saçların.. gerçekten şanslı adamsın..

03 eylül 2008: bitti trafik polisliği.. herkes askerliğin bitti oğlum muhabbeti yapıyor..çok kızıyorsun.. bitti diyenlere ,vakit artık hiç geçmiyor..nasıl oruç tutacağım derken,nöbetlerinde sahur da yemek bile çıkıyor birlikte..hala şanslı olduğunu kabul etmiyorsun..

25 ekim 2008: teğmen oldun..umrunda değil.. şafak sıkıştırması diye birşey varmış,sıkıntıdan çatlamak üzereyim diyorsun..

07 kasım 2008: "zaman geçmeye mahkum" cümlesinin anlamını bugün anlıyorum.. terhis oluyorsun..

not: sevdiği askerde olanlara gereksiz bir duyarsızlıkla bakar amannn derdim.. asker muhabbetlerini arabesk bulur,itibar etmezdim.. askerlik hakkında tek kelime bilmezdim.. benim diyen askerliğini yapmış kimseden daha bilgiliyim.. "gel tezkere" diye bir siteye bile üye oldum :P bu süreçte yanımda olup bir şekilde destek olan herkese çok tşk ederim.. çok kıymetli dostlar edindim..dilerim herkes böyle atlatır bu günleri.. arkadaşlar sizler olmasaydınız bilmiyorum nasıl geçerdi o günler.. bir an yalnız bırakmadılar beni.. hepinizi çok seviyorum..


-üfürükten prenses-

30 yorum:

babegazelle dedi ki...

ay kuzuuum hakikaten ne sancılıymış benim de yanımda yöremde çevremde sevdiceğim fln askere giden olmadı hiç ben de anlamıyodum şu yazıdan sonra anladım,hadin bakalım gözün aydın artık umarım o gerginlikten olan sürtüşmeleriniz de biter and they lived happily ever after olursunuz hehehe

kırmızılı dedi ki...

yarım sayfaya sığan bi özetten oluşan koca 1 yıl,allah iyi sabır vermiş sana ;)
hadi gözün aydın :)

Adsız dedi ki...

canım beniiim sonunda kavuluyorsunuz baaak :) Dualarımız kabul oldu.. Terhis başlıgını okuyunca yüzümde kocaman gülümseme oturdu.. Sevindim adınıza hadi hayırlısı olsun bundan sonrada...

Unknown dedi ki...

hayırlı olsun prenses, başlığı görünce cidden atladım, okuduklarım içimi burktu fakat mutluluğunu görünce birden kayboldu "burukluk"
mutluluğu paylaşmak cidden böyle bi duygu olsa gerek...
Allah birlikteliğinizi daim etsin, onsuz nefes alama prensesss :D

Üfürükten Prenses dedi ki...

@babegazelle: gerçekten yaşamayınca anlaşılmayacak birşey.. tşk ederim canım inşallah herşey çok daha iyi olur.. sevdiceğinde gitmesin,askerliğini yapmış olanını bul :)

@lal:sağol canım,ilk günler ölüyorum sanmıştım ..

@kuzum:darısı başına canım..sizde biran önce atlatın bu can sıkıcı süreci..tşk ederim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@serzeniş meraklısı: çok sıkıntılı günler,o an da çözülmeyecekmiş gibi düğümler geliyor insanın karşısına..ve sakin,ılımlı saygılı bir adam bile canavarlaşabiliyor.. oldukça zor bir süreç bitti.. mutlutum..

Allah benim için istediğin tüm güzellikleri sizlere de nasip etsin,tşk ederim sevgili kardeşim..

Adsız dedi ki...

gece gece hüzünlendim:((
neyse ki bitti senin bekleyişin. bu zat-ı muhterem her yönden çok şanslı maşallah ama kıymetini bilmiyor.
gözün aydın tekrardan prensesim.

tuba dedi ki...

gözün aydın, mutluluklar ikinize de :))
herkes sevdiğine, beklediğine kavuşur bi gün inşallah.

efsa dedi ki...

hihi ben eşimi 18 ay beklemiştim. 7 şey ay hiç görmeden günler geçirdim.
hepsi geçiyor unutuluyor. bu günleri sende unutacaksın prenses, her ne kadar yıpratıcı, özlem dolu veya unutmam desende...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@cansu: darısı başına canım.. senin için de ben dua edeceğim.. zat_ı muhterem tam bir eşşek kafalı ama bugün onu daha bi farklı seviyorum..

@t.u.b.a: inşallah canım,tşk ederim..

@efsa:unutacağım biliyorum..keşke unutmasan bana çok şey öğretti bu bir yıl..

Adsız dedi ki...

okuyunca hatirladim koca bi yili hani insanin gozunun onunden gecer ya film seridi gibi..
ne gunlerdi ama ben coktan unutmustum terhis olur olmaz
o bir sure daha o modda yasayacak muhtemelen zaman zaman anilarindan bahsedecek suan asla dese bile
sen bogulacksin yeter artik sus diyeceksin tatli anilarina kizacaksin madem bukadar mutluydun bana niye cehennem hayati yasattin mizmizlanarak diye
eger sevilen bir karakter olduysa dakika basi ariyan yeni askerlik arkadaslariyla ilgili soru bombardimanina tutucaksin onu askerlik arkadaslari nasil olurmus ben seninle ogrendim kani gercekten hakliymislar pek bir kiymetli oluyorlar tertibim:)) cokk cokk gecmis olsun bekledigimiz gune kavustunuz biraderimin senin e tabi benimde dimi;) gozumuz aydin olsun

Unknown dedi ki...

Ooooo büyük gün geldi desene :) Ne mutlusundur şimdi..

Haccecan dedi ki...

:))) gözün aydın.

Allah Mehmetçiğimizi ve vatanımızı korusun, çektiğimiz acılar, asker yolu beklemekle kalır inşallah...

Camilla dedi ki...

süper süper:)

Jojee dedi ki...

cadım hadi gözün aydın umarım artık güzel günler yaşarsınız
gözlerinizden akan gözyaşları hep mutluluk için olur

Vis-à-vis dedi ki...

canim arkadasim hayirli olsun ikiniz icin de! gozun aydin! o kadar sevindim ki basligi gorunce :) cok sukur kazasiz belasiz bitti iste sonunda..

umarim bundan sonra hergununuz bir digerinden daha guzel gecer ve cektigiz sıkıntilari unutturur..

iyi ki bu zorlu donem senin gibi arkadaslar kazandirmis bana..iyi ki varsin!

Arzu Breda dedi ki...

Canım Prensesim,

Gözün aydın, sonunda kavuştun Zat-ı Muhteremine. Bundan sonra çok mutlu olursunuz inşallah.

Boynuna sarılıp, seni kucaklayıp, yanaklarına öpücük kondurasım geldi. Mutluluğunu bu şekilde paylaşmak geldi içimden. :)

Geçmişte yaşadıkların, artık geride kaldı hayatım. Bundan sonra ileriye, geleceğe bakmalısınız.

Tekrar gözünüz aydın olsun diliyorum. Zat-ı Muhterem ve senin yanaklarınızdan öpüyorum. :)

Sevgiyle kalın...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kani:tertib miyiz biz seninle yavru :P kani ya o kafa yaptığımız forumdaki kızlara benzedik..(perhaps o forumu sende görmelisin,koparsın eminim :))

arkadaşlar kaninin burnundan getirdim askerlik yüzünden aylarca bir kere "off,sıktın" demedi bana.. her seslenişimde koştu.. çok seviyorum seni ya..

@çileklisüt: mutluyum,bende sabredip bişeyler başarmış hissediyorum kendimi :)

@haccecan: ne güsel dua etmişsin canım.. Allah tüm askerlerimizi korusun. onlar bizi koruma nasıl huzurla uyuruz ..

@camilla: bence süpperr:)

@jojik:amin cadıcım :) senin karagözlü de halleder dilerim en kısa zamanda:)

@perhaps: işte o gün bugün:) kaç zaman bekledik değil mi? neler yaşadık neler.. herkes benim kadar şanslı olamaz,sizleri tanıdım..

bu başlık sevgi böceği halini aldı ama,o zor günlerde tek bir teselliye muhtaçken bu kıymetli insanlar(vis a-vis) sınırsız vakit ayırıyorlardı benim sorunlarıma..
menfaatsiz birbirinin yüzüne bakmadığı şu dönemde karşılıksız dostluk gördüm bu kıymetli arkadaşlardan

o yüzden ne söylesem nasıl teşekkür etsem az,,, iyi ki varsın canım..

@arzu breda: off çok şükür bitti canım.. öyle güzel şeyler yazmışsı ki.. dilerim hakkımızda hayırlısı olur artık..

öpücüklerini,kucaklamalarını,sarılmalarını hepsini keyifle kabul ettim.. hatta bende sana ilettim:)

Vis-à-vis dedi ki...

o kadar mutlu ettin ki beni su yazdiklarinla, cok cok tesekkur ederim, seviyorum seni :)

o forumu da merak ettim bak simdi hahah bos vakitlerimde ben de takiliyimm artik :)

Adsız dedi ki...

aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşamışız.. Allah'tan bizimki kısa dönemdide ucuz kurtardık ilişkiyi.. kaç kere ayrılıp barıştık hatırlamıyorum bile :)) nasıl anladım şu satırlarda seni bir bilsen :))

neyse gözün aydın olsun diyeyim :))

Adsız dedi ki...

benim de arkadasim ayni gun ayni yerde, ayni gorevle askerlige basladi, tanistilar mi acaba:)

Brajeshwari dedi ki...

kendi askerliğim aklıma geldi:)
gecmis olsun...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@vis a vis: öpücükler :D

@geçerkenuğradım:tşk ederim canım.. askerlik ilişki için bir sınav,dilerim herkes geçer bu sıanvdan..

@boston:muhtemelen tanıştılar,keşke isim yazsaydın,merak ettim.. yorumlarım onaylı ismini yaz sorayım :) yayınlamam:)

@brajeswari:tşk ederim,seninkide bitmiş geçmiş ne güzel :P

kendini bilmez bir deli dedi ki...

nasıl güzel anlatmıssın yüreğine sağlıkkk..ve allah daha da mutlu etsın sızı..

Brc dedi ki...

beni de bekliyor böle zor günler:(valla yalan sölemicem okudum ağladım yaaaa
kızım ne fena yazmışsın offfffffff

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kendini bilmez bir deli:aminn canım hepimizi inşallah hepimizi mutlu etsin..

@brc:ağladın mı :( off zor günler,tesellisi de zor..dilerim en rahat şekilde atlatırsınız ..

RaMa dedi ki...

hayırlı olsun canım
bak ben sana hep gidecek gelecek
göz açıp kapayıncaya kadar bitcek demiştim ve bitti...

S dedi ki...

bir aydan az kaldi evet.. senin gecen sene yasayacaklarini bu sene yasayacagim.. simdiden cok kotu hissediyorum.. yazin da tuz biber oldu ustune :) agladim okurken..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@rama: tşk ederim canım.nerelerdesin ya özledim özledik seni.. evet söylediklerin çıktı:P



@fakeangel:aralık 12'de teslim olacka galiba.. 2007'nin aralığında teslim olmuştu sevgilimde.. ama belki kısa dönem çıkar size? inşallah yanii..

alışmaya çalış canım,inan çok çalkantılı bir süreç.. ve kimsenin seni anlamasını bekleme asla,çünkü en yakın arkadaşın bile anlamıyor o dönem seni.. belki de bu yüzden zor bir süreç..

sormak istediğin bişeyler olursa ben buradayım :P askerlik yapmış kadar bilgim var:)

S dedi ki...

uzun donem istiyor benim manitam.. zaten bolumundekilere fln da kisa isteyenlere yani, uzun cikti hep.. daha rahat ediolarmis hem.. uzunda gorusme sansimiz da daha cokmus..
en yakin arkadasimin sevgilisi de ayni donemde askere gidiyor.. sanirim beraber aglicaz biz en az 5 ay kadar :))
ama yine de, onumuzdeki 1 yillik surede ben sanirim sik sik ugrayabilirim buraya :D

Related Posts with Thumbnails