ikibinonüç

31 Aralık 2012
Son 15 yılım kendimi yılbaşı için heyecanlandırmaya çalışmakla geçti.Medyanın etkisi kaçınılmaz tabi.Ama etkilenemiyorum arkadaş,ne vitrinlerdeki kırmızı çamaşırlar,marketteki çamaşır suyunu bile yılbaşı temalı ambalaj ile kaplayan zihniyet de de her sokakta birden fırlayıp elinize "lazer ile kıllarınızdan 3 ayda kurtulun" broşürünü tutuşturan noel babalar hiçbiri etkilemiyor beni..Ruhuma aykırı muhtemelen ölene kadar kaybedemeyeceğim bir alaturka virüs taşıyorum.

İyi ki yurtdışında(noel zihniyetinin hakim olduğu ülkelerde) yaşamıyorum adapte olamazdım, en acilinden şutlanırdım.Yarın birgün çocuğumun bana "anne noel baba ne getirecek bize bu yıl" diye soracağını düşünüyordum da " olmamış,yapamamışız biz bu çocuğu" diye kafamı duvarlara vururum herhalde.Oysa çok isterdim kafamda kukuleta,boynumda parlak alüminyum atkılar,böyle renkli maskeler falan coşuyorum bir yılbaşı gecesi partisinde,kendimden geçiyorum,çıldırıyorum eğlenmekten..Niye? Bir sonraki yıla dönüyor diye tarih,gayet mantıklı :)Uvvv bir titreme geldi valla hayal ederken bile..
Neyse dedim ki herkes liste yapıyor yeni yıl için,beklentiler,hayaller,kurallar,hedefler falan.
Bende yapayım belki utanırım da uyarım listeye diye yazayım dedim.

-İlk sıradaki özel bir istek

-bu madde gizli bir hedef..

-......... yazamıyorum çok özel çok çok özel !!!!!

Hahaha böyle gidermiş liste düşünsenize :) bir ergen kızın blogunda denk geldim de.Yavrucak içini dökmek için blog açmış ama gizemden ölecek.Annesi mi ne okuyormuş anlamasın diye kıvranıyor.Cadaloz anneler rahat bırakın çocukları içlerini döksünler özgürce :) En gıcık olduğum insan türü böyle herkes toplanır muhabbet gırla gider.Anlatır herkes belirli sınırlar içinde çözülür,sıradan günlerde konuşulmayanlar konuşulur.Sivrinin biri çıkar "amaaa bu benim özelimmmm" der.Donuna kadar herşeyini anlatmış olan kitle kalır böyle mal gibi.Aaa vallahi herşeyi anlattım,rezil oldum kıza baka özelim diyor ne hayvanım ne geniş insanım her moku anlattım diye içi içini kemirir.Neyse listeye dönelim gizem yapacak yaşı geçtik maalesef :/



- Ev değiştirmek istiyorum ilk taşındığımzda ev sahibi ile sorun olmadıkça yerimden kımıldamam diyordum.
Şimdi de taşınmak istiyorum ,daha büyük bir ev daha sakin ,daha merkezi olmayan bir yerde..Hatta ev almak istiyorum,Kısmet..

-İspanyolca öğrenmek istediğimi blogu okuyanlar biliyordur.Hala öğrenemedim :/ Öğrenmek için birşey yapmadım ki zaten netten bir iki siteyi kurcaladım.Sonra sıkıldım kaldı ki ingilizcem bile yeterince iyi değilken yeni bir şımarıklık gibi geliyor.Ayy ne bileyim..Öyle işte.

-Anne,anne adayı olabilirim mesela :) Olur ,olabilir neden olmasın Allah izin verirse..

-Gitmek istediğim uzaaaaak birkaç ülke var.Birkaç tanesine değil de bir tanesine bile gitsek yeter,olur bu da olur.

-İnternetten satış yapabileceğim bir site açmak istiyorum ama hala ne satacağımı bulamadım.Spesifik birşey olsun istiyorum.Gidip-geliyor kafamda bazı şeyler ama bulacağım inşallah.

-Kilo vermek istiyorum.Zaten bu sıralar buna benzer 629876 liste yapılacaktır hepsinin de içinde de mutlaka bu madde olacaktır.

-Daha iyi bir insan olmak istiyorum.Mesela daha az sinirlenmek,daha az kapris yapmak,daha az incitmek,daha az yargılamak.

-Saçlarımı kısacık kestirmek istiyorum ama sonra sinirden oturup ağlamamak istiyorum :)

-Şöyle hayatımın sonuna kadar sıkılmayacağım bir hobi edinmek istiyorum.Yetenekten ziyade emek gerektiren birşey ?

-Ruhumu doyuracak bir sosyal projede bulunmak istiyorum yine yönlendirilmeye ihtiyacım var galiba bu konuda da.

-İşler-güçler mevzularında biraz daha dirayetli olsam,şöyle hedeflerime ulaşmak için yaptığım performansı son noktaya kadar götürebilsem.

-Dinen yaşadığım bazı vicdan azaplarını yaşamamak istiyorum.Daha çok ibadet daha az günah daha çok iman.

8 yorum:

Fatma dedi ki...

Tüm dileklerin gerçekleşsin, sağlıklı mutlu yıllar:)

rahat yazar dedi ki...

mutlu yıllaar, dileklerin gerçekleşir umarım, fazladan hobi arama ya tüm ömür boyu en güzel hobi böyle bloglar:)

Unknown dedi ki...

Kalemin çok güzel :)

tidyghost.blogspot.com

Üfürükten Prenses dedi ki...

@fadiş:teşekkür ederim ,hepimiz için güzel bir yıl olur inşallah

@rahat yazar: Aminn inşallah. Blog ele avuca gelmiyor ya hobi olarak nitelendirmiyorum ama haklısın galiba sevindim şimdi dileklerden birini gerçekleştirdim hemencik :)

@mes: çok teşekkür ederim,stresiz düğünler dilerim :P

Afşar Çelik dedi ki...

Hemşerim ben niye böyle bir blog yazamıyom ya?

Afşar Çelik dedi ki...

Tiyatro eleştirisi yaparak beni iyice çatlatmak istiyorsanız başardınız! Ben niye blog yazıyorum ki ya?

Pamuk Şeker dedi ki...

Yazmaya devam.Blog yazmak da bir hobi bence :)

http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

online alışveriş dedi ki...

güzel paylaşım teşekkürler

Related Posts with Thumbnails