İlahi Adalet!!

29 Aralık 2008

İsrail Devleti Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği yerde bulunan bir devlettir. Coğrafi olarak, Asya kıtasında bulunmaktadır; batısında “Akdeniz" , kuzeyinde "Lübnan ve "Suriye" , doğusunda "Ürdün" güneyinde ise "Mısır (ülke)" ve "Kızıldeniz" ile çevrilidir. "Kudüs" İsrail’in "De facto" başkentidir. bu durum Bm tarafından tanınmamaktadır.

Uzun ve dar bir şekle sahip olan İsrail, "470 km" uzunluğunda olup, en geniş bölgesi yaklaşık 135 km’dir. Sınırları ve ateşkes hatları içerisinde kalan toplam yüzölçümü 27.817 km²’dir. İsrail, yaklaşık 7.000.000’luk nüfusuyla, çeşitli din, kültür ve sosyal geleneklere sahip insanları bir araya getirmiştir. Para birimi "Yeni İsrail Şekeli"

kaynak:wikipedi

Bu şekilde bakınca her şey ortaokulda coğrafya kitaplarımızda yer alan bir devleti konu alıyor gibi duruyor değil mi?İsrail devletinin para birimi, yüzölçümü, coğrafi konumu.. Dünya üzerinde bulunan 222 tane devletten sadece biri olan bu küçük ülke neden dimağlarımıza uğradığında algıda seçiciliğe neden olup olumsuzluk yaratıyor en azından benim için!

Dünden beri haberlerde izlediğimiz, gazetelerde okuduğumuz bu kaçıncı kez olduğu belli olmayan ve vahşet haberlerine neden olan, üstelik bununla gurur duyan! Dinleri adına kutsal saydıkları mekâna sahip olabilme hırsıyla aslında dinlerince yasaklanmış birçok günahın veballerini boyunlarında taşıyan insanlar zamanında bir kanlı nazinin ağzından çıkan emirlerle yıllarca süren insanlık dışı vahşetten nasiplerini almamışlar mıydı?

bunun için insanların gözünde hep ezilen yurtlarından kovulan fazla kurnaz ama gururlu insanlar sıfatını kazanmamışlar mıydı? Dünyanın lideri olarak gösterilen bir ülkeyi kurdukları lobilerle yöneten bu devlet sadece silah sanayi gelişsin ve para kazansın diye gözlerine kestirdikleri ülkeleri orda yaşayan halkı hiçe sayarak nasılda bu katliamlara önderlik yapabiliyor ve milyarlarca insanın yaşadığı bu dünya nasıl bir insanlık örneği sergileyerek tüm olanlara sessiz kalabiliyor? Atılan taşlara karşılık verilen cevap olarak kullanılan yüzlerce füze, mermi, bomba yüzünden canlarını veren genç insanları gördükçe ve bu katliam karşısında cıks cıks yapanlara ortak oldukça kendimden insanlığımdan insanlarımdan utanıyorum!

Ülkemi yaşanan tüm bu vahşete karşı duyarlı olmaya yürüttüğü kısır politikadan kurtulmaya çağırıyorum daha fazlada yapabileceğim bir şey olduğuna inanmıyorum keşke yapacak bir şeyler olsa keşke inandığımız mabud ilahii adaletini uygulasa..

-kani-

13 yorum:

41 kitchen dedi ki...

Dünya üzerinde hiçbir inanış, hiçbir din böyle birşeyi emretmez...İçim parçalanıyor. Söylediğin gibi keşke yapabileceğimiz birşeyler olsa. Birileri dur dese keşke o küçücük ama açtığı yaralar kocaman olan o insanlara...

DuruButik dedi ki...

Artık yeter!!!.bu kaçıncı katliam??? bunu yapanlar insan olamaz!!! Allah Filistinlilerin yar ve yardımcısı olsun.Kahrolsun israil ya kahrolsun.insanlıktan çıkmışlar.bugün şahadet getirerek ölen Filistinli polisi izlerken ağladım.orada ki analar ne yapsın??
özellikle müslüman ülkeler birlik olmalı israile karşı.ama nerdeee? hepimiz korkak olmuşuz.Allah soracak bunun hesabını bizden!

Adsız dedi ki...

bakmıyorum artık haberlere izemiyorum bu katliamı tanık olmuyorum insanların katledilişine cünkü izledikce sinir oluyorum kendime elimden gelen bir şey yok diye. yeter artık yazık o insanlara özelliklede o kücücük cocuklara

Robin Goodfellow dedi ki...

dünya kulaklarını kapatmış gözlerini kapatmış,adamlar bütün savaş suçlarını işliyor bm durun diyor durmuyorlar şimdi savaş zamanı diyebiliyorlar,filistin halkını aç ve savunmasız bırakıyorlar.dünden beri her yerde kopmuş kollar bacaklar.
yeter artık!

ella dedi ki...

inanılmaz bir vahşet gerçekten ve bunun yıllardır sürdüğü düşünülürse birilerinin bu savaştan çok fazla kazanç sağladığını düşünmemek elde değil. israil bu gücü nerden ve kimden buluyor belli aslında. birileri silah satsın diye iç savaşlar zorla sürdürülüyor bazı ülkelerde çok acı bu. sonunda dünya kendi kendini tüketecek gibi geliyor bana.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

bu nasıl bir insanlık rezaletidir anlamadım, sinirlerim tepeme çıkıyor yazacak kelime bulamıyorum...

Pervane dedi ki...

dünya üzerinde amerika hariç her ülke bu vahşeti kınadı, din ayrımı yapmaksızın.
bu insan neslinin yapabileceği bir şey değil, bu varlıklara "hayvandan da aşağı" deniyor biliyorsundur.
bizim yapabileceğimiz belki gidip bedenen savaşmak değil ama duamız var, yardım kampanyaları var, küçük görülmemeli asla.
ilahi adalet de uygulanacak prenses merak etme. yalnızca ilahi adalet bizim dünya boyutunda algılayabileceğimizden daha farklı bir olgu. dünya hayatının zaman kavramını devreden çıkardığında bir kaç saat gibi, ebedi hayatınsa süresiz olduğunu düşününce, kısa zaman sonra adalet yerini bulacak demektir.
ama biz şu an bu olaya ve benzerlerine verdiğimiz tepkiden de sorumlu olacağız.

Pilli-Cadi dedi ki...

evet evet bu temayi cok begendim. ah bir de ben becerebilsem:(
eski hali cok güzel degildi bu cok hos olmus. güle güle kullanin ne diim:)

Adsız dedi ki...

İsrail üretimi mallar alınmayarak, boykot edilerek çok daha fazlası yapılabilir.
Coca- cola nın israil ordusuna yılda milyonlarca dolar hibe ettiği gözardı edilmese yeter.

şirinem dedi ki...

:( söliyecek söz yazacak kelime bulamıyorum en kısa zamanda bu zulümün bitmesini dilerim Allah yardımcıları olsun.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar yorumlarınız yazıma verdiğiniz desteği gösteriyor teşekkür ederim umarım hepimizin temennisi gerçkler olur ve bir gün bu çılgınlık durur

K®HAN dedi ki...

bir yerde bir yorum gerekti aynen şöyle demiştim:

"Hani kurtuluş savaşını evliyalarla kazandığımızı söyleyenler sarıkamışta 40.000 şehit verilirken evliyalar nerdeydi sorusuna cevap veremiyor ya"
ithamına cevap vereyim.

el cevap;
evliyar, insanları veya kendilerini ölümden kurtarmak için çalışmazlar, doktor değildir onlar
ceset değildir ilgi alanları.
onlar insanları ölüme ve sonrasına hazırlamak için çalışırlar.
çünkü ölüm herkes için kaçınılmazdır.

oysa ahirete inananlar için ölüm asla bir son değildir.
bunu bilen için ise savaşırken ölmek bir mükafat olacaktır haliyle.

işte evliyalar her iki savaşta da oradaydılar yardım ettiler savaştılar şehit oldular veya gazi kaldılar.
bir ami vatandaş da, evliya da, inanan da, inanmayan da felakete maruz kalabilir, yaralanabilir, veya ölebilir.
eğer bir ayrım olsa, inanmayan mı kalır.
Allahın yasakladığı birşeye kim hangi cesaretle yanaşır
imtihan sırrıdır bu ölüm inanan inanmayan iyi kötü ayırt etmez.
hem öyle olsa
kömür yürekli biri ile elmas kıymetinde bir insan nasıl birbirinden ayrılır...
.............

birkaç kelime eklemek gerekirse;

evet Allah adildir.
ödeşmek için ahireti beklemek gerekebilir. orada herkes hak ettiğini görecektir.
burası ise sadece bir sınav salonu değil midir?

Related Posts with Thumbnails