Namus Festivali!!

3 Aralık 2008
çok namusluyuz.. hele bazı kadınlarımız var ki heykelleri dikilsin,meydanlara konulsun istiyorum.. hani ben bir ara koşuyor gibi yapıyorda yürüyordum ya :P bu aktiviteme yine başladım.. hava çok güzel,parkur oldukça kalabalık.. koşu alanında, belediyelerin hani artık heryere kondurdukları spor aletleri var ya,onlardan da var..

spor aletlerinde iki kadın çalışıyor,bütün aletler dolu.. kullanmak isteyen diğer insanlarda sıra bekliyor.. kadınlar karşılıklı bacakların açılıp kapanmasıyla bacak kaslarını harekete geçiren aleti kullanıyorlar.. birisi örtülü diğer açık bu iki bayan etrafa kaygı dolu gözlerle bakıyorlar.. nihayet birisi patlıyor,hepimiz öyle bakakalıyoruz:

"adam,adammm!!!! biraz uzaklaş,bizi izliyorsun,git ötede spor yap,burada oramıza buramıza bakıyorsun !!!!"

ona bakıldığını iddia eden kadın yaklaşık 135 kilo! adam da kadının yaşlarında gayet efendi,kendi çapında takılıyor,kimse umrunda değil.. adam cevap vermiyor,kadın susmuyor..

"cıks cıks,ne hale geldik,şurada rahatça hareket edemiyoruz,hala bakıyorsun be adam ,gitsene burada bu kadar kadınız,genç kızlar var! namusumuz var bizim!!!

adam nihayet cevap veriyor: "eşim koşuyor onu bekliyorum,bir taraftan aletleri kullanırım diye bekliyorum"diyor ,"yanlış anladınız galiba" diyor.. ben size dikkat etmedim bile..kızarıyor,mahçup oluyor..bizlere bakıyor,ama gitmiyor..

namuslu kadın hala söyleniyor,sinirlerim öyle çok bozuldu ki duramıyorum,ortamda en genç olan benim.. adama destek çıkmak istiyorum.. kadın bana" sen onun avukatı mısın" "sen mutlu oluyorsun galiba bakılmasından" diyor.. ben orada artık mantığımı kenara bırakıyorum.. kendi namusunu koruyan kadın bana da hakaret ediyor,sen mutlu oluyorsun diyerek.. kendince beni rencide ediyor.. ben namusumu koruyamıyorum ona göre.. namussuz oluyorum böylece..

sonrasını yazmak istemiyorum,pek şık söylemler geçmiyor aramızda.. adam bana teşekkür ediyor "bir daha gelmeyeceğim,sadece karım gelsin,ben 30 yıllık öğretmenim,herkes kızını-oğlunu bize emanet eder,inanamıyorum bu yaşadığıma" diyor.. eşi geliyor,olanları eşine anlatıyor,kadın gülüyor.. "evet bakıyorum deseydin keşke kadın ondan mutlu olacaktı muhtemelen diyor,keşke herkes senin kadar namuslu olsa "diyor eşine minnetle bakıyor..

namuslarına leke geliyor diye uluorta hiç tanımadıkları bir adama sapık damgası vuran bu kadınlar.. öğlen gittikleri günde karşı komşunun kızı hakkında "yakında o.. olacak erkeklerle geziyor " diye dedikodu yaparlar..


o yüzden namus,iffet denildiğinde benim aklıma temiz değerler değil.. hep böyle insanlar gelir.. sadece kadınlar değil elbette,erkek versiyonları da mevcut bunların.. kahvehane de gelen geçen kadına kıza salyalarıyla bakanlar,okuldan erkek arkadaşıyla yürüyüp gelen kızlarını öldüresiye döverler.. sen benim namusuma leke mi getireceksin diye..?


bugün iğrendim tüm bu değerlerden.. hep yaşadığım olayı düşündüm..adam diyelim ki sapık,biz neden farketmedik? bize neden sapıklık yapmadı,neden o namus timsali iki kadını seçti,bizim gibi namussuzlar varken? baka baka o kadınlara mı bakıyor tahrik olmak için? bu kadın kendini neden böylesine cinsel tema olarak görüyor,toplumda tek varlığını cinsel kimliği olarak görüyor?

bize bunları kim öğretiyor..?

namusumuzu kim,kimler,nasıl,niye koruyor?


nasıl güzel bir şarkıdır bu..

40 yorum:

rebelon dedi ki...

namustan bahsedenler genelde yarası olup gocunan kısım oluyo genelde.herksein kafasında oluşturduğu bi namus kavramı var ama ne işe yarıyo daha ben çözemedim.en namuslu insan beynini kirletmeyendir bence.benim namusum da bu.

Unknown dedi ki...

beyinsiz salak madem izlenmekten hoşlanmıyor ulu orta ortaya konan o aletleri kullanmasın o da gitsin bi fitness klübüne! dangalak!

Sagır Kedi dedi ki...

Ay bu gibi kadınlar kendilerini ne sanıyor!!!Namusmuş bir şey diyeyim Taksimde barlarda hayatı yaşayan eğelenen kızlar o kocakarılardan 10 kat daha namuslu bana göre:))) 135 kiloymuş da kendisine bakılırmış ah ben orada olcaktım da oyy oyy:))Sen gene de doğru olanı yapmışsın.O kadınlar köyden gelme:)))

osuruktanteyyare dedi ki...

valla daha yazının başında namus şarkısını mırıldanmaya başlamıştım. Sona koymuşsun şarkıyı başarılı seçim (:
135 kilo teyzeninde kendini fasülye gibi nimetten sayması şaşılacak durum, bi önceki konudaki yakışıklı olduğunu idda eden sanal alem insanları gibi
kendimize objektif bakamıyoruz sanırım
o namussuz damgası yiyen amcayada çok acıdım yazık öretmenmiş
bu tip canını dişine takıp insanlara faydalı olabilmek için çalışan insanları en çok üzebilecek şey namussuz damgası yemek olsa gerek
yaprak dökümünün ali rıza beyini getirdi aklıma

Pilli-Cadi dedi ki...

benim deli oldugum nokta bu ya "namus" lafi duyunca ortalikta bana geliyorlar kalabalik kalabalik.
neyin namusu kimin namusu lan? kim cikarmis bunu hangi namussuz(!)?
ben namus diye birseyin olduguna inanmiyorum, ki zaten türkiye'de genelde namus diyince bekaret gelir akla, bunu ima eder bunu anlarlar "namus" kelimesinden. bu da benim en nefret ettigim konudur. birinin bekaretinden digerine ne? evet bence bunun dini boyutlari var ama namusla, kültürle en ufak bir sekilde bagdastirilamaz birsey.
simdi adam bakmasa teyze cok mu namuslu? ee peki hadi bakti diyelim namussuz mu olacak bu teyze?

deli oluyorum bu tiplere ya deli.

miracsaral dedi ki...

135 kilomu ?. Vay be..

Ya namus en başta özsaygı ile başlar. Bu kadında bence o yok, o yüzden sallamaya değmez..

Bukle dedi ki...

namus kafayı örtmeyle de olmuyor, etrafa çemkirmekle de..

gerçi kadının çok şişman olması bakılmayacağı anlamına gelmez, sapık olan zaten ince zayıf ayrımı yapmaz ama burda yaşanan olay, kadının kendini birşey sanması. sanki sırf kadın olduğu için arzulanmak zorunda.. yok böyle bişey.

benim asıl kızdığım olay sana hakaret etmesi oldu. insanlar hiç tanımadıkları kişileri gayet rahatça aşağılayabilir oldular ne kadar yazık. ben olsam kendime hakim olamayabilirdim orada. sende ne dediysen iyi demişsin boşver.

Arzu Breda dedi ki...

Şimdi, o kadının hangi amaçla o adama çattığı hakkında yorum yapmak güç. Ama, yapılabilecek en iyi yorumu, adamın eşi yapmış.

Kendisine bakılmadığı ve bakılacak halde olmadığını da bildiği için kahrediyor. O adama verdiği tepki, aslında kocasına vermek istediği tepkinin dışa vurumu.

Camilla dedi ki...

al işte, sen yine iyi dayanmışsın prenses. ben orda cıngar cıkarırdım olay karakolda biterdi allahm ya ne insanlar war.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@rebelon:kesinlikle haklısın.. birisi herhangi bir konuda gereğinden fazla hassassa şüphe duyuyorum ben o kişiden..

@çileklisüt: yazmadığım kısımda aynen senin tepkini verdim ama kadınlar bunu anlayabilecek kapasitede değildi..

@sağırkedi:wuuoow taksimde ki barları bende severim yahu :)

aslında tartışılabilecek olsa tartışırdım belki ama şu var sokak kadınlarının tartışmasına dönecekti..

@osuruktanteyyare:gelişi güzel ona buna b.k atabiliyoruz,kendimizde dünyanın en muhteşem insanıyız.. bunu bize kim inandırdı bilmiyorum..kadın kendini tahrik edebiletsi yüksek biri sanıyordur ve komikti..

DeliRapunzel dedi ki...

aklı başında bir kadın olsa zaten eğer gerçekten öyle pis bir bakış hissediyorsa üzerinde bunu üzerine alıpta adamın dikkatini tamamiyle üzerine çekmez kaldı ki adam bunun çemkirmesine bile cevap vermeyecek kadar kendinden emin... Arzu Breda'nın yorumuna katılıyorum, tamamen bastırılmış kadınlık egosunun dışa vurumu...yazık..

Adsız dedi ki...

madem o kadar namusuna düşkün cıkmasın evden bu kadar basit. madem ortalıkta kendini seks objesi gibi görüo erkeklerin bulunabileceğini dşünüp otursun kıcının üstüne. madem kendine özgüveni bukdar sıfır ve sürekli izlendğini düşünüo taşınsın dağevine.

pRncfRn dedi ki...

Ya yemin ediyorum aptal bunlar Prenses ya, gerizekalı mahluklar.

Bana da yapıyorlar bazen, yani otobüste bigün o kadar sıkış tıkış ki artık bayılacam kadın bağırmaya başladı 'aay sapık, elledi oramı buramı'. Lan n'ooluo dedim bakıyorum kim elledi diye, bana doğru çemkiriyor kapalı kadın. Abi tutup da 'lan kokuşmuş karı, eşcinselim ben, on bin tane şeyim olsa bi tanesini sana sokmam ne yırtıon amını?' diyemiyorsun ama acaip sinirlenmiştim ve bayağı kavga ettim orada! Gerizekalılar.

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

rebelounun dediği gibi evet..her kimki namustan durmadan bahsediyorsa emin oldun bi pisliği vardır mutlaka..gerçi 135 kiloluk teyzeyi de yadırgamamak lazım bi yerde..ne de olsa çoğunluğunu namusun bacak arasında olduğunu savunan insanların oluşturduğu bi toplumda yetişmiştir...

Böcek dedi ki...

Bu teyzelerden mahallelerde ve apartmanlarda bolca bulunur..kendilerini bulundukları muhitin namus bekçisi olarak ilan ederler ve bu ulvi(!)görevi kendilerine bir nimet bilip sürdürürler..
okul arkadaşın seni eve bıraktığı akşamın ertesi günü de tüm mahallede ve okulda adın çok o..spuya çıkmıştr bile senin haberin olmadan:D
sanırım bir nevi konpleks gibi bişi üfürüğüm prensesim :P

ella dedi ki...

namus anlayışı çok garip bir milletiz vesselam. ortalığı hortumlayıp, banka boşaltanlara bir şey denmez, namus hep iki bacak arasında aranır nedense.

Robin Goodfellow dedi ki...

namus namus diye ahkam kesenler iki yüzlülükten ölecekler neredeyse,nice namuslu kız var ki namusu bacak arasında sanıp orasını burasını diktiren,orayı kullanmayıp başka yollardan ilişkiye girip namuslarını (!) kirletmeyen.şekilcilikten,iki yüzlülükten samimiyetsizlikten öleceğiz.Kızı büyüyünce dayısının amcasının oğluyla aynı mekanda tutmayıp ayrı oturtan,gerekçe olarak ta nikah düşer haram diyen zihniyetler var.Bana o gözle bakan akrabam namuslu oluyor ama ben yanında oturunca namussuz bilmem ne oluyorum.Pislik dolu içlerine bir de Allah'ı alet etmiyorlar mı ölüyorum.

Primarima dedi ki...

Valla o aletleri siz eşofmanını giymiş spor yapmak adabını bilen insanların kullandığını gördünüzmü.Ben bu aletlerden ölesiye nefret ediyorum.Nerde bunlardan görsem üzerinde spordan gayrı herşeye benzeyen hareketler yapan kadınlar görüyorum.Yapıyo ama nasıl yapıyor giymiş yerlere kadar pardesü kapamış o kafasını sımsıkı ama gelmiş parkın göbeğine haldır huldur sallanıyor.Be kadın adam seni neden izlesin izlenecek neler var neler?İstedikden sonraaaa.

babegazelle dedi ki...

bilirim o teyzeleri biizm burda da var o parklardan annemle ben de bi ara takılıoduk resmen gün yapıolar orda yaa çoluklarını çocuklarını oyalamak için kullanıolar aletleri ki spor kültürünün s si olmayantipler,hareketleri yanlış yapıp muhtemelen akşamına da tutuluyolardır.Ama yazık onnara da küçükten itibaren erkek herşeyinden tahrik oluyo heryerini kapa mantığıyla yetiştirirsen bi insanı 130 kiloyla bile kendini seks objesi sanıo işte,komik

Üfürükten Prenses dedi ki...

@cadıcım:evet türkiye'de namus kadının yaşadığı cinsel ilişki.. hırsızlık yapmak,haram yemek,yalan söylemek ahlaksız düşünmek bunlar namussuzluk değil.. namus kadının içinde gizli türkiye'de..

@hiçkimse: 135 kilo farazi bir rakam..bu rakamdan fazla da olabilir eksikte.. benim vurgulamak istediğim.. kadının cinsel cazibeye sahip olmadığı ama kendini cinsel obje görmesi.. ayrıca haklısın..

@bukle:bana hakaret etmesi gerçekten inanılmazdı.. saniyeler içinde namussuz oldum.. öyle ince bir çizgi ki kadının iki cümlesine bağlı namusum..

@arzu breda:evet psikolojik açıdan bakıldığında durum galiba böyle.. kendine olmayan güvenini bu şekilde tatmin ediyor.. bazı kızlar vardır sizin de böyle arkadaşlarınız olmuştur.. bütün erkekler ban yiyecek gibi bakıyor diyerek bundan haz alırlar ama eleştirir gibi dururlar..

@camilla:aslında eve gelip düşündüğümde.. cidden çok sakin davrandığımı düşündüm.. sabahtı salaktım biras belki ondan.. belki de o saatte hiç böyle birşeyin başıma geleceğinden habersiz olmamdan..

@kuzum:kesinlikle haklısın.. ben onun kadar paranoyak olsam evden çıkmam bütün erkekler beni arzulayacak diye.. ama mesele bu değil amaç kadının o adamı rencide ederek namuslu pozuna giremesi..

Üfürükten Prenses dedi ki...

herkese tek tek yorum yazdım.. blogger bugün bana bütün adiliklerini yapıyor..
yolladıklarımı kaydetmemiş..
mause ısırıyorum ya..!!


arkadaşlar gerçekten oldukça yaralıymışız hepimiz bu konuda.. bizim gibi düşünenler çoğaldıkça,biz bu mantıkta insanlar yetiştirdikçe sanırım gittikçe toparlanacağız.. herkese düşüncelerini beyan ettikleri için tek tek teşekkür ediyorum..

sinirden çatlamak üzereyim,nefret bloggerrr!!!
o kadar yazdım ya!!!

Adsız dedi ki...

benzer şey benim de başıma geldi. kalabalık bir minibüste inenlere yer vermeye çalışırken çantam 45 kg lık bir gerizekalıya değmiş. adam tiz sesiyle bağıra bağıra 'bayan geriye çekilirmisiniz, pastırma olduk burda' demez mi? başta üstüme alınmadım ama benden başka hanımefendi yok çevresinde(yanındaki çirkinötesi sevgilisi dışında). nasıl sinir oldum anlatamam.şaşkınlıktan fazla birşey de diyemedim o an. kız arkadaşına bir mesaj vermeye çalıştığı kesin de başka şekilde yapsa.
tövbe Allah a da, o tipte biri de bana tacizci muamelesi yaptı ya, herşey mümkün diyorum

pRncfRn dedi ki...

bana yazmamış böjhühüühüh

Üfürükten Prenses dedi ki...

ya varya eşşek kadar ,tam sayfa yazdım herkese tek tek içimi döktüm..
gitmedi gitmemiş..
hala küfür ediyorum yaa
böjhüüühghhhii :)

siminya dedi ki...

anaaa benim yorumumu sildin mi cadı ?

Üfürükten Prenses dedi ki...

siminya yorum gelmedi ki senden??
gelse neden yayınlamayayım şekerim..
blogger sana da mı adilik yaptı??

Zeugma dedi ki...

Ben de yazdıklarını okurken mausu ısırasım geldi..
O kadına senden başka müdahele eden olmamıştır,eminim..Bizim halkımız koyun gibidir,ses çıkarmazlar genelde. En büyük haksızlıkları mal gibi seyretmeyi,belki de gizli bir zevk almayı çok severler.
Yerinde olsam ben de asla ve kat'a duramaz kadına hakaret bile ederdim.Çünkü çok hak etmiş.
Bu tür kadınlar aralarında gün yapıp,koca ağızlarına salyalar akarak hem pasta börek sokuştururlar hem de herkesin namusu iftiralar atarak dillerindedir.Bir-iki kere tesadüf ettim, hayattan iğrendirdiler beni :SS
Eline gönlüne sağlık canım.
Çok güzel aktarmışsın bu iğrenç olayı.
Sevgiler

tuba dedi ki...

harem selamlık yerler var halbuki, oralarda takılsın bu namus delisi kadıncıklar :P millete açık yerde spor yapıp ''ay erkekler bakıyor, bakmasın!'' demek az salaklı değil yani.

MELİS dedi ki...

merhaba iadei ziyaretinize geldim,güzel yorumunuz için teşekkür ederim. o ''namuslu''kadının bilinç
altında kim bilir neler yatıyor?
belki doyasıya seyredilmek istiyor,
belki de ölesiye seyredilmek:-)
sevgilerimle

foodbynil dedi ki...

çok yerinde bir yazı olmuş.Helal sana kız:)Madem çok namuslusun çıkma dışarı otur evinde demi?Ah ben o beyefendi adam kişisinin yerinde olacaktım neler derdim.Namuslu adam kişisine ve bunu güzel anlattığın için prensese hürmetler=)

MyBiber dedi ki...

İnan ben de çok şahit oluyorum bu tip insanlara... Sanırım farklı sorunları var ve bu şekilde ortaya çıkartıyorlar. Başkalarını karalamak, yargılamak ve haksız yere suçlamak kim bilir belki o an için hafiflemelerine sebep oluyordur. O an için... Geçtiği zaman başka bir yerde, başka bir konuyla alakalı olarak gene aynı şeyi yapıyor olabilirler. Ne diyeyim? Allah uzak tutsun böyle insanlardan...

DAMACAN dedi ki...

kıız prensesss ayol ben de yapmak istiyorum kız orda cimnastiik
ama hepsi kadın hepsi kadın ayol hiç erkek yok ki baksınnar bunlar mal mı ne ayhh gelsinler de barıma erkek görrsün onlarrr her gece başkaa

Arda dedi ki...

senin gibi bu değerlerden iğrendiğimi falan açıklamiycam,sana hak veriyorum. mantığımı bir kenara bırakıp "o adamın yerinde olsa ne yapardın?" sorusuna cevap veriyorum;
saçını~başını yolardım.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Fesat ve hainlik dolu ama masumum diye geçinen insanlar var ya ben anlattıklarını bu kategoriye koyuyorum, akılları fikirleri herkesin kötü kendilerinin iyi olduğunda. Gözünün içine bile doğru dürüst bakamazlar. sen destek olmakla üzerine düşeni yapmışsın bence, hiç aldırma dediklerine de adamcağıza üzüldüm.
Bir aklıma benim yaşadığım bir olay geldi onu anlatayım. Çok büyük markalardan birisinin anadoludaki mağazası, adını da vereyim anlamlı olsun. M&S kabinde deneme yapıyorum birden aradaki konuşmalara gidiyor aklım , kadının teki burası kadınlar için değişim yeri beyfendi çıkın buradan diyor ki öyle bir şey yok kendi uydurması, sanki dışarda değiştirecek üstünü, diğeri ise eşi ise uzatan gelmiş alışverişe ve eşinin fikrini almak istiyor ki bu da çok normal adamcağız kabin boşluğunda bekliyor eşinin kıyafet değişimlerini, hiç rahatsız olacak bir durum değil. Bu olayın ardından çok uzun süre geçti ama hatırladığım benim de adam ve eşine destek olarak uzun bir tartışmaya girdiğimizdi. Tüm gün kızgınlığım geçmemişti. Namuslu erkek olmak da zor valla bu memlekette

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Millet tümden kafayı yemiş. Kadın kendini nimetten sanmış biraz. ortalık yerde "spor" yapma o zaman kardeşim bacaklarını ayıra ayıra. Herkes de çok meraklıydı sanki sana şişko. Prenses valla kadına ne dediysen hepsini haketmiş. Şöyle güzelce bir boşaltsaydın içindekileri...

stickman dedi ki...

adamm! adamm! puahauah. çıkışmaya bak. adamın yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki. ve aynen şunu derdim.

kadınn! kadıın! sana bakmamam mümkün mü? 135 kilosun. nere baksam seni görüyorum zaten.
ben belediyeden geliyorum, aletler dayamıyomuş seni, taşımıyomuş. belediye senin için özel çelik konsikürtasyon bilmemnelerle güçlendirilmiş extra süper aletler yaptı, vinç bekliyo, seni oraya götürecez.

müthiş anlatmışın üfürükten prenses, olay anında ordaymışım gibi hissettim. bi ara müdahale edesim geldi. evet, o kadına müdahale etmek istiyorum, bu benim hakkım :p

Kayhanoviç dedi ki...

haha namus denildide bende anlatayım. Ucak yeni inmişti. Yolcuları almaya gelen otobüsümsü sey yanasmış bizde binmiştik. Tutacak yer bulamadım. Orta direk saban misali bir direğe tutundum. Hatun'un biri o sıra direkde olan elimi tutdu! deim noluyor ya... şaşırdım. Herhalde dedim yanlıslıkla yaptı. Bunları düşünürken eli halen elimin üzerinde. Neyse cektim elimi baska yerden tutdum. Bu sefer o bir daha tutdu. Ahaa dedim taciz (: yok yok dedim yanında sevgilisi var. İmkansız gerizekalı galiba dedim... Bir daha cektim. Bu sefer direkten tutmuyorum. Tam orta direk şaban oldum. Hatun bu sefer basparmağı ve işaret parmağıyla geldi elimi tutdu(: Haaaaa dedim şaka gibi. sevgilisi durumu farketti. Gel gelelim o bozuntuya hiç vermiyor. Elimi cektim. Yanımda bulunan kuzene durumu anlattım. gülerek. Güldüğüme ayar olan sevgilisi ters bir bakıs attı.
Tabi bu olay konumuzun dısında.
O hanım teyze' ye gelecek olursak. Asansör' de bile kilo sınırı var. Yazık günah değil mi? O aletlere... Hem hangi erkek bir filin peşinde koşar. Mantık olarak adam sapık olsa aralarında en genci sen olduğuna göre sana bakması lazım :P

tnctrkcell dedi ki...

prensesliği ufurukten olmayan arkadaşım,güzel döktürmüşssün de bu kadar sinirlenmene anlam veremedim. Bu olay çok sıradan yani güzel yurdumun kendini güzel zanneden insanları işte.Sen ne kadar yırtınırsan yırtın, birileri namus bekçisi ,birileri ahkam kralı,birileri dengesiz,birileri kro,birileri artist,biirleri..birileri...

Mirat Can Bayrak dedi ki...

Namus denilen kavramın garip insanların elinde garip şekillere girdiğini kabul ediyorum fakat namus demek hak edilmemiş paraya el uzatmamak, yalan söylememek, başkasının karısına/adamına bakmamak gibi kurumakta olan güzel duyguları da içeriyor "LANET OLSUN NAMUS" deyip oraya o ilistrasyonu koymasan daha güzel olurdu bence (birkaç yazını okudum bu ayrıma varabilecek kadar zekisin :) )

Üfürükten Prenses dedi ki...

mirat:yorumunun sadece"zekisin "kısmını okumuş var sayıyor,teşekkür ediyorum :)

aslında namusa adı altında yüklenen değerlere lanet olsun diyorum galiba..

Related Posts with Thumbnails