Dizi Dizi İnciyiz Manyaklıkta Birinciyiz..

26 Aralık 2008
"televizyon seyretmiyorum,dizi asla izlemiyorum,izleyenlerin aptal olduğunu düşünüyorum,cıks cıks bu ülkenin sosyo-kültürel seviyesi içler acısı ben ingiliz kraliyet ailesinin sol skrotumundan geldim televizyon izleyen kitleye acıyorum.."

var değil mi bu arkadaşlar..? şimdi bu yazının üstüne de yine "bak ben vallahi izlemiyorum o aptal dizileri vaktim yok zaten,televizyon izlersem de discovery channel'de aslanların çiftleşmesi izliyorum" diyecek..

bir de bunu söyleyen adam cnbc dizilerine tapar,onlar başkadır,türk değiller ya,ondan karizmatik! komik dahi olmayan o buzz esprileri olan 20dakikalık sahte gülme efekleri olan dizileri ağzı açık izler,avrupa yakası'na gelince.. "ayy burhan ne sığ bir karakter,buna gülen zihniyete tüküreyim "diye hayıflanır..

kim ne kadar izlemiyorum derse desin,izliyor.. biliyorum o çok kıymetli ab grubu göbeğini kaşıyan gecekondu kitlesi olmuyorsa,bu çok entel-dantel geçinen kitle oluyor.. ölçüm merkezi göre ab grubuna giriyorum galiba ve dizi izliyorum.. hatta internetten soğuma günlerimin geldiği şu günlerde bolca izliyorum.. yapacak birşey yok,benim yok en azından.. yani millet her gece arkadaş toplantılarında,partilerde,gece gezmelerinde falan takılıyor galiba,benim öyle bir hayatım yok maalesef.. klasik türk eğlencesi televizyon..

türk halkı dizi izliyormuş.. sonra dizideki hayatlara özeniyormuş,gençlik etkileniyormuş,ahlaksız oluyormuş vs vs.. bu gece yaklaşık 2 aydır ilk kez aşk_ı memnu'yu izledim .. az sonra gidip yalı sahibi iki çocuğu olan bir adamı ayartacağım,sonra onunla evlenip tüm varlığa çörekleneceğim .. bihter'de 25 yaşında ya,ben 25 yaşındayım, onu örnek alacağım.. idolüm , dizi izliyorum ya etkisinde kalacağım,adımı da bihter diye değiştireceğim..


kesinlikle takip ettiğim tek bir dizi var.. onu da bir şekilde izleyemeyesem bile netten vs izliyorum.. zira yıllardır izliyorum,bu beni sosyo-kültürel olarak aşağıya çekecekse bile evet ben herhafta burhan'a gülüyorum..

dizi izliyoruz.. izliyoruz unutuyoruz,tüketiyoruz.. yenisi çıkıyor yine izliyoruz.. sıkılıyoruz,yenisi çıkıyor yine izliyoruz.. ne var yani biz hala gelişmekte olan(!) üçüncü dünya ülkesiyiz.. televizyonu seviyoruz.. daha iyi bir fikri olan varsa bekliyoruz..
not:bu yazı zat_ı muhterem'in beni dizi izliyorum diye eleştirmesine ithafen yazılmıştır..

32 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

fotosunu da koymuşsun noldu bu geceki aşkı memnu da biri bana söylesin yauf:)

Primarima dedi ki...

Ben izlemiyorum Burhanı çünkü o saatde yaprak dökümü oluyor dermişiiiim:)
İzliyoruz tabiki, etkilenenlermi varmış?nesinden etkileniyorlarmış birde onu söylesinler bari...

cündebaz dedi ki...

ama bi friends'ti howimetyourmother'dı denenir be.ha burhan eniştemizi de severiz ama mevzubahis diziler de öyle yirmi dklık soğuk duş etkili diziler değillerdir.benim nacizane fikrim.
e bi denesen diyorum (:

Sycorox dedi ki...

Valla türk dizilerindeki mantık hataları,saçmalıklar yüzünden izliyorum,eğleniyorum ya hakkaten:)
Bu arada Avrupa Yakası her dönem bi çok güldürüyo,sonra bayıyo sonra tekrar topluyo:)
Ama Cnbc-e dizilerinide severim yaf:)Gilmore Girl'süm vardı bitti ya öhöhö:(
Dizikolikmiyim ee kem küm belki:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@godsyndorme:cidden izliyor musun? geyik mi yapıyorsun kandırma beni :P

@primarima: yaprak dökümü daralttı beni iyice.. bazen ikisini birden izliyorum.. duygusal iniş çıkışlar yaşıyorum ,manyak oluyorum..:P

@juninhoo: piki hemen izleyeceğim.. sana güveniyorum :)

babegazelle dedi ki...

ben de gayet izliom walla,eleştirdiğim ne bu lan dediğim annemi bile izliom napim yaa meraaak :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

@sycorox:bak cnbc grubu düşüyor tek tek :P

@babe: şekerim ben onu da bayadır izlemiyordum,yani düşün o velet daha lise fingideşemleri yaşıyordu,şimdi bebe peydahalamış evlendi bu bölümde,oraya kadar izledim sonra ne oldu bilmiyorum?ne oldu ? uçak falan mı düştü balayına gidiyorlardı ya?

Godsyndrome dedi ki...

valla nasıl olduğunu bende bilmiyorum ama tüm türk dizileri,cnbc,e2 dizileri hepsinden bişekilde haberdarım onu izlemem bunu izlemem demiyorum. Bilmediğim iki dizi asi ve ufacık tepecik kızlar mı ne öyle bişey:) dalga geçmiyorum yani:):)

Boskafa dedi ki...

ya ben dizi izliyorum mesala her türk dizisini izlemiyorum.Gerçekten emek harcanmış dizileri izliyorum...Avrupa yakası,yaprak dökümü ve yol arkadaşım güzel yapımlar...Hem senaryo hemde işe verilen emek olarak...Ama bi akasya durağı izlemiyorum...Bunun yanı sıra her yabancı yapımıda izlemiyorum...Çok severek izlediğim bi the tudors ve the closer var mesela...Bence türk dizilerini izlemiyorum diyen arkadaşlar gerçekten kötü yapımları izliyorlar...

Jahrein dedi ki...

ya pff... ne diyim şinci? ben türkiye'de yaşarken de çok izlemezdim şimdi de türk dizisi izlemiyorum... bi tek asmalı konak vardı hayran hayran izlediğim. severdim harbiden... ondan sonra da pek bi diziye takılmadım. avrupa yakasından da ciddi ciddi nefret ederim. ablam şahidimdir o izlerken salondan kaçardım :D ve evet galiba cnbc dizisi klasına giriyor lost ve heroes izliyorum düzenli olarak. onlara da dil kursundayken can sıkıntısından başlayıp bağımlısı oldum... dışla beni ühühüh

LoLLa dedi ki...

aşk- ı memun, binvir gece, yaprak dökümü, avrupa yakası :)
sinavlar bi bitsin hiç kalkmicam tv basindan :)

Jones dedi ki...

Genel anlamda katılmakla beraber CNBC-e izleyicilerine haksız bir yüklenme var diye düşünüyorum :)
Tamam CNBC-e izleyip otu b.ku eleştiren tipler var,yok değil;ama genelleme yapmak ne bileyim haksızlk geldi.
Ben mesela 2,5 yerli dizi izliyorum (Avrupa Yakası,Kavak Yelleri ve her zaman olmasa da genelde Elveda Rumeli).Ama CNBC-e dizilerinin çoğunu izliyorum.Bu benim tercihimdir,ben nasıl ki misal X diziyi izleyenlere "ay çok avamm nasıl izliyorlar" demem,ben de yabancı dizileri sevdiğim için entel dantel geçinen,komik dahi olmayan (ki bu da kişiye göre değişir) dizileri izleyen biri olarak sınıflandırılmamalıyım diye düşünüyorum.
Dediğim gibi tercihtir..Beni CNBC-e'de yayınlanan yabancı dizileri izliyorum diye eleştirmek,CNBC-e izleyip de Türk dizileri izleyeleri eleştirmek kadar haksız bir durum...bence...

Adsız dedi ki...

sana bir adet scrubs yaziyorum yavrum bak ondan sonra biseyin kalmiycak bi yazida okumustum burhan icin adam klostrofobiyi gayet muntazam soyleyebiliyor ama yawrumu soyleyemiyor yada x bi kelimeyi evet turk dizileri bana cok salakca geliyor ve cnbce dizilerine dibim dusuyor ama buda beni sadrazamin sol ta.agi yapmiyor he yokmuydu guzel diziler vardi elbet hatirla sevgili cemberimde gul oya filan ama artik eski diziler yok azizim:))

Güllerevurgunum dedi ki...

Efenim sienbisi-e ye laf ettirmem. Hem ingilizce bilgime hem de geyik kültürüme katkısı yadsınamaz bir kanaldır. M.S 1998 den beri izlerim. Sorun söyliyim hangi dizilerde ne olmuş :P

ayrıca ben kraliyet ailesinden gelen biri olarak türk dizilerinin sienbisi-e dizilerine yaklaşması için 10 (yazı ile: on) fırın ekmek yemeleri gerektiğine inanıyorum. Fermanım budur :P

türklerin dram yapmakta zayıflıkları beni öldürüyor. sadece komedi yapsın türkler bence. Dram yapacaz diye traji komik şeyler ortaya çıkıyor.mantık hatalarını bir saysam burdan fizana yol olur. Örnek veriyorum: Yaprak Dökümü.

hehehe iice polemik yaratacak şekilde yorum yaptım ama acı gerçekler :P

Ayrıca başta bizim ailenin hatun kişileri sonra tüm hatunları bu kalitesiz dizileri izlememeye davet ediyorum :)

foodbynil dedi ki...

Ferhundecim seni takdir ediyorum senden sonra patronumu ayartmaya karar verdim çok sevişiyoruz sayende yeni taktiklerini bekliyorum:) Bu ne laaa izliyoruz ama bizimde bi hayatımız var demi?Kendi hayatımızı yaşıyoruz valla bak.

Arzu Breda dedi ki...

Dizi izlemiyorum diyenlerim, çok azı doğru söylüyordur. Türk halkının tek eğlence kaynağı televizyon. Herkes partilere, klüp ve gazinolara gidebilecek durumda mı?

Yapacak başka şey yok, televizyon izlemekten gayri. Olduk hepimiz dizi tutkunu. Neyse ki, yabancı dizilerden kurtuldu halkımız. Kendi yaşamlarından kesitler sunan yerli dizileri izlemeleri bence daha iyi ve olumlu bir durum bence. Hiç olmazsa yerli yapımcılar kazansın.

41 kitchen dedi ki...

ya prenses o kadar güzel anlatmışsınki daha yazı bitmeden yorum penceresine tıklıyordum=)
1-cnbc özentisi beni de çıldırtıyor:D hani izleyin de bu kadar abartmayın yani. bi gossip girl izleyeyim dedim 5. bölümden öteye geçemedim...
2-bi de izleyip de ''ben izlemem'' diyen insanlar varki onlar pek fenadır.
3-zamanında bbgleri bilmem neleri de izlemiyorum diyip iciğini ciciğini bilenler vardı.
4- bi de kişi kendi izlemediği diziyi lanetli sayıyor ve izleyenler hakkında ileri geri konuşabiliyor...enteresan
5-bi dönem yaprak dökümünü izliyordum sonra gerildim izleye izleye bıraktım ama hala izleyen insanlara saygım var:D bi de sabırlarına hayranlığım
6-avrupa yakası gerçekten çok komik. o dizide gülmeyen varsa, tat alamayan varsa bence bi doktora görünmeli:D

efsa dedi ki...

aşkı memnu ve arada denk geldiğimce yaprak döümü, onun dışında e2 kanalındaki çoğu diziyi izliyorum ben.

Adsız dedi ki...

bende arada merakdan bakmıyor değilim hani :P

ella dedi ki...

dizi izliyorum vallahi, şimdi burda izlemiyorum diye atıp tutmayacağım. bazen diziler yüzünden akşam derslerini kaçırdığım bile oluyor ama ne yapayım. çekirdek gibiler başladınız mı bitene kadar bırakamıyorsunuz.

tuba dedi ki...

aaa deli gibi izliyorum kıız, yalan söylemem, özellikle avrupa yakası'nı. bi de aşk yakar'a takıldım son zamanlarda ama bu hafta vermedi vicdansız kanal d :P
kesinlikle hiç birini izlemiyorum çok bayağıı diye söylenen belli bi kesim var türkiye'de. sallama be genç arkadaşım, denk geldinmi ucundan köşesinden de olsa izliyorsun işte! :D utanacak ne varsa?

bi dost dedi ki...

ben de izliyorum bi çok diziyi. hatta bi ara, 1-2 sene önce falan haftada 10 civarında takip ettiğim dizi oluyordu.. akşamları yapacak başka bişey yok ki, izliyoruz mecburen ve memnunuz bu halimizden.

prenses, ben senin şu eleştirine katılmıyorum yalnız. dizilerden filmlerden etkileniliyor, diyenleri eleştirmişsin. ve, ay ben bihterden etkilendim hadi hemen gidip aynılarınıyapıyım!, demişsin. etkilenmek tabi ki böyle olmuyor. bu tarz dizilerden etkileniyor insanlar ama bunların inkişaf etmesi bir süreç gerektirir. ilk başta yadırganıyor bihterin yaptıkları, kimse hemen gidip aynılarını yapmayı aklından geçirmiyor fakat izleye izleye alışıyoruz ona artık ve aşk-ı memnu oluyor aşk-ı meşru.. Türk milletinin bir kaç yıl öncesiyle şimdiki halini de kıyaslarsak nelerin nasıl değiştiiğini açıkça görebiliriz zaten..

Vis-à-vis dedi ki...

benim heyecanla bekledigim bir dizim yok valla :) eskiden vardi ama artik olsa da olur olmasa da olur tadina benim icin..ama yemekteyiz programini her aksam agzim acik izliyorummm :) o yuzden katiliyorum prenses televizyon seviyoruzzzz.sacma sapan olsa da :)

ilerlemeyentakvim dedi ki...

bende severek takip ediyorum ama elveda rumelinin de hakkını yememek lazım kızçeler:))

Adsız dedi ki...

kurtlar vadisi, avrupa yakası-yaprak dökümü karışımını izlemeye çalışırım. diğerlerinden beni bağlayan olmadı.
cnbc-e dizilerine haksız yere yüklenmişsin prenses:)ben çok eğlenerek izlerdim yıllar boyunca. çoğu dizimizin kaynağı,klasik eserler ya da yabancı diziler.orjinali izlemek daha keyifli geliyor bana.

Üfürükten Prenses dedi ki...

@godsyndrome:ufacık tepecik kızlar ne yahu,çok merak ettim o diziyi ..?

@xenophilius:evet emek harcanmış yapımları takip ediyorsun. akasya durağı ise tam bir kabus,eve gelen misafirin oğlu izlemek istedi,aman aman..

@jahrein:seni dışlar mıyım hiç jahrein! avrupa yakasıyle derdin ne yahu,burhan gayfobini falan mı tetikliyoru ehi ehi :P

@lolla:ohhh takıl,o kadar çalışmadan sonra.. yalnız binbir geceye bende dayanamıyorum,o diziyi kaldıramıyor bünyem ..

@jones:bahsettiğim kişiler.. türk dizilerini izlemem beyin uyuşturuyor diyerek gidip cnbc dizileri izleyenlerdir.. beyin uyuşturuyorsa hepsi uyuşturur.. dizi izlemek aptallıksa hepsi öyledir..ötesi zaten sadece zevk.. yani cnbs dizilerini izleyenlerle değil derdim..

@kani: aha da kendini gossip girl diye bozmuş bir vaka!

@güllere vurgunum:cnbc'yi bende izliyorum.. mesele bu değil zaten..mesele dizi izlemeyi aptalca bulup ardından cnbc dizilerine bayılıyor olmak..

@perikızı: güzel bir yaklaşım olmuş :P

Üfürükten Prenses dedi ki...

@arzucum:son yıllarda iyice geliştirdiler kendilerini.. haklısın..

@htc:bende bütün maddelerine katılıyorum canım :)

@efsa: bu aralar bana biraz canın sıkkın gibi geliyorsun efsa? yanılıyor muyum ?

@nalan:herkes bakıyor herkes,bazıları çaktırmıyor hepsi bu!

@owl:çekirdek güzel benzetme olmuş :P

@t.u.b.a:o kesime gıcık oluyorum işte,o kesim gece gündüz kitap okuyor,açık oturum izliyor,bu toplantı senin bu davet benim geziyor. bi krocan biz varız gece gündüz dizi izliyoruz ülkenin düzeyini düşürüyoruzz..

@bi dost:bazı şeyleri meşrulaştırdığı aşikar.. ama uzun vadede..

@perhaps:hangi diziyi izliyordun merak ettim canım..

@ilerlemeyen takvim:orjinal bir dizi o,haklısın..ama izlemiyorum ben ..

@cansu:yahu cnbc dizilerine yüklenmedim,ayy bi anlatamadım kendini :)

@altuğ koç:canım ailemi de tek bölüm izledim yine geçen hafta,diziye bouğulduğum hafta.. çok güzelmiş haklısın..

efsa dedi ki...

:)) birbirinin içini uzakta da olsa okumayı bilen insanlar vardır prensesim, biz seninle hep öyle olacağız. Hislerimizle, samimiyetimizle ve arkadaşlığımızla. Yanılmıyorsun.

Pilli-Cadi dedi ki...

ben de gülüyorum burhan'a:)

prenses genelde o ilk basta yazdigin cümleyi diyenler biraz kompleksli kisiler oluyor.

benim de bir arkadasim var. böyle ailesi cok kati filan. kiz baska seylerden cikariyor bunun acisini ben cok kültürlüyüm olayina giriyor. ama olmuyor. kompleks yaptigi o kadar belli oluyor ki. bana sen dizi mi izliyorsun diyip yarim agizla gülüyor ama karakterleri de benden iyi taniyor:)

ben burhan'a gülüyorum ama eger ilginc birsey varsa o saatte genelde yaprak dökümünü izlerim eger sinavim yoksa ama bu aralar ikisini de sutladim yemekteyizi izliyorum ahahahha.:D bu nasil?
ayyyy yemekteyizi mi izliyorsun seni cahilll

Ukturk dedi ki...

Ben izlemiyorum harbiden dizi mizi.Bir kurtlar vadisi var baska izlemem.Zaten gerisine ayiracak vaktim de yok pek..

Ama ara ara Burhanıda izlerim.Internettende Cnbc-e dizilerini takip ederim bir de tvden degil:D

stickman dedi ki...

helal sana prensees yürü bea. inadına dizi izliyoruz ulan varmı. tamam binbir gece boyutunda değil, henüz o noktaya gelmedik, allah düşürmesin kimseyi :p ama izliyoruz kaaardeşim. mesela ben yeni bi dizi keşfettim canım ailemdi sanırım adı. atvde. hoşuma gitti. orda bi kız var. o da hoşuma gitmiş olabilir :p biz küçük ibonun dizisi küçük ibo'yu izleyerek büyümüş bir nesil olarak bu durumdaysak, dünyada hiç bişi bizi yıldıramaz, engelleyemez.

Pervane dedi ki...

dizi izlemek de bi nevi terapi bence, ipin ucu kaçmadıkça.
bi de gizli gizli izleyip bunu kompleks yapanları da anlamam yani, kardeşim ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. sonra numara yapma di mi.
ben izliyorum ama bazen sonra, keşke daha iyi bişey yapsaydım da diyorum.
benim dizi izleme alışkanlığım genelde 5 bölümde birini izlemek, özellikle türk dizilerinde çok işe yarıyor, zaten sakız kıvamında oldukları için, hemen anlıyorsunuz gelişmeleri, kaldığınız yerden devam gibi. o yüzden her diziden bişeyler bilebilirim sanırım.
cnbc-e de sıktı beni, ilk çıktığında başından kalkmazdım, dawson's creek'e bayılırdım. şimdikiler çok saçma ve ot gibi bence.

Related Posts with Thumbnails