Sinirlen(Me)

13 Aralık 2008
sinirli olmak durumu uzun süre özellikle de kızlar arasında hava atma unsuru olarak kullanıldı.. "ayy çok güzelim,çok tatlıyım ama sinirlendim mi yakar yıkarım,gözüm hiçbirşey görmez "denildi,sinirlenmek sanki pek matah herkesin aradığı veya tırstığı bir özellikmiş gibi..

ama benim ki farklıydı.. kendimi bildim bileli sinirliydim,ufakken hatırladığım tek şey isteklerim olmayınca ısırdığım oyuncaklardı,yamulturdum öyle ısırırdım yani..sinirliydim ama saldırgan değildim..sosyal hayatta keyifli ve kimseye zarar vermez bir tavrım vardı.. belki de bu sebeple uzun süre idare edebildim..beni asabi yapan gerçeklerin farkındaydım,onları hayatımdan çıkartmam mümkün değildi,bu sebeple böyle yaşamaya hatta kendimi eğitmeye çalıştım.. denedim,bir dönem başardım ama şimdi yine eski halime döndüm..

şu yazıyı sadece ve sadece şu an ki sinirimden kurtulmak üzere yazıyorum,çünkü yazmazsam ağlayacağım,ağlarsam kendime acıyacağım,kendime acırsam olayın içinden çıkamayacağım.. eğer hayatınızdaki insanları incitmeden yaşamak için kendinizden fedakarlık yaparak yaşayan bir gerizekalıysanız benim gibi ne demek istediğimi anlayacaksınız.. herşey yolunda gitsin,herkesin gönlüne göre olsun,hata yapmayayım,eksik olmasın,pürüz olmasın derken kafayı yedim..



sinir dediğimiz şey o beyinsiz tiky kızların hava attığı kadar sıradan bir şey değil,beyninizi ele geçiriyor,zorluyor,yoruyor,gittiğinde bomboş bir beyinle ve bu arada kırdığınız kimselerle ve en önemlisi kendinizle başbaşa kalıyorsunuz..

az önce zat_ı muhterem'i yaklaşık 586 kere aradım üstüne üstlük 15 tane mesaj attım,o anda öyle sinirliydim ki tekrar dirileceğini bilsem boğardım,son mesajı attım,huzura erdim.. şimdi sinirin bende kalan tortularıyla savaşıyor,çok sıkılıyor,kendi başıma idare etmeye çalışıyor ve neden böyle olduğumu eski halime döndüğümü çözmeye çalışıyorum..

bir rahatsızlık mı var yoksa ben kendi kendimimi bu hale getirdim bilemiyorum,dışardan bakıldığında pek renkli,umursamaz ve komik kişiliğim benimle başbaşa kaldığında tüm adiliklerini yapıyor bana..

kendisiyle başa çıkabilen biri var mı aranızda? kör noktalarını bilen onlara uğramadan yaşayan,bunu çözmüş biri.. ben gidip gelip kör noktalarıma,açık yaralarıma bulaşıyorum!!

32 yorum:

LoLa dedi ki...

suyun yüzüne çıkmaya çalıştıkça görünmez bir el dibe çekiyor insanı bazen, mücadele etmek boşuna herşey olacağına varıyor.
sonrasında olan insanın kendisine oluyor galiba insan en fazla acıyı kendisine çektiriyor
...

efsa dedi ki...

"eğer hayatınızdkai insanları incitmeden yaşamak için kendinizden fedakarlık yaparak yaşayan bir gerizekalıysanız benim gibi ne demek istediğimi anlayacaksınız"

şu olaya içilir işte. ne diyim ki canım ben sana, insanın kendisi de aynıysa

bi dost dedi ki...

ciddi ciddi benzdiğimizi düşünmeye başlıyorum. dışardan bakıldığında gamsız bile görünebilip, kendi kendine kalınca sinirden çıldıran bi insan demiştin değil mi? işte o benim..
fakat başkalarını incitmemek için kendi kendimi yemedim hiç.. bu konuda seni anlayamam.. salla gitsin, senden kıymetli mi diycem ama, huyun bu olduğu için sallayamayacaksın eminim..

"bir rahatsızlık mı var yoksa ben kendi kendimimi bu hale getirdim bilemiyorum" demişsin, eğer mümkünse yardım alman eminim süper olacaktır.. zira kıskançlık da bir huydur aslında ama psikologlarla bunu yenen insanlar tanıyorum.

dipnot: küçükken ben de, kuzenim turuncu ojesinden bana sürmedi diye, kardeşlerimin şortlarını makasla kesmiştim.. sonra kuzenim "gel süreyim" dediğinde çok utanmıştım, ama ortaya çıkana kadar birşey söylememiştim kimseye..

Üfürükten Prenses dedi ki...

@lola: bak yazıyı yazdım,gittim,geri geldim değişen bişey yok. hala sinirden çatlamak üzereyim..

dediğin gibi debelendikçe batıyorum sanki..

@efsa:sende bu gruptansın değil mi,biliyorum.. aramızda sessiz bir anlaşma var sanki,beni en azından anlıyor olduğunu bilmek güzel..

içmek,kusmak,unutmak istiyorum..!!

@bir dost: yardım derken profesyonel yardımdan bahsediyorsun değil mi? bilemiyorum,bu tip şeylere sıcak bakarım,ama yabancı biri sırf o konuda uzman diye beni anlayabilir mi bilmiyorum..?
dilerim hastayımdır,tedavisi de vardır grip gibi geçer..

bi dost dedi ki...

evet ondan bahsetmiştim.. denemekte fayda var diye düşünüyorum ben.. sen bilirsin tabi ki, umarım mutlu olursun, hayırlısı olsun..

Pilli-Cadi dedi ki...

üfürügüm ben bir sinirlenirim yakar yikarim ortaligi varyaaaaa öle böle degil yaneeee benim sinrimmm anladinmaaaaa cok pis ve deli sinirlenirim ben

tamam tamam kizma.
sinirlenme dicem belki önemli birsey vardir dicem ama kendimden biliyorum ki insan öyle bir anda böyle laflara uyuz oluyor o yüzden sinirlen!

bazi insanlar vardir prenses hata yapilsin istemezler. hataya tahammül edemezler. suyun bir türlü isinmamasi bile bir hatadir onlara göre. ben de onlardanim. senin onlardan olup olmadigini bilmiyorum ama sinirlenisin ayni bu duruma benziyor. neden herkes mükemmel degilllll diye bagirmak istiyorsundur belki de benim gibi.

bu durumu kontrol altina alman o kadar zorki. sinirliysen sinirlisindir ben de sosyal hayatta neseliyimdir ama en ufacik bir hata iplerim kopar.

Adsız dedi ki...

ilk 2 paragrafını okuyunca , kendimi görür gibi oldum.Nefret ediyorum sinirli olmakdan , tiky kızların trend lafı olsa da sanki asabi olmak hoş bir şey?Benim sinirim saman alevi gibi birde bir parlıyorum pir parlıyorum , bunun çöüzümü yok galiba enazından ben yenemiyorum bu huyumu :(

Witchie of Stars dedi ki...

Genellikle hep alttan alan ve empati kuran birisi olduğum için ufak şeylere sinirlensem de çabuk geçiyor ama inadıma inadıma gitti mi olaylar, uyardığım halde hassasiyetlerimi umursamadığı zaman insanlar veya işte her ne sebep ile olursa olsun eşiği aştığı zaman sinirim, gerçekten yıkıp döküyorum kırıp parçalıyorum ve inanamıyor kimse buna. Şimdiye kadar iki kere oldu bu ve ikincisinin ardından kendimden korkup bir doktora gittim, adam sakinleştirici falan verdi ama tedavi eden bişiy değildi bu. Psikologa gitmeyi denedim bi de ama ilk seans 45dk boyunca aralıksız bana hayatımı anlattırıp üstüne "durum çok ciddi, kediden korkuyorum desen 3 seansta çözeriz derdim ama bu durumda uzun süre birlikte çalışmamız gerek, kendini hazır hissettiğin zaman gel başlayalım" dedi, benim cinler yine tepeme çıktı tabii! Gelmişim işte kendimi hazır hissedip başlasana be kadın! Hem asabi hem aceleci olunca insan, hızlı çözümler bekliyor hayattan ama psikoloji denen şey pek hızlı düzelmiyor sanırım, hele ki karakterin köküne kazınmış bir parçası söz konusu ise.

Sözün özü canımcım, bilmiyorum çözümünü. Ben ancak uyarıyorum insanları bak benim hassasiyetlerim bunlardır sakın bu konularda benim canımı sıkma diye. İnanırlar da uyumlu davranırlarsa ne ala, yoksa çok korkunç oluyor içimdeki canavar çıktığı zaman. Ufaz zamanlarda da yaza yaza akıtıyorum, işe yarıyor epeyce. Sanki yazdıkça aklımda çıkıp kağıda geçiyor beynimi boşaltıyor, aklımı kurcalamaktan vaz geçiyor gibi...

Adsız dedi ki...

canım benim üfürüküm içimize atmamızdan kaynaklanıyor bu sinirlilik durumu kimse kendiyle başa cıkamaz kanımca...

Böcek dedi ki...

o gerizekalılardan biri de benim :PpP
idare idare bi yere kadar..onu üzmeyim derken sen kendi kendini çürütüyorsun içten içe:)
diğer kızlarda aynı şeyden şikayetci baksana ya:)
yok mu bunun bi çaresi yah:(

41 kitchen dedi ki...

Ben de yıllarımı bu uğurda tükettim prenses yaa=)) ama sonra bi gün uyandım, ayıldım ne dersen de işte. Kimsenin eline bişey kalmıyor sinirlenince, giden senden gidiyor hep.hele de söz konusu ilişkilerse sinirleneceğin zamanlar sadece içinden say. ve inan o durumda yapacağın bir sürü saçmalıktan kurtarıyor seni o sayılar. saatlerce tartışmanın, ard arda aramanın, onlarca mesajlar atmanın kim faydasını görmüşki bugüne kadar...Hayatını hiçbir zaman tek bir kişiye ve tek bir hedefe kilitleme derim ben, yıpranırsın. bazen oturup sessizce izlemek lazım olan biteni. bi tarafta kasırgalar koparken bi tarafta herşeyi bırakıp kitap okuyabilmelisin, tv izleyebilmelisin. Çünkü bu senin bir daha sahip olamayacağın hayatın ve çok değerli. Ukalalık olarak algılama nolur ama ben bu yöntemi denedim=) her zaman başarıyla sonuçlanmıyor ama bazen gerçekten işe yarıyor...

Adsız dedi ki...

ah be kanim
keskin sirke küpüne zarar ama içimzde ki o zehri akıtmadanda soğumuyor yürek hakedene hakkettiğini ver kır geç sen haksızlık etmessin bilirim ama sonrasında o vicdan azabı yokmu işte onuda göze almak gerek:(
kanim sana şu şarkıyı yolluyorum geçer geçer daha öncekiler gibi..

Primarima dedi ki...

Yok;kendi ile başa çıkamayanlardanım,siniri ile başa çıkamayanlardanım hatta yazında belirttiğin o gerizekalılardan biride benim canım.

Zeugma dedi ki...

Bak prensesim..
Madem istedin naçizane bir tavsiyede bulunayım sana:
En az 1 saat yürü..Mümkünse hergün.
Vaktim yok deme..Süpper geliyor.Mutluluk hormonlarını çalıştırdığı bilimsel olarak ispatlanmış zaten..
Ben yorgun ve sinir küpü olmuş vaziyette çıktığım yürüyüşten dinlenmiş ve çok mutlu dönüyorum.Sıradan bir yolda yürüdüğüm halde eve Paris'ten gelmiş kadar mutlu dönüyorum.
Lütfen inan buna ve uygula..
Değdiğini göreceksin..
Ah akrepler hep böyle..Haksızlığa gelemez,kendini yer bitirirler.Ben de yastık ısırdığımı biliyorum sinirden :))
Öptüm ve sevgilerimi gönderdim:))

Sycorox dedi ki...

Sinirini yaşayıp,içinden akıtıp gitmesini sağlıyacaksın esasen...
Serbest bırak duygularını...
Bunu söylemek kolay yapmak kolay değil belki ama,sonuçta en iyisi bu oluyor...

MyBiber dedi ki...

Her ne yaşıyorsan, öncelikli dileğim bir an önce atlatmandır... Prenses, hiçbir şey değişmiyor, sinirlenerek boş yere kendini yıpratma, kendine zarar verme diyeceğim ama biliyorum ki, bu elde değil. Geçip gittiğinde insan kendisine şaşırıyor, ben nasıl başa çıktım bu sinirle, nasıl kafayı sıyırmadan atlattım falan diye... Değişmeyeceğini kesinlikle bildiğin şeyler ve kişiler için lütfen kendini harap etme. De-ğiş-mi-yor-laaar. Sevgilerimle...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@bir dost:teşekkür ederim canım,sen yardımcı olmaya çalışıyorsun,hayırlısı olsun..

@cadım:bende mükemmel değilim ama inan mükemmel olmak adına ilişkilerde herşeyi yapmaya çalışıyorum..neden herkes mükemmel değil demiyorum belki ama neden herkes hassas değil,neden herkes yeteri kadar insan değil diye haykırmak istiyorum..

@nalan:sinirli olmanın trend olması gerçekten enteresan bu kızlar manyak olmalı :)

@witchie of stars: çok güzel anlatmışsın.. sanırım psikologlara soğuk bakmamın nedeni bu! kendi içimde çözmem gerek,üstelik 25 yaşıdnayım bazı sinirli haller belirli yaşlarda tolere edilebiliyor ama bu yaşlarda değil.. bilemiyorum belki de canımı sıkan herşeyi hayatımdan çıkartmam gerek..

tşk ederim desteğin için..

@kuzum:iyi ki içimize atmıyoruz,hasta oluruz valla!!

@böcek: sende mi onlardansın,grup kurucam :P sanırım çözümü yok biz böyle ruh hastası kızlar dönemi falanız galiba :P

@htc:ne ukalalığı,asla.. tam istediğim noktalara parmak basmışsın! içimde fırtınalar koparken gittim,annemin yeğenine ördüğü hırkayı örmeye çalıştım,sinirden öyle hızlı örmüşüm ki annem şok geçirdi :P
sonra gittim berbat bir film izledim,sonra makarna yaptım,sinirim biraz geçti :P

hedefi de salladım,umursamadım,şimdi dünya yansa umrumda değil!!

41 kitchen dedi ki...

Ne güzel olmuş öyleyse çok sevindim. bak bi söz yazacağım şimdi bunu bi yerlere mutlaka not et.
''insanin kendini berbat hissetmesi, mutlu olup olmadigina önem verecek kadar bos zamani olmasindan ileri gelir...''
Kendini boş bırakma eğer sinirli biriysen, mutlaka bişeylerşe uğraş. İnsanlar saçma bulsunlar ya da komik...Boşver. Böylece hem kendin için sakin ortamlar hazırlamış olacaksın hem de uğraştığın yerde yeteneklerini keşfedeceksin=)

RaMa dedi ki...

sende kendimi gördm yine (:
gerçi sen bilirsn benim sinir buhranlarımı kriz geçirdiğim anları ((:
bende bu yönümü törpüleyemeyenlerdenim o yüzden anlıyorum seni

kırmızılı dedi ki...

sinirlerime sahip çıkamıyorum.
keçilerime mukayet olamıyorumda.
ara sıra kaçıyolar.
ve ben o sinirle ne yaptığımı,ne söylediğimi sonradan düşününce vay be diyorum kendime.
sinirlenince sessizleşmeyi öğrenebilsek,büyürüz belki biraz.
oyuncaklarını parçalayan o çocuktan bi farkımız olur...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@kanim:kızım manyaksın sen ya,bu şarkıya ölüyorum bitiyorum ben ve yeminle bugün dinledim kaç kere!! ayy yok korkuyorum ben senden yaa!!! telepatiyi de aştın artık!!

@prima rima::S sende mi berbat grubumuzdasın,ne kadar kalabalıkmışız..

@zeugma:hay akrepliğimize ya :P ayy ne tutkulu manyak burçmuş ya :P
şaka bir yana tavsiyen için teşekkür ederim,bir dönem yürüyordum ve haklısın söylediğin etkiyi bırakıyordu,tekrar başlamak hem ruhum için hem bedenim için gerekli..

@sycorox:bıraktım aam bana zarar veriyor duygularım :(

@chaotic:teşekkür ederim,değişmiyorlar haklısın,ben debelendiğimle,yıprandığımla kalıyorum,üstünden birkaç zaman geçti şu an idrak ediyorum daha,tekrar teşekkürler..

@rama:bilirim canım,keşke geçirmesek ama :( belki büyürüz ne dersin?

@htc: kesinlikle haklısın.. bu kadar boş olmasam böyle şeyler için kendimi yıpratmazdım :(

Böcek dedi ki...

meğersem herkes böleymiş bea haberimiz yokmuş:PpP

babegazelle dedi ki...

üfücüm kesinlikle o bahsettiğin kör noktaları bilemek zor bişe çünkü bunlar tee doğumundan itibaren şekillenen şeyler,müdahale edebiliyosun ama sadece sınırlı şekilde bence...Yani benim için en azından öle,ama hep şunu diceksin ne yapıyosam kendime yapıyorum kafayı oyalamaya falan çalışcaksın öle durumlarda ben de çabuk parlarım çevremdekilere lütfen böle olduunda alınmayın ve bi süre beni rahat bırakın ben sakinleşir size dönerim derdim ben tedaviyi böle buldum,bi de bu çocuk seni niye böle kızdırıyo yaa üfffff :(

ella dedi ki...

bazen insanlara öyle çok değer veririzki hakedip etmediklerini düşünmek aklımıza bile gelmez. Sevgi böyle birşey mantığı yok ve ayarıda malesef. canımızı en çok yakanlar yine en sevdiklerimiz olur sonunda.

Sinirli Prenses dedi ki...

Al beni vur sana ,yada gel kendini vur bana :))
Gerizekalıyız biz geri :]

chocolate's lover dedi ki...

ben en yakınlarıma karşı çok asabiyim.mesela eşime karşı.manyakmıyım ne..

Paylasi-yorum dedi ki...

Merhaba,

Kendi adima, okudugum en guzel yazilardan bir tanesi yine. Negatifi(ofkeni) boyle pozitife cevirmeyi basaranin, hayatta isteyip de yapamayacagi hicbir sey yok... Aslinda yazinda cevabini aradigin soruyu kendin cevaplamissin prenses.

Ofke ve sinir dusuncenin bir noktaya gereginden fazla odaklanmasindan ileri geliyor. Cozum ise cok basit. Aynen senin yaptigin gibi odak noktani degistirmek. Mesela sen yazina odaklanmissin, bir baskasi spora odaklanir, bir baskasi zevk aldigi baska bir seye...

Lakin incitmeden yasamak icin kendinden fedakarlik yapmanin yanlis oldugu fikrine katilmiyorum. Elbette herseyin asirisi, gereginden fazlasi zarar ama bence incitmemek icin incinen asla kaybetmez. Onemli olan onun ya da bunun gozunde kazanmak degil, kendi nezdinde, kendinle olan musabakayi Allah icin kazanmak. Oyle degil mi?

Sendeki inceligi farketmeyeni de kinamamalisin. Belki ona da farkettirmeyen vardir. Ben senin yazdiklarindan senin ofke karsisinda basarisiz oldugunu degil, hayata karsi bir gol atmayi basardigini goruyorum. Artik gerisini varsin gozunun onundeki guzelliklerin kiymetini bilemeyen o kisi kimse o dusunsun.

Jahrein dedi ki...

amma gerilmişsin yau...
ya şöyle diyim kesin bir çözümü yok bu tip durumların. ama tek bişeyin bilincinde yaşaman lazım; gün gelicek bugünlerini hatırladığında "heh o neydi ya öyle?!" diye anlam veremeyeceksin.
bi de herşey çok güzel olacak gibi saçma bir şeye inanmak yerine, herşey daha iyiye gidecek mantığında yaşa. çünkü hep öyle olur. hayat inişler ve çıkışlardan oluşur ama yüksek noktalara her gelişinde, inişlerini unutursun ;)
aileden birinin ölümü dışındaki herhangi bir şey herhangi bir günhayatın üzerindeki etkisini kaybedecektir...

Üfürükten Prenses dedi ki...

@böcek:sorma ya,manyak olmuşuz toptan :)

@babe:bence sen benim kadar kontrolünü kaybetmiyorsun,şanslısın bence.. yönteminde mantıklı,aslında o çocuk değilde ben mi kızdırıyorum acaba kendimi :(

@owl:sevgide hesap yapan zaten sevmiyordu,ben de yapamıyorum doğla olarak. ama o zaman da sonuçlarına katlanıyorsun..

@sinirli prenses:kullanıcı adın süper,biliyorsun değil mi :P

@chocolate's lover:manyak mıyım ne? ben de sık sık soruyorum bu soruyu kendime :)

@paylaşı-yorum: hoşgeldin,kaç zamandır görmemiştim yorumunu :)

yine destek dolu bir yazı olmuş,teşekkür ederim..

aştım mı dersin sıkıntımı,bu belirtiler aştığımı gösteriyor yani .. inşallah öyledir,kendimi bile değerlendiremiyorum artık..

cevap bile yazmanın kafi gelmeyeceği umut veren bir yorum olmuş,gerçekten sağol..

@jahrein:herşey çok güzel olacak gibi bir inancım yok ki? bu açıdan karamsar bile sayılabilirim.. benim derdim bişeyleri düzeltmek için neden herkes benim kadar çaba sarfetmiyor? derdim bu!!
teşekkür ederim tavsiyelerin için,sende erkeklerden uzak dur :P

Unknown dedi ki...

kendisiyle başa çıkabilen biri olmak için artık mücadele ediyorum ve sanırım başarıyorum da prenses. güvenmeyi öğrenmeye çalışıyorum.

Perko dedi ki...

Evet evet yok mudur ' sen benim sinirli halime denk gelmedin!' diyenler..
Sinir görmemişler.
Liseye başladığım sene sanırım 14 yaşındayken ağır bi depresyon geçirmiştim.Sinirimi birşeylerden çıkartmaya çalışıyordum ama bunlar hiç bi zaman beni geliştirecek şeyler değil daha da batıracak şeyler oldu.(Bu bağlamda seni kutlamak isterim,yazarak sinir çıkarmak en yapılası şey)Örneğin bişileri kırmaktan mazoşist eğilimlere kadar geldi..Tanrıya şükür artık sadece bağırıp çağırıyorum,onlar da hayatımda gerçekten yer ediyorlarsa,aklımın alamadığı tek düşünce 'nasıl yapar bunu?!?!?' Onun dışında isimsizlere gülüp geçiyorum.
Evet gülüp geçmek çok güzel,gülüp geçmek yararlı,gülüp geçmek kudurtur ve gülüp geçme falan filan...
Saygılar prenses

Adsız dedi ki...

prenses; hayatımın çook büyük bir bölümünü; canlarım siz beni kırın yeterki kırılmayın, aman ben sizi eğlendirirm siz üzülmeyin diyerek ve onlara ihtiyacım olan her günüde evde yanlış başıma zırlayıp duvarlara yumruk atarak geçirdim. Nevrotik teşhisi bile kondu hatta. Ama şimdi herşey geçti; nasıl mı? hayatımda bana sinir katan herkesi hayatımdan çıkarttım ama onlara nasıl aşşalık ve iğrenç insanlar olduklarını yüzlerine vurduktan sonra. meğersem içimdeki siniri onların karektersizlikleri tetikliyormuş. Ha şimdi çok mu sakinim hayır. hala sinirlenebiliyorum ama eskisi gibi değil. önce pislikleri uzaklaştır kendinden sonra herşey yoluna giriyor ( çok uzun ve felsefi bir comment oldu ama kusuruma bakma artık :))

Related Posts with Thumbnails